• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelişim Psikolojisi Soru Kampı

Aşağıdaki örneklerden hangisi gelişim ilkeleri ile açıklanamaz?
a-yürüme çabalarının öne çıktıgı dönemde dil gelişiminde yavaşlama görülür.
b-saç rengi göz rengi ve beden şekli kalıtımla geçen faktörler ve çevresel faktörlerin etkileşimiyle ortaya çıkar.
c-çocuk önce başını dik tutabilir daha sonraki dönemde ise yürümeye başlar
d-bazı çocuklar 10 aylıkken bazıları ise 12 aylıkken yürümeye başlarlar.
e-bebekler ilk yıllarında daha fazla büyürlerken sonra büyümeleri azalır

b-saç rengi göz rengi ve beden şekli kalıtımla geçen faktörler ve çevresel faktörlerin etkileşimiyle ortaya çıkar.

cevap b midir aceba

yalnız topikte kaliteli sorular paylaşılıyor sayenizde farklı açılardan bakabiliyorum hep çeldirici ve dikkat gerektiren sorular:40:

canım a diyecegım ama emin degılım

e büyüme bence gelişim diil gibi

Evet canım cevap a ama ben bunu gelişim nöbetleşe devam eder ilkesiyle bagdaştırdım:26:

canım nöbetleşe olmasıyla alakası yok.
nöbetleşe olması sırasıyla alakalı bildigim kadarıyla yani önce psikomotor davranıslar gelişir ardından ergenlige gecilir sonra yetişkinlik falan...

ben bu soruya a derim ama cok emin olmayarak yani
ama su sekılde cozdum yürümenın dil gelişimiyle alakası yok ki yavaslatsın ya da arttırsın yani mantıken düsününce böyle aklıma geldi
diger şıklar zaten gelişim özellikleriyle alakalı olunca geriye bir tek a kaldı :26:

bugün sordum bu soruyu
kızlar cevap e olacakmış, çünkü soruda gelişim görevleri diyor, ve a,b,c,d de ergenin yapması gereken görevler var, fakat e deki gelişim görevi değil, zaten e deki ergenden bağımsız bi şekilde biyolojik olarak olmak zorunda olan bişey, yani ergenle alakası yok, o zaten olucak ve o da gelişim görevi olmadığı için, anne babanın yaklaşımına gerek yokmuş.

Çelişkili bireylerde güvensizlikten dolayı aşırı bağlanma ya da aşırı bağımsızlaşma görülür Sedefim.:29:Bağlı oldukları kişiye annesine,babasına vs.sımsıkı sarılırlar ve ayrılmak istemezler.Bağlandıkları birey ortamdan ayrıldığında aşırı endişelenirler,huysuzlaşırlar,döndüklerinde de tutarsız tepkiler verirler.

Çelişkili bireylerde güvensizlikten dolayı aşırı bağlanma ya da aşırı bağımsızlaşma görülür Sedefim.:29:Bağlı oldukları kişiye annesine,babasına vs.sımsıkı sarılırlar ve ayrılmak istemezler.Bağlandıkları birey ortamdan ayrıldığında aşırı endişelenirler,huysuzlaşırlar,döndüklerinde de tutarsız tepkiler verirler.

hımm çok iyi anladım bugum. ben çelişkiliyi bi öyle bi böyle diye biliyodum; ama ne bileyim çok ağlıyo diye korkulu daha baskın geldi, korkulu ne alakaysa :37:
çok teşekkür ettim :54:

hımm çok iyi anladım bugum. ben çelişkiliyi bi öyle bi böyle diye biliyodum; ama ne bileyim çok ağlıyo diye korkulu daha baskın geldi, korkulu ne alakaysa :37:
çok teşekkür ettim :54:

Rica ederim canım benim. Korkulu-kaçınmacı diye de geçer korkulu. Birey değersizlik duygularıyla başkalarının güvenilmez ve reddedici olduğuna ilişkin davranışlarda bulunur. Sosyal temas ve yakınlık kurmak isterler ama bu korkuları nedeniyle bozuk,yolunda gitmeyen ilişkiler kurarlar.İncinmemek için çaba sarf ederler.

Rica ederim canım benim. Korkulu-kaçınmacı diye de geçer korkulu. Birey değersizlik duygularıyla başkalarının güvenilmez ve reddedici olduğuna ilişkin davranışlarda bulunur. Sosyal temas ve yakınlık kurmak isterler ama bu korkuları nedeniyle bozuk,yolunda gitmeyen ilişkiler kurarlar.İncinmemek için çaba sarf ederler.

vallahi ben bunları pek oturtamamışım, sayende pekişti canım benim :70:

Back