Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
taşlı.... göz kamaştırıcı olmak isterim
Kiizlarr sizce gelinlikteee taaaas islememiii yoksa dantel islemememii daha hos duruyoo?? aciiil düsüncelerinize ihtiyacim vaaar !!=)):26:
Aaaah ahhhhhhhhh. İşte, bir memlekette, bütün gelinlikçiler ve gelinlik kumaşçıları, dantel yerine brodeyi kullanır, kullandırırsa, dantelin adı da olur "dantel işleme".
Dantel bir kumaş türü esasında, bir işleme değil ki. Elde veya makinede ipleri farklı sıklıklarla dokuyup, örüp desenli bir kumaş çıkarırsan ortaya, bunun ismi "dantel"dir. Bunun biraz kalıncası da güpürdür.
Ama alırsan düz tülü, yine elde veya makineyle bu tülün üstüne işleme yaparsan, bunun ismi dantel değil, brodedir. Brodeyi gelinlik kumaşı diye satan bir ülkede yaşayınca, millet dantele(!) perde kumaşı gibi der tabi ki.
Bence, sorunuzun cevabı, ikisi de değil. Sorunun cevabı, bir gelinlik için en güzeli "dantel" dir. orijinal dantel. illa fransız danteli olup da metre fiyatının 200 küsür tlden başlaması da gerekmiyor. çin dantelleri de olur.
Brode, özellikle ten üstünde kullandığında kibarlıkta ve kalitede asla dantel ile yarışamaz.
Taş, bence zaten genç kızlara yakışmaz. Teyze işidir. İlerki yaşlarda zaten isterseniz abiyelerde vs. kullanırsınız. Gençliğin ışıltısıyla parlarken ekstra parlaklığa neden ihtiyaç duyulur ki? Beyazın nurlu görüntüsü yetmezmiş gibi...
Dantel:
Brode:
Umarım aradaki fark anlaşılıyordur. Umarım kızlarımız artık gelinliklerinde dantel diye brode kullanılmasına izin vermezler...
Minemes, ben hala karar veremedim...Gelinlikçileri dolaştım ama pek vaktim olmadığı için farklı yerlerdeki birkaç yere gidebildim...Hepside hemen dikim peşinde, tabi yoğunluk başlıyor...Bende dantelli modelleri beğeniyorum. Kır düğünü için önerebileceğin bir model var mı? Artık bu gelinlik seçme işi keyif değil eziyet oldu, zaman azaldıkça artık ne olursa olsun birisini seçeyim diyorum; ama sonra o pişmanlığı yaşamak beni korkutuyor...
Dürüst olmak gerekirse bence kır düğününe danteli ideal kumaş olarak düşünmüyorum ben. Aşağıda birkaç düşüncemi paylaşmıştım, belki yararı olur...
http://www.kadinlarkulubu.com/gelinlik-modelleri/476794-kir-dugunu-icin.html#post21317161