Gelinlik Modelleri Gelinlik hazır mı alınmalı, yoksa diktirilmeli mi?

Ege

izmir delisi
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
167
0
116
İzmir
buda zor bir karar.. hazır almak istiyorum çünkü üzerimde nasıl duracağını direk görebilrim ve her çeşidi deneyebilirim diye düşünüyorum. fakat dikim evlerindede tam üzerime göre diktirmek var ve maliyeti daha uygun olur sanırım.. ama ya sonundaki hayal kırıklığı olursa kafamçokkarıştı diktirip içime sinmezse geri dönüşü de yok..

internette bulduğumuz modeller ince belli uzun boylu mankenlerin üzerinde ve çoğu tasrıncısı tarafından özel kumaş kullanılarak dikilmiş özenle arka fon verilmiş photoshoplanmış resimler
Örneğin birinci resim netten 2 si o modeli beğenip aynısının dikileceğini uman gelin adayından aradaki farka bakarmısın

bi tane daha diktirme faciası sana güzelim pronovias estefania modeli gelinlik ve dikilmiş hali

Bence deneyerek hazır al süpriz olmasın.

bence diktir ama satın alma. kirala. zaten düğün olacaksa ve oynak bi gelinsen gelinlik mahvoluyor. benim gelinlik parçapinçik olmuştu ve benden büyük bir tavsiye. gelinliğinizi kendinden sütyenli diktirin. çok rahat ve düzgün duruyor gögüs kısmı.

bu arada cnm gelinliğin yakışmayacağı bir kız yok. zaten gelinliğin dikim aşamasında müdahale edebiliyorsun. zaten ne olursa olsun yakışacaktır.

bence hazırlara bak önce dene giy üstünde gör arkadaşını götür fikir al katalogta beğendiğin bi model üstünde hoş durmayabilir

beyondparadise ne kadar canlı örnekler vermiş işte evet bencede elinde bi modelle gidiyosun mahvediyorlar alakasız bişey çıkıyr ortaya. hazır alıp gerekiyorsa üzerinde oynamalar yapmak en güzeli.

ıkisininde avantajları ve dezavantajları var bence
Hazır aldığında değiştirme şansın yok ama risk yok ne görüyosan onu alıyosun
Diktirdiğinde istediğin şekilde değişiklik yapabiliyosun ama risk ve stres büyük isteidğinizden farklı bişi çıkıp gelebiliyor.
Ben diktirmek için sipraiş verdim ama korkuyorum istediğim gibi olmassa diye hazır alma şansım yoktu çünkü kapalıyım.Stres yaşamak istemiyosanız gidin deneyin alın derim ben nacizane opuyorumnanaktan

bence de hazır alınmalı. üzerinde duruşunu görmeli modelin fiziğine uygun olup olmadığını mutlaka anlamalısın. diktirdiğim hiçbir şey üzerimde hayal veya tahmin ettiğim gibi durmadığından ben hazır almıştım gelinliğimi.

niyeyse dikilince o resmine bakıp bakıp işte bu dedğimiz modeller hiç ortya çıkmıyor ,alakasız sıradan gelinlikler çıkıyor.. modaevleri dikeriz tabiiki diyorlar ama sonuç hiç de iç açıcı olmuyor... o yüzden haızr modeller olarak hem tarz olarak hem de model açısından insanın kafasındaki soru işaretlerini kaldırıyor...dikilince öyle mi olacak acaba nasıl olacak her model dikilince olmuyor vs... hazır gelinliği gözümüz görür giyeriz orasına burasına bakarız iyice.. istedğimiz yerleri değişitiririzz en azından en yakışanı o an üzerimizde görürüz...

benim teee sözlendiğimden beri beğendiğim bi model vardı, modaevinin kendi tasarımı...Allaha şükür satın da alabildik sadece üzerime göre 0,5 cm kadar daraltıldı.
ama beğendiğim bi model olmasaydı ben de diktirmeye cesaret edemezdim, mağazaları didik didik edip yine hazır bi model arardım kendimea.s

dasilvadido modeli görelim lütfen opuyorumnanaktan
bende beğendiğim bir modeli diktiriyorum kumaşı izmirden geliyor papatyalarıda gelecek ama ben onay vermezsem aramaya devam edecekler moda evine göre değişir bence dikim çünkü internette dergilerde gördüğüm çoğu modelin aynısını dikmişler modelde önemli tabi mesela benim kuzenim çok kabarık bi gelinlik istiyordu ama boyu kısa olduğu için başka model önerdiler çokta güzel oldu modelin fiziğide önemli

güzelmiş cnm gelinliğin benim gelinliğimde var topiğin birinde

hazır almak lazım bu yaz bi gelinlik faciası gördüm kızın gösterdiği modele 5km öteden bakınca anca benziyodu 1700 de para vermiş

hatta resimlerini olması lazım

Valla benim bildiğim gidiyorsunuz bir gelinlikçiye. Hepsi terzi zaten. Beğendiğiniz bir modeli giyiyorsunuz. Sonra aynı modeli sizin ölçülerinize göre baştan dikiyorlar. (Ablamın öyle olmuştu ordan biliyorum.) Böyle internetten beğendiğin ve hayallerini süsleyen bir modeli asla diktirmeye kalkmayın. Model birebir aynı olsa bile en ufak bir kumaş farklılığından bile bambaşka bir şey gibi görünür.

bnmde gelinlikçide,, mankenin üstünde beyenmiştim üzerime göre dikilmişti
çokda güzel olmuştu.
internetten falan beyenip götürcektim onu beyenınce onu diktirdimopuyorumnanaktan

Bu tamamen kime diktirdiğine bağlı...
Bedenin standart dışı değilse yani bel kalça göğüs orantın 36-38-40-42 bedene uyuyorsa hazır alabilirsin...
aMA ATIYORUM ALT BEDENİN 40 ÜST BEDEN 38 o zaman hazır gelinlik güzel olmuyor.. Daraltıyorlar ama bütünük bozuluyor...

onuçta diktirdiğin gelinlik beğendiğin modelden farklı olursa kabul etmezsin, benzetmelerini istersin boz yap yani....
Ben gelinliğimi diktirdim... Beğendiğim bir model vardı ama o modelin uzun boylularda güzel olacağını bana gitmeyeceğini söledi.. Etek kısmını aynı bıraktık yakayı değiştirdik....
Ve istediğimden daha güzel bir model oldu....
Provalarda ters giden işeyler olduğunda da rahatlıkla müdahele ediyordum..... Mesela benim beğendiğim modelde etek kısmında dantel fırfırlar vardı... onu duvak tülünden yapmışlardı... İtiraz ettim....
Zaten konuşurken de dantel konuşmuşştuk fiyatı o şekilde anlaştık dedim.. Stilist ile terzi arasında anlaşmazlık olmuş... Hemen düzelttiler....
sonra yaka biaz kapalı geldi bana çok kapalı olmuş dedim... meğer o çevirme payıyla berabermiş.. bana nasıl olacağını gösterdiler bu şekilde kıvrılacak falan diye.... 2 ay önce modelle beraber pazarlığı yaptık, o gün ölçülerimi aldılar 2 ay boyunca bazen 2 haftada bir bazan her hafta provaya çağırdılar.. Dolayısıyla beğenmediğin içine sinmeyen bişey olursa daha fazla iş ilerlemeden değişiklik yapabilyorduk....
Eğer iyi bir modaevi ile çalışmayaaksan hazır alman daha iyi en azından süpriz olmaz...

benimde gelinliğim istediiim gibi oldu içime sindi çok şükür

ben de onümüzdeki temmuz evleniyorum ve onceligim hazır gelinlikten yana olacak, o kadar hazır gelinligin icinden biri insallah icime siner diye ümitliyim . bi kere mezuniyet elbisemi diktirirken cok buyuk hayal kırıklıgı yasamıstım , o gun bugundur asla diktirmeye yanasmıyorum. üstümde gorup hazırını almaktan yanayım.

diktirme taraftarıyım ve iyi bir yerde diktirilirse sorun olacağını sanmıyorum. sonuçta hazır dediğiniz gelinlikleri dikenler de aynı terziler :) beğenmediğiniz bir şeyi satın almayın zaten yanlış dikim olmuşsa. ama baktınız, denediniz hazır gelinliği ve çok da beğendiniz diyelim alın elbet. şans meselesi biraz...

ben bugün hazır gelinlikler denedim, hepsi de üzerime dikilmiş gibi oturdu ama tam istediğim model yoktu. ben de diktiriyorum şimdi. 4-5 kez provaya gidicem, beğenmediğim yeri değiştirebilicem, istediğim gibi olacak her ayrıntısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…