• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anti-Aging Gençlik formullerini burada paylaşalım

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma
cok guzel bi paylasim canim tesekkurlera.s..simdi bende neler yaptigimi biraz anlatayim.2 aydir duzenli olarak hergun antioksitan haplar balik yagi kapsulu ve yesil cay kapsulu aliyorum daha oncede yesil cayi gunde iki bardak hep icerdim ama simdi cok faydasini goruyorum. cok yogun calismama ragmen eskisi gibi hic yorulmuorum kendimi cok enerjik hissediyorum
ve cildime bi anti aging marka krem kullaniyorum cok cok memnunum yuzume renk geldi cildim sikilasti hatta arkadasimda aynisini dedi.uc gunde bi maskeme yesil cay kapsulu koyuyorum.ozellikle herkese ozellikle balik yagi ve yesil cay icmelerini tavsiye ederim

tesekkurler canım.yesıl cayı bende gunde 3 veye dort ıcıyorum cılde faydasınada ınanıyorum.kullandıgın antı ageıng kremın markası nedır yazabılırmısına.s.

bende yesil cay faydalarina inananlardanim. kremin ismi Nu Skin serisi ama bayagi pahali bisey bence deger iki aydir kullaniyorum cildim bayagi guzellesti

bu krem heryerde bulunmuyor sadece her ulkede sadece yanilmiyorsam bir bayisi var. mesala danimarkada bu kremi satan sadece bi yer var gidip ordan aliyorum.kesin bulundugun yerdede vardir oyle yeni cikmis bi krem degil.istersen netten iyice arastir canim

BıTKıSEL REÇETELER

Dr.Cenk DURMUŞKAHYA tarafından hazırlanan birbirinden eşsiz Reçeteler

YÜZ TEMıZLEME LOSYONU

1 Kaşık Biberiye
2 Kaşık kurutulmuş papatya çiçeği
4 bardak su

Biberiye ve papatya suda 15 dadika kaynatılır.
Karışım soğuduktan sonra süzülerek bitki parçalarından arındırılır ve kalan temiz sıvı bir kaba alınır. Yüzünüzü bu karışımla yıkarsanız biberiye cildinizdeki mikropları öldürmeye, papatya da parlaklık kazandırmaya yardımcı olur.

YUMUŞATICI

100 Gr. gül suyu
100 Gr. parafin

Parafin bir kapta kısık ateşte eritilir. Üzerine gül suyu eklenir. Karışım biraz ısıtıldıktan sonra şişeye alınır. Bu karışımı uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Kullanmadan önce şişeyi çalkalamayı unutmayın. Bir kaç uyğulamadan sonra cildinizin yumuşadığını göreceksiniz.

ıpeksi Cilt

1 Kaşık hindistancevizi yağı
1 kaşık badem yağı
15 gr. balmumu
2 çay kaşığı salatalık özsuyu
2 damla esans

Esans dışındaki tüm malzemeler bir kaba konur ve orta ateşte, balmumu eriyene kadar karıştırılır. (Hangi esanstan hoşlanıyorsanız onu kullanabilirsiniz) Hepsi karıştırıldıktan sonra ateşten alınır ve muhafaza edileeği kaba konarak kullanılır.

LıMON KOLONYASI-Cilt için

100 gr. Gül suyu
100 gr. Parafin

Parafin bir kapta kısık ateşte eritilir. Üzerine gül suyu eklenir. Karışım biraz ısıtıldıktan sonra şişeye alınır. Bu karışımı uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Kullanmadan önce şişeyi çalkalamayı unutmayın. Bir kaç uygulamadan sonra cildinizin yumuşadığını hissedeceksiniz.

SAÇ TONıĞı

30 Gr. Isırgan yaprağı
1/2 litre saf su
1/2 Sirke
20 Gr atkuyruğu

Atkuyruğu bitkisi ufak ufak parçalanır ve diğer malzemelerle birlikte cam bir kaba konur. 2 saat bekletildikten sonra karışım süzülür. Arzu edenler, karışımın hoş kokması için içine bir kaç damla lavanta esansı damlatabilir, süzülen karışım cam şişede saklanır. Bu tonik saçlarınızın çabuk büyümesine, kepeğin önlenmesine ve saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olur.

SALATALIK MASKESı

1 Ortaboy Salatalık
1 Yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı süt tozu yada 3/4 fincan süt

Salatalık kabukları soyulmadan dilimlenir ve diğer malzemelerle mikserde iyice çırpılır, krem haline geldiğinde bir kaba boşaltılır ve yüze sürülür, 20 Dk. beklendikten sonra ılık suyla temizlenir.

ÇATLAYAN DUDAKLARA

30 gr. balmumu
1/2 çay kaşığı bademyağı
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya

Bal ısıtılarak iyice akışkan hale getirilir. Bademyağı hafif ateşte ısıtılır, sonra içine balmumu ilave edilir. Balmumu eridikten sonra bu malzeme ateşten alınır ve içine eritilmiş vanilya eklenir. Hepsi biraz daha karıştırıldıktan sonra muhafaza edilecek kaba sonur. Arzu edenler vanilya yerine naneyağı koyarak ferahlatıcı bir tat yaratabilir.

AÇIK RENKLı SAÇLAR

3 Kaşık papatya çiçeği
3 kaşık nergis çiçeği
3 limon suyu
1 bardak su

Çiçekler kaynar suya atılır. Yarım saat dinlendikten sonra süzülür ve kalan suya eklenir. Bu karışımla saçlar ıslatılarak güneşte kurutulur. Bir kaç kullanımdan sonra saçlarınızın renginin açıldığını göreceksiniz.

KOYU RENK SAÇLAR

1 Bardak taze yeşil cevizin etki kabuğu
10 asma yaprağı
1/2 bardak sirke
1 bardak su

Bir kaba ceviz kabukları ve asma yaprakları sirke vve su eklenerek kısık ateşte kaynatılır. KArışım iyice koyulaştıktan sonra süzülür. Bu karışımla saçlar bir kaç kez art arda yıkanır. Saç rengi, pırasanın yeşil yaprakları kullanılarak da koyulaştırabilir; bunun için pırasanın yeşil yaprakları kaynatılıp süzülür. Bu suyla saçlar bir kaç kez yıkanır.

SıMSıYAH SAÇLAR - DOĞAL BOYA

1/2 bardak çivitotu
1/2 bardak lavanta çiçeği
1/2 bardak ebegümeci çiçeği
1/2 bardak su

Kurutulmuş çiçekler toz hale getirilir ve üzerine kaynar su dökülür. Bir saat kadar bekletildikten sonra bitkiler karıştırılarak malzemenin kıvamı arttırılır. Bu karışım saçlara sürülerek bir saat beklenir, daha sonra durulanır. Kuvvetli br boya olduğu için ele ve yüze bulaştığında hemen temizlemek gerekir.

VÜCUT NEMLENDıRıCıSı

2 kilo elme
1/2 bardak bademyağı
1/2 limon kabuğu

Elmalar doğranıp bir kaba konur ve üzerini örtecek kadar su ilave edilir. Bu karışım yaklaşık 45 dakika pişirilir. Fazla su dökülerek elmalar püre haline geitirilir. Limon kabuğu rendelenip bademyağıyla birlikte pürenin içine konur ve karıştırılır. KArışım vücuda sürülerek 10 dakika beklenir ve duş alınır.

AYAKLARI RAHATLATMAK ıÇıN

2 bardak biberiye
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre su

Bitkiler küçük bir leğene konur ve kaynar su eklenir. Ilıyıncaya kadar beklenir ve tuz ilave edilir. Su hafifçe karıştırılır ve ayaklar 10-15 dakika içerisinde tutulur. Ayaklarınızı ovar ya da masaj yaparsanız karışım daha etkili olacaktır.

BEYAZ DıŞLER ıÇıN

1 Fincan öğütülmüş bögürtlen kökü
1 fincan kurutulmuş ve öğütülmüş böğürtlen yaprağı
1/2 fincan karbonat (toz halde içme sodası)
az miktarda kurutulmuş ve öğütülmüş nane

Öğütülmüş bitkiler bir kapta iyice karıştırılır. Daha sonra soda eklenerek tekrar karıştırılır. Hazırlanan diş tozunu boş bir ilaç kutusunda muhafaza edebilirsiniz. Bu karışımla dişlerinizi günde bir kez fırçalarsanız dişleririnizin beyazlaşmasına yardımcı olur.

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım...bunlar tam aradığım tarifler...hem malzemelerini bulmak hemde yapmak kolaymış :)

cok guzel bi paylasim canim tesekkurlera.s..simdi bende neler yaptigimi biraz anlatayim.2 aydir duzenli olarak hergun antioksitan haplar balik yagi kapsulu ve yesil cay kapsulu aliyorum daha oncede yesil cayi gunde iki bardak hep icerdim ama simdi cok faydasini goruyorum. cok yogun calismama ragmen eskisi gibi hic yorulmuorum kendimi cok enerjik hissediyorum
ve cildime bi anti aging marka krem kullaniyorum cok cok memnunum yuzume renk geldi cildim sikilasti hatta arkadasimda aynisini dedi.uc gunde bi maskeme yesil cay kapsulu koyuyorum.ozellikle herkese ozellikle balik yagi ve yesil cay icmelerini tavsiye ederim

Canım merhaba hangi kremi kullandığını öğrenebiliyim :utangac:

Prof. Mehmet Öz limon kabuklarının cilt kanserine karşı bir kalkan oluşturduğunu, cildi güzelleştirip, sinirleri yatıştırdığını açıkladı. İşte Prof. Öz'den limon kabuğu mucizesi...

Prof. Mehmet Öz limon kabuklarının cilt kanserine karşı bir kalkan oluşturduğunu, cildi güzelleştirip, sinirleri yatıştırdığını açıkladı. İşte Prof. Öz'den limon kabuğu mucizesi...

Kavurucu yaz sıcaklarından ruhumuz da bedenimiz de nasibini alıyor. Tek derdimiz biraz serinlemek de olsa, cilt korumasına olabildiğince çok dikkat etmeliyiz. Cilt bakımı için ucuz ve kolay yol sunan Prof. Mehmet Öz, limon kabuğunun yabana atılmayacak faydalarını anlattı. Söz, Öz'ün...

TÜMÖR GELİŞİMİNİ ENGELLİYORLimonun tadı güzeldir, serinletici etkisi vardır, C vitamini deposudur. Salatanıza katabilir, limonata içebilir veya yiyebilirsiniz. Kabuklarını kullanmak ise size bambaşka faydalar sağlayabilir. Yapılan bir araştırma ile limon kabuklarında bulunan dlimonene aadlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlendi. D-limonene, narenciye yağında bulunan ve tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren bir bileşkendir.

D-LİMONENE ETKİSİ11.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Limon ve diğer turunçgillerden maksimum faydayı sağlamak için basit bir yöntem var: Ya gölgede tüketmeye çalışın ya da yerken hızlı davranın. Güneş ışınları etkisiyle elinizde tuttuğunuz parça limonun içindeki C vitamini 30 saniye gibi kısa bir sürede okside olur.

RİSKİ DÜŞÜREBİLİRSİNİZSadece Amerika’da yılda 200.000 den fazla insan cilt kanserine yakalanıyor. Bu sorun son yıllarda ülkemizde de çok artış göstermeye başladı. Cilt kanseri güneşin parladığı her yerde kendini gösterebilir. Yüzünüzde, kulaklarınızda, ellerinizde ve dudaklarınızda oluşabilir. D-Limonene sayesinde bu riski çok düşürmek elinizde.

YEMEKLERE KATINLimon kabuklarına geri dönüyoruz. Kabukları çayınıza katarak hem lezzet hem de güçlü bir cilt bakımına kavuşabilirsiniz. Makarna sosuna limon kabuğu rendesi eklemek iyi bir alternatif. Rendelediğiniz kabukları salatanıza, yaptığınız keklere ve kurabiyelere de katabilirsiniz.

KALBİ RAHATLATIYORLimon kabuğu aynı zamanda sinir sisteminize olumlu etki yapar, bakterileri öldürür ve kalbi rahatlatır. Yapılan bir çalışmada, kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü ortaya konan limon kabuklarının bu özelliği de içeriğinde bulunan polifenollerden kaynaklanmaktadır.

KARACİĞERE YARARLISon olarak cildimize yaptığı maksimum faydaları dışında limon kabukları, özellikle alkol alanlar için olmazsa olmazlardandır. Karaciğer ve safra kesesine yararlıdır, mide asiditesini giderir ve balgam söktürücü etkisi vardır. Yenilebilir cilt bakımına limon kabukları ile başlayın!

benim test edilip onaylanmış gençlik formülüm spor ve ufak şeylerden mutluluk duymak :)

tabi imkanınınız varsa yanına bir de bol bol sevişmeyi ekleyin.. hem cilde, hem kalbe, herşeye faydası var...

çok güzel bilgiler teşekkürler. maydonoz kürünü saraçoğlunun kitabında okudum. hemen uygulamaya başlıcam.

Arkadaşlar bende naçizane gençlik iksirimi, iksirlerimi :) sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben 41 yaşında olmama rağmen 26-27 gösteriyorum. Hatta ortamlarda yaşımı söylemek istemiyorum çünkü insanlar şok geçirip inanmıyolar bana. Ben de 30 diyip geçiştiriyorum :)

1. ıksirim şöyle, pozitif olmak çok önemli, yani içsel mutluluğunuzu mutlaka sağlamış olmanız lazım genç kalabilmeniz için.

2. Ayaklarınızın üzerinde durabilmeniz bir işinizin ve ufak bile olsa bir gelirinizin olması şart. Bu sosyalliğinizi de artırıyor.

3. Ben kendimi bildim bileli meyve ve sebze ile beslenirim. Kendinizi içten doğru beslemeniz çok önemli.
Günde 1 kg.ya yakın bazen daha fazla meyve ve sebze yerim. Ayrıca günlük vitaminlerim vardır. Bunların
olmazsa olmazları C vitamini ve B kompleks vitaminleridir.

4. Düzenli egzersiz yaparım. 4-5 Sene aletli spor yaptım. Şu anda da plates yapıyorum. Kesinlikle herkese öneriyorum platesi. Eğer spor yapamıyosanız günde mutlaka yarım saat veya 45 dakika
yürüyüş yapabilirsiniz.

5. Ben hayatım boyunca sigara ve tütün kullanmadım. Bunun da gençlik konusunda bana yardımcı
olduğunu düşünüyorum. Çok az alkol alıyorum. Senede 1-2 kez, o da kırmızı şarap.

6. Cildim için Cliniq veya Juvena ürünlerini kullanıyorum, haftada bir maske yapıyorum, derin nemlendirici.

Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar :)

Sevgilerimle,

zihni geliştirmek çabuk üzülmemenizi sağlıyor, bu da olumlu düşünmenizi, dolayısıyla gençliği getiriyor. zihni geliştirmenin de en sağlıklı yolu: okumak. evet, ilginç gibi görünebilir ama, kitap okuyan insanların genç kaldığını düşünüyorum. ben de 30 yaşındayım ama 20 sanıyolar.yerimseniben

kızlar bende 27 olucam ama en fazla 22 falan sanıyolar cokda kafama takarım herseyı uzulurum ama aglarım sanırım aglayıp bosaltmak gerek genclıgın sırrı bu mu ne)))bunun dısında yaz kıs gunluk dus almak yuzume fondoten gıbı agır makyaj yapmam oyle ıste yazayım dedım ))

bende 30 yaşındayım ama 26 gosterıyorum sigara içkı kullanmıyorum kendımlede barışık bırıym kotu hırslarım yok

8 adet limon 2 bardak soğuk su Yarım avuç zencefil Nane Fesleğen

Limonlardan ikisinin kabuğunu rendeleyin. Kalan limonları sıkıp iki bardak soğuk suyla karıştırın. Zencefili de soyup rendeleyin. Hepsini bir sürahiye doldurun. ıçine istediğiniz miktarda nane serpin. Sürahiyi geceden buzdolabına koyun. Sabahları içine bal ya da tatlandırıcı katarak içebilirsiniz.

. Ayrıca günlük vitaminlerim vardır. Bunların
olmazsa olmazları C vitamini ve B kompleks vitaminleridir.

6. Cildim için Cliniq veya Juvena ürünlerini kullanıyorum, haftada bir maske yapıyorum, derin nemlendirici.

Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar :)

Sevgilerimle,

merhaba c ve b vitaminleri hangi marka alıyorsunuz mg si kaç bunların?
juvena yı ilk kez duydum hangi ürünleri güzel acaba?
teşekkürler

Back
X