Gelinlik Modelleri Gelinlik hazır mı alınmalı, yoksa diktirilmeli mi?

çevremde ağlıyarak gelinliğini alan çok kişi olmuştur.Bir arkadaşım Fatihte çok ünlü bir modaevine 3 milyara gelinlik diktirmişti sonuç rezaletti modaevinin sahibide sizin anatomik yapınızdan dolayı gelinliğiniz böyle oldu demiş.düşünebiliyormusunuz düğününüze bir gün kala çok kötü bir gelinlik alıyorsunuz ve üstünede hakaret işitiyorsunuz.Bundan dolayı asla diktirme taraftarı değildim hazır istediğim gibi bir gelinlikte bulamadım.Hazır sadece pronoviasın gelinliklerini beğeniyordum onlarada bütçem yetmiyordu. Kuzenimin arkadaşının tavsiyesiyle gittiğim bir modaevinde hayallerimdeki gelinliği diktirdim ve diktirdiğim yerde hazır giyebileceğim bir gelinlik dahi bulunmuyordu ama bana o kadar çok güven verdilerki bir an bile tereddüt etmedim .vitrini olmayan yoldan geçen hiç bir müşterisi olmayan tamamen referansla çalışan bir yer. gelinlikte kullanılacak danteli kumaşı her şeyi beraber seçtik.provalarda her istediğimi yerine getirdiler.bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum darısı bütün arkadaşların başına bence diktireceğinz yer referanslı bir yer olsun gidipte herhangi bir gelinlikçide diktirmeyin.

diktirmek yerine hazır almak taraftarıyım..hazırın üstünde de rütuş yapıolar...ne bilem beli bol gelio alıolar,boyu kısa gelio açıolar vs gibi...hazır gelinliğide çuk die üstüne oturacak şekilde düzenliolar...diktirme taraftarı değilim.kesin beğenmicem çünküüü bişi çıkıcak falan...

bende gelinliğimi diktirdim ve hiç istedigim gibi olmadı..çok moralim bozuldu..zaten düğün arası cok stes cok telaş oluyor..birde gelinlik olayı beni bayagı bir kasmıştı..15 gün vardı düğüne,gelinliği giyip suratım asık olunca eşim hemen başka bir gelinlikçiye götürüp başka gelinlik almıştı..

sevgili revgan,
siz gelinliğinizi nerede diktirmiştiniz? ben de güvenilir bir modaevi arıyorum. yeni üye olduğum için özel mesaj gönderemiyorum, burdan yazmak durumunda kaldım, kusura bakmayın
teşekkürler

kızlar daha öncede yazmıstım bende gelinligimi 600 tl diktirdim ve nette gördugum bir modeli diktirdim çok korktum bende olmayacak fln die ama nette gördugum cogu modelin birebir aynısı vardı orada dikmişler ve tahminimden daha guzel bir gelinlik giydim ama baslarken paranın tamamını vermedim kendimide garantiye almak acısından kuması gelinliğimdeki çiçekleri ben sectim ben görmeden dikmeye baslamayın dedim ve 1 provayla istedigimin ötesinde bir gelinlik giydim hemde 600 tl ye ben mersinde diktirmiştim
burada yazan baska arkadaslarda var gösterdikleri kuması dikmemişler fln ama asla yumusak olmayın moda evlerine karsı sartlarınız neyse konusun onların dediklerine tamam demeyn

arkadaşlar nışanıma 20 gün vardı ben nışanlık bakmaya çıktım ama aklımda hep diktirmek vardı heryere gittim araştırdım Fatihi de dolaştım en son eminönüne kapalı çarşıya gittim istediğim nılanlığı anlattım yalnız 20 günüm olduğunu söyledim tamam hallederiz dediler ilk provaya gittiğimde hoştu tamam dedim bende biraz cepkende sorun yaşadım ama oda tam istediğim gibi dikildi başta çok titiz olduğumu ve dikiştende çok iyi anladığımı söylemiştim ben çok memnun kaldım şimdi gelinliğime sıra geldi onuda diktiricem aynı yeri düşünüyorum kendime ve dikene güveniyorum . ben diktirmek taraftarıyım...

Benim daha zamanım var ama forumu görünce merak etttim bende
Eee ben internette beğendim mesela ya o bana yakışmazsa yada net istediğim gibi olamazda diye düşünüyordum =)

Bence dikilmeli, ne olursa olsun, her genc kızın rüyası için ayrı bir göz nuru dökülmeli...

güwenilirr kaliteli bi modeeviyse eğer dikecek olann diktirilmelii.yoksaa hazırlarr daha mantıklıı

bende hazır almayı düşünüyorum diktirmek bana riskli geliyor

hazır al! hazır al! hazır al!
giy dene..o boneyle,ayağa poşet geçirtip içeri alan dükkanlara hiçç girme bile..
denemeden alma
fiziğine bel göbak basen göğüs omuz boy boyun uzunluğun sırtın nasıl duracak o gelinlikte?giy..dene..hazır al.
ben öyle yaptım.duvağınıda dene.asla güvenme dikerim diyene

Modeli beğendim, üzerinde birkaç değişiklik yapıp aynısını dikecekler. Eskiden satın alırım diye düşünüyordum; ama artık kiralarım diye düşünmeye başladım. Herkes kiralamayı tavsiye ediyor. Arada 50 Lira fark var.

Kesinliklee diktirme taraftarı değilim!!!!Düğünüm 5 gün sonra ve çok güvendiğimiz daha öncede 3 akrabamızın gelinliğimi aldığımız bi gelinlikçiye mayıs ayında sipariş verdim ve dün teslim alacaktım ki tam bir kabus(Provalarda insan tam net algılayamıyor eksik gördüğüm seyleri de hep bidahakine tamamlanacak deyip geçiştirdi.Dün doğal olarak almadım gelinliği hiç ama hiç anlaştığımız model,kumaş değildi...Ve şans eseri Eminönünde kürkçü hanın üst katında bi gelinlikçiye girdim inanamazsınızdün saat 1'den akşam 8'e kadar harıl harıl çalışıp diktiler gelinliği ve 1 günde teslim almış oldum.Hazır bir model beğendim mağazada tek problem renkti ve aynısı yapıldı sadece rengi değişti ve bizzat başındaydım dikilirken an ve an fikrimi alarak yaptılar.Mucize gibi bişey oldu harika bir gelinlik oldu:)Artık düğüne kadar rahat uyuyabilcem :)

uzun zamandır siteyi takip ediyorum görünce dayanamadım üye oldum kendi görüşlerimi aktarmak için

modayı ve dikiş dikmeyi çok sevdiğim için bir süredir bir gelinlikçide çalışıyorum haftasonları. daha doğrusu birşeyler öğrenmek ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum...

benimkisi tamamen hobi ve söyleyeceklerimin ticari bir nedeni yok.

birincisi gelinlik almadan önce mutlaka araştırın ve fikir edinin. hangi modeller hoşunuza gidiyor. her model her geline uyar yeterki terziniz işinin ehli olsun. ama yine de terzinizin tavsiyelerini dikkate almalısınız bence.

ikincisi pek çok gelinlikçi siparişle çalışsa bile ellerinde pek çok örnek model oluyor. onları deneyip az çok fikir edinebilirsiniz. bazen gelinlikçiler çalışma şekilleri sipariş üzerine olsa bile butikleri için tasarımlar yapıyorlar. hazır gelinlik illaki giyilmiş demek değildir. burada önemli olan aklınızdakine yakın bir modeli giyip denemeniz. bazen de giyilmiş bile olsa gelinliğin kumaşı o kadar güzeldir ki yeni gibi görünür. Bu durumda da aynısını tekrar diktirmeyi gereksiz buluyorum. Ayrıca kiralık gelinlikler geri gelmeden önce temizlenmeri gerekiyor ya da butik kendisi temizliğe gönderiyor bu tamamen onların çalışma şekline kalmış. Ama bir gelinlik harabeye dönmüşse sonradan tamir masrafını ödemeniz gerekebilir çünkü gelinliğin tekrar giyilebilir bir durumda geri getirilmesi gerekiyor. sonuçta bu insanlar bu işi para için yapıyor.

üçüncüsü 1. sayfadaki 2. mesajdaki gibi bir örnek sadece terzinin işini bilmediğini gösterir. ya da ucuza kaçmış olabilir. metrelerce kumaş kullanmak yerine az kullanıp daha çok kar etmek istediyse mesela bu gibi sonuçlar çıkabiliyor. benim gittiğim butikte kuyruksuz, sade bir gelinliğin sadece eteğine 12 metre ipek kullanıldığına tanık olmuşluğum da var. pekçok terzi yapmaz bunu. Ayrıca pekçok insan gidip pronovias almaz ya da alamaz ama aynısını çok daha da güzel bir şekilde diktirebilir. pronovias gelinlikler her ne kadar çok güzel tasarlanmış olsalar da hepsi çin de standard bedenlerde imal ediliyor sonra gittikleri ülkede gelinin beden özelliklerine göre düzenleniyorlar. ben olsam çin de yapılmış bir gelinlik yerine aynı verya benzer bir modeli burada diktiririm.

sonuç olarak insan gelinliği bir kere giyiyor. "millet ne düşünür"den öte "beni ne tatmin eder" önemli.

terzinizin önceki diktiği gelinliklere illaki bir bakın derim. ellerinde hiç örnek olmaması normal bir durum değil.

bir gelinlik çok ucuzsa ya kumaşı kötüdür ya da işçiliği ya da ikisi birden. örnek: yarım kilo gerçek swarovsky taş işlemeli bir gelinlik istiyorsunuz, o taşın işlenmesi size 400-500 e çıkar zaten taşın kilosu 500tl civarı. ya da fransız danteli istiyorsunuz, gelinlikçi size 800 tl fiyat çıkardı.. ben bunun mümkün olacağına inanmıyorum açıkçası.

bunların tamamı benim kendi fikirlerim, siz yine de size doğru geleni yapın

benmde bu arakar felaket kafam karşmiş durumda pronoviasta fantastica ve fina isimli gelinlikleri denedim ikisinide çok beğendim ufak değişiklerle istediğim gibi olacak ancak fiyat olarak ikiside 4000 civarina .her zaman çok özel bir gün olduğundan paraya değer derdim ancak bu aralar kafam karişti bir gece için çok mu diye düşünmüyor değilim. modelleri hüsniye moda evine de gösterdim aynısını dikebilceklerini söylüyorlar evet işçilikleride güzel örnek modellerden belli ancak yinede insan emin olamıyor çünkü bahsettiğim modellerin etek kısmı zor bir işçilik istiyor.nişanlımı tanıdıkları için 3000 tl fiyat verdiler duvak ve diğer ayrıntılar içinde ama offff bilmiyorummmmm:))

Bu sorunun cevabını etkileyen çok şey var. Birincisi, fizik yapınız nasıl? Eğer güzel bir vücudunun varsa, modellere benziyorsanız mankende gördüğünüz bir şeyi üzerinizde görmüşsünüz, görmemişsiniz pek fark etmez. Benzer bir duruşu olur.

İkincisi, ne beğendiniz, onu kaça vaad ettiler? Gelinlikçide çalışan arkadaşın dediği gibi, 800 liraya fransız danteli demişse yalandır. Daha gelinlikçiye girişi o para kumaşın. Gidip 4000liraya beğendiğiniz bir pronoviası 600 liraya diktirebileceğiniz hayaline sakın kapılmayın. O gelinliklerin o kadar güzel durmasının nedeni pahalı, kaliteli kumaşları zaten.

Üçüncüsü, gelinliğin dikim aşamalarını ne kadar takip ettiniz? Ben şahsen gelinliği tanıyamadım diyen arkadaşlarıma şaşırdım, yani bunun provası var, arada aklınıza birşey takılırsa da ziyarete gidebilirsiniz. Ben kendi gelinlikçimle 2-3 haftada bir buluşuyorum gerekirse. Sağolsun kumaşları hep bana seçenek halinde sundu, beğendiklerimi uyguluyor. Aceleye de getirmedik, 3 ayda dikilmiş olacak. Büyük konuşmayım ama böyle bir süreçten sonra da nasıl bir risk olur bilemiyorum.

üzerine göre diktirilmesi gibisi yok.. cuk diye oturuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…