Gemoloji (Değerli taş bilimi) masterı yapıyorum

Merhaba bana hediye taşlar geldi ama hangisinin ne işe yaradığını bilmiyorum..Resimlerini koysam yardımcı olabilir misin?

kırmızı mercan taşının gerçek olup olmadığını nasıl anlatabilirz. bide turkuaz taşının gerçkeliği nerden anlaşılır ortalık sahteleriyle dolu olduğu söylentileri varda cnm

Kızlar ben jeoloji mühendisiyim. Masterımı gemoloji üzerine yapıyorum. Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz şakkıdı

merhaba akik taşını sitrese ve dolaşım sistemine faydalı olduğunu biliyorum (yanlışsa düzeltin) ama ne zaman kullansam ödemim artıyo parmaklarım şişiyo neden acaba. birde kuvarts aldım kolye işlenmemiş negatif enerjimi alsın diye hiç faydasını görmedim taşınız kararacak dediler hiçbir değişiklik olmadı 3 gün takmama rağmen. tenime değecek şekilde kullandım neden böyle oldu anlamadım CADIARZU

wiwaxia söylermisin o tasların elde edilme asamasını.
ve günümüzde heryerde sıklıkla karsımıza cıkan tasların degerli olma ihtimalının % kac oldugunu?
diğer sayfayada yazdım. ben cok ucuz oldukları iin huylanıyorum. ve o tasların gerçek olduklarına inanamıyorum.

mrb ..ben gemolojı uzmanı şeyda=)
sıze bı sorum olacatı...
faset makınaları almak ıstıyorum yanı degerlı taslar ısleme makınaları..
ınt tarama yaptım fakat yeterlı olmadı..
yardımcı olursanız sevınırım...
=)

gemolog olarak sorularınıza cevap vermeye çalışacağım....

@ginka
Öncelikle mercanın kendine has sesi vardır yalnız bunu anlamak için işin ehli olmak lazım…size kesin nasıl anlaşılır bunu söyleyemem çünkü işin ehli olan ancak anlar ama kısaca ateşe uzun süre dokundurun fazla ısınmıyorsa ve erimiyorsa ayrıca ara ara parlatılırken ince damarlar veya tırtıklılık tespit ediliyorsa mercen diyebiliriz…tabiî ki kimyasal bileşimi bize kesin sonuç verir…

@paresssss
Öncelikle belirtmeliyimki taş orjinalmidir bu konu çok önemli ayrıca her taş her insana uyumlu olmayabilir kişilerin burçlarıyla alakalı kendine has taşları vardır yani çakralara önem vermek gerekli….taşı toprağa gömüp birkaç gün enerjisini boşaltın ayrıca kimseye vermeyin taşınız size hassa kimse dokunmamalı….

@seyda basol
Taş işleyen uzmanlara danışmalısınız veya izmirde değerli taş fuarına katılın size yardımcı olacaklardır…

merhabalar size bir sorum olacak elimizdeki herhangibir doğal taşın sentetik taş mı yoksa gerçekten doğal taş mı olduğunu nasıl anlarız.bunu anlamanın bir yolu var mı

merhabalar size bir sorum olacak elimizdeki herhangibir doğal taşın sentetik taş mı yoksa gerçekten doğal taş mı olduğunu nasıl anlarız.bunu anlamanın bir yolu var mı

şimdi sentetik dediğimiz taşlar ısıya dayanamazlar,,,çakmak tutarsak bir zaman sonra erimeye başlar lakin bizim asıl sorunumuz farklı taşları ayırt edememek mesela örnek veriyorum oltu taşı yerine siyah akik satabilirler veya kuvars yerine cam satabilirler bunları ayırt emek için tse damgalı ürünler veya güvenilir satıcılardan ürünler tedarik etmek tek kesin çözüm taşı elime alırsam birkaç dakika içinde ayırt edebilirim ama bunu sıradan bir vatandaştan beklemek mantıklı olmaz. mesela bir örnek daha vereyim türkiyede firdevs veya turkuaz olarak satılan taşların çoğunluğu aventurin dir böyle aldatmacalara sürekli rastlıyoruz....

üye burda mı bilmiyorum. fakat turkuaz aldım sahte mi bilmiyorum. tozdan sıkıştırma taşlarda olabiliyormuş onu ayırt eden var mı?

X