canım hevesini kırmak gibi olmaısn ama gelinlik çok sade vede tüm incelik ustalık kumaşında.yani kumaşının çok kaliteli olması gerek çünkü başka hiçbir yerinde hareket yok gelinliği kumaş gösterecek. kumaşından emin olmak gerek.şimdi kumaştan pek anlamıyoruz dikilince nasıl bir şey ortaya çıkcak.ağır bir satenden dikip kalıp gibimi durcak yada çok ince ipek gibi sabahlık kumaşı gibi bir satenden dikip sönük mü durcak.kesinlikle kumaş çok önemli.güveniyomusun dikilcek olan yere.yada ellerinde dikilmişi varmı?bence risk alma yoksa gelinliğe sözüm yok güzel ama dikim aşaması kumaşı duruşu onlar endişelendiriyor beni.bir kez giyceksin garantici ol bence
Ziberlinin metresi 100tlye yakın, mikado 30tl civarı, Amerikan satenin iyisi de olsa 10tlnin altında. Bu gelinliğe 8-9 metre kumaş gider. Üstüne de diktireceginiz semte göre işçilik vermeniz gerekecek, merkezi bir semtte 1500 civarı işçilik ve genel giderler icin makuldur, ancak ipeğin işçiliği daha fazladır. Bunun yanında bir de duvak, tarlatan, iç astar kumaşları gibi diğer malzemeler için de 200-300tl masraf yapmanız gerekebilir. Yani bu işten anladığınızı belli ederseniz ipek olanı bile 3500 gibi bir fiyata halledersiniz, yoksa ipek diye kapıdan girerseniz 5000 civarı isterler en az.
gelinligine bayildim
sade ve sik cok asil nefret ederim her yeri piriltili tasli gelinlerden boyle cok iyi bence
Bu arada, modele yakından bakmamıştım, şimdi baktım, kumaşı sanıyorum ki ipek şantuk. Metresi 40-50 tl civarı. Damar denen hafif çizgili bir kumaş olduğu için biraz hareketlilik katıyor.
Pronovias Wedding Dresses [Jilguero] at BestBridalPrices.com
O zaman ben ipek şantuk mu seçmeliyim kendi gelinliğim için?
Eğer istediğiniz bu görüntünün tam aynısı ise evet. Eğer istanbulda iseniz eminönünde inci dantele gidin. size söylediğim ziberlin, mikado, amerikan saten ve ipek şantuk kumaşlarının hepsi onlarda var. bakarsınız, hoşunuza gideni seçersiniz. modelin gereğini hepsi sağlar, aşağı yukarı yani.
Evet, kırışır. İpek kumaşlar hele doğal oldukları için sentetiklerden çok kırışır. Benim gelinliğim ipek organzeydi, kırışmıştı. Şantuk hele, daha fazla kırışır. O konuda yapacak bir şey yok malesef. Keşke diyorum bazen, batılı gelinler gibi kız alma vs. olmadan otele gelen kuaförle hazırlansak da arabaya binme derdini yaşamadan düğüne geçebilsek :) ben arabaya binmekten hiç hazzetmemiştim şahsen.
etek kısmına bayıldım güle güle giy
Bence çok güzel ama biraz değişiklik yapıp mesela çiçeğinle aynı renkte bir saten kuşak ekleyebilirsin...
sade ve sIk bi gelinlik. mutluluklar...
güzel olabilir fakat çok aşırı sade hem kumaş olarak hemde dikim olarak mesela bel kısmı daha uzun olabilir boyunuda daha uzun gösterebilir veya gelinliğin eteğinin ön kısmı dışa doğru kabarık olabilir ama böylede güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?