• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelirin azı çoğu değil mesele

Burs göndermeyi ben de düşündüm ama gerçekten ihtiyaç sahibi çocuğu nereden bulacağımı bilemiyorum
Siz nasıl buldunuz ?
Ben daha çok etrafında akrabalardan gozettim. Mesela birinin babası kanser. Emekli ama üç cocuk okutuyor. Diğerinin annesi ölmüş babasından da pek hayır yok babannesi bakıyordu. Şimdi ankarafa ini okuyor. Diğeri de bana temizliğe gelen bir abla. Hamile kaldı işi bıraktı. Bayağı zorlanıyorlar dört cocuk var.
Ben de univ.bursla okudugumdan ben onemsiyorum okuyan cocuklari. Keske daha cok verebilsrm.
Bir de kazancimizin her ay zekatını vermiş oluyoruz böylece.

maaş aldığım banka hesabından döviz almaya başladım
çok yüksek tutarlar değil maaştan kalan küsuratlar veya 3 5 lira ile o bile benim için başarı en azından ufaktan ufaktan birikir.

maaş aldığım banka hesabından döviz almaya başladım
çok yüksek tutarlar değil maaştan kalan küsuratlar veya 3 5 lira ile o bile benim için başarı en azından ufaktan ufaktan birikir.
Tutarsal yükseklik değil önemli olan. Başlamak... bunu anladık ya yeter bence:)
Böyle böyle artacak ins. Rabbim hayırlı yerlerde kullanmak nasip etsin ins.

Kahvaltiyi evden halledebiliyorsaniz deneyin bence. Kumbaranin karnı doysun hem:super:

amin cnm hepimizin birikimlerini Allah hayırlı yerlerde kullanmayı nasip etsin
evden götürüyorum aslında ama oğlan hasta sabahta uyandı ben çıkmadan hazırlamaya fırsat bulamayınca mecbur aldım
ama inan böyle yaşamaya başladığımdan beri 1 lira fazla harcamak beni rahatsız ediyor.
akşam ceza verdim kendime 5 lira kumbaraya.. marş marş..

Ben de çekidüzen vermeye başladığımda iki ay önceydi. Geçen ay 1600 lira olan kredi kartını odeyip tamamen kapattım. Ve nakit harcamaya başladım. Konut kredisini düzene sokmaya başladım. Ihtiyaç dışında hicbisey almamaya karar verdim. Böylece daha fazla sağlıklı yemeklere yöneldik. Misal cevizi çok az alıyordum sözde pahalı diyordun ama saglimsiz abur çuburu kesince cevize fındığa yoneldim. Haftada bi kilo ceviz biter oldu:)
Bu ayda nasip olursa 3000 limitli karti ödeyip kapatacagim. Bugün maaşı alalim:)
Birkaç ay sonra bu kartlara ödediğim paraları birikime aktaracağım ins.
Mutluyum velhasili kelam:)

Ben daha çok etrafında akrabalardan gozettim. Mesela birinin babası kanser. Emekli ama üç cocuk okutuyor. Diğerinin annesi ölmüş babasından da pek hayır yok babannesi bakıyordu. Şimdi ankarafa ini okuyor. Diğeri de bana temizliğe gelen bir abla. Hamile kaldı işi bıraktı. Bayağı zorlanıyorlar dört cocuk var.
Ben de univ.bursla okudugumdan ben onemsiyorum okuyan cocuklari. Keske daha cok verebilsrm.
Bir de kazancimizin her ay zekatını vermiş oluyoruz böylece.

Çok güzel
Ben de istiyorum ama çevremde yok böyle
Bulmam lazım birilerini ..

Çok güzel
Ben de istiyorum ama çevremde yok böyle
Bulmam lazım birilerini ..
Günaydın
Inş bulursun iyicrne gözle etrafını. Niyetinde olunca karşın da çıkıyorlar. Ben ona da inanıyorum.
Bu temizlik gelen bayan hamile sıkça işi bırakmıştı. Haliyle gorusemiyorduk da. Bir gün durumunu yazdı. Hatta ben eşime dedim ki hani korunsaydi. Üç cocuk var zaten eşi de sorunlu neden hamile kaldı. Bak zor duruma düşürdü kendini. Acaba vermeden mi

Günaydın
Inş bulursun iyicrne gözle etrafını. Niyetinde olunca karşın da çıkıyorlar. Ben ona da inanıyorum.
Bu temizlik gelen bayan hamile sıkça işi bırakmıştı. Haliyle gorusemiyorduk da. Bir gün durumunu yazdı. Hatta ben eşime dedim ki hani korunsaydi. Üç cocuk var zaten eşi de sorunlu neden hamile kaldı. Bak zor duruma düşürdü kendini. Acaba vermeden mi
Vermesek mi?
Esim de zor da olmasa sence kapini çalar mi dedi. Ki bina da çok kişiye giderdi. Bir tek benimle bir ablanin kapısını çaldı.
Ben de olur deyince.kizinin adına hesap actirttim. Yatırmaya başladık.
Kadının bir duası vardı acaip etkilendim. Sonra eşime bir kere daha hayran oldum:) benim hep önü mu açtığı için.
Ve esim dün isyerinde bir üst makama terfi aldi.
Demem o ki niyetine girince çıkıyorlar karşına bir şekilde. Ve geri dönüşleri de ayrı güzel oluyor...

Günaydın

Çocuk konusunda kesnlikle aynı fikirde değiliz
Çocuğu veren Allah , nasipse oluyor ne kadar korunulsa da .. Doğan da rızkı ile gelir ..

Burs bayadır aklımda ama hiç üstüne düşmedim , bir kaç aya bulurum inşaAllah

Vermesek mi?
Esim de zor da olmasa sence kapini çalar mi dedi. Ki bina da çok kişiye giderdi. Bir tek benimle bir ablanin kapısını çaldı.
Ben de olur deyince.kizinin adına hesap actirttim. Yatırmaya başladık.
Kadının bir duası vardı acaip etkilendim. Sonra eşime bir kere daha hayran oldum:) benim hep önü mu açtığı için.
Ve esim dün isyerinde bir üst makama terfi aldi.
Demem o ki niyetine girince çıkıyorlar karşına bir şekilde. Ve geri dönüşleri de ayrı güzel oluyor...

Eşinizin bakış açısı çok güzel
İnsanı yukarı çıkaran kocasının olması ne güzel
Rabbim herkese güzel bakış açısı masip etsin

Çocuk konusunda kesnlikle aynı fikirde değiliz
Çocuğu veren Allah , nasipse oluyor ne kadar korunulsa da .. Doğan da rızkı ile gelir ..

Burs bayadır aklımda ama hiç üstüne düşmedim , bir kaç aya bulurum inşaAllah
Aslında çocuk konusunda ben de aynı senin gibi düşünüyorum. Ki ben oğlum üç aylık iken korunurken kızıma hamile kalmış biriyim:))
Herşey veren rabbim hayirlisini nasip etsin bizlere.

Back
X