• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelirin azı çoğu değil mesele

Kredi kartı her ay 1000 ve üzerinde geliyordu.
Alışverişi azalttım bu ay 130 tl ye düştü ya o kadar mutlu oldum ki.
Super...
Demek ki oluyormuş. Darısı isteyen herkese diyelim. Daim olsun ınş.
Ayakkabıya ihtiyacım var. Aslında mevsim geçişi için bir ayakkabim var ama önce çorap giydiğim zaman kullanabiliyoruz. Kenarları hafif açık :) belki önce corapla geçiririm ekim ayını. Sonrası kar kış zaten.
Bazen karar veremiyorum ihtiyaç mi değil mi diye:(

benimde kredi kartım 1300 falandı en yüksek
eşimin de ayrı geliyordu
şimdi 100 lira kaldı 2 ay sonra sıfırlanacak ve yeni yıla kart borçsuz gireceğim inşallah
Süper
Benim de hedefim kart borcu olmadan yeni yıla girmek ama sanırım biraz kalacak. Birkaç ekstra hesapta olmayan gider çıktı...

Benim de çocuklar büyüdükçe daha çok gezmek istedigimde ve daha çok eğitim ihtiyacı hasıl olduğundan aklım başıma geldi.
Bazen ay sonunu zor getiriyorduk. Ama bakınca iki kişi çalışıyor çok maaş alıyor gözüküyordu...
Bugünü de 21 lira okul toplantısında harcadım. Onun dışında harcamam yok.
Dünden kalan yemekler de var. Yanına salata yapıp günü bitiririm ins.

Benim de çocuklar büyüdükçe daha çok gezmek istedigimde ve daha çok eğitim ihtiyacı hasıl olduğundan aklım başıma geldi.
Bazen ay sonunu zor getiriyorduk. Ama bakınca iki kişi çalışıyor çok maaş alıyor gözüküyordu...
Bugünü de 21 lira okul toplantısında harcadım. Onun dışında harcamam yok.
Dünden kalan yemekler de var. Yanına salata yapıp günü bitiririm ins.

çocuklarınız kaç yaşında?
ben bu konulara sarınca anneme de aşılamaya başladım
diyor ki keşke 50 yaşından önce akıllansaymışım
bende diyorum ki zararın neresinden dönersen kar ya hiç yapmasaydın

Maşallah Allah bağışlasın
evet onu bende çok duyunca geçen düşündüm şimdi bile masrafı var ama ne alırsan giyiyor ne verirsen yiyor
okul yok gezmeyi bilmez büyüyüp de anlayacağı zaman onun istekleri doğrultusunda masraflar da çıkacak

Evet buyudukce okul masraflari da artiyor. kilik kiyafet Ihtiyaclari da kendileri belirleyip almak istiyorlar.
Benim kızı bıraksak ayakkabi mağazasına tüm rafları indirir dener ve almak ister. Daha 6 yaşında...

Sakıncası yoksa mesleğinizi ve eve giren aylık gelirinizi sorabilir miyim ? Kesinlikle katılıyorum önceki yaşadığım şehirde yardımcım vardı eşi de inşaat işçisi idi.. Nasıl tasarruf yaptığını para biriktirdiğini görünce kendi kendime vay bee demiştim :)

Her zaman soyledigim bisey vardir
Onemli olan cok kazanman degil harcamasini bilmektir
Ayda 5000 € maas alipta ay sonunun getiremeyip borc icinde yuzen tanidigim cok benim
ama ayda 2000€ maas alipda kendi yaginda kavrulup (evimi almis arabami almis ) sukur diyebilmek biraz mantik ister diyorum

Benim 5 - 6 yildir yaptigim bisey var
Excel programinda aylik tablom vardir
Solda gelirim yazar
sagda odemelerim giderlerim vardir her odenen faturanin uzerine ok yazip kayit ederim
boylece neyi nereye harcadimi bilirim elime kac kaldi bilirim :)

O tablonun boş halini gönderebilir misiniz

Normalde bizim eşimle ücretlerinin yüksek ve ucretlerimizin zekatı olarak yaklasik on senedir her ay okuyan dört çocuğa burs gönderiyorum. Bunu kendi cocuklarim için yapmıyorum ama. yapsaydim bunca zaman icin ayda yuz lira kimbilir ne kadar kenarda param olacakti:KK43: Biraz kendi cocuklarima da yatırım yapacağım artık.
Geçen ay 300 dolar alarak başladım ben de. Ve en önemlisi tasarruf dedim kendi kendime. Mutfaktaki her nimete para gözüyle bakıp israf etmemeye çalışıyorum.

Burs göndermeyi ben de düşündüm ama gerçekten ihtiyaç sahibi çocuğu nereden bulacağımı bilemiyorum
Siz nasıl buldunuz ?

Back
X