Öncelikle size yakışan bir modeli bulun. Sonra o model uzerinden araştırma yapın. Mesela prenses modeller yakışan yakışmayan herkes giyip de ters dönmüş mantar şeklinde gezdiği için gayet pahalı oluyor. Bir de gelinlikte ne kadar işleme, taş, boncuk varsa o denli zevksiz ve arabesk ama bir o kadar da pahalı oluyor. Ben gelinliğimi çok ünlü bir markadan ve çok da ucuza almıştım çünkü hem çok klas hem de sadeydi. Bir de bir yıl öncenin gelinligiydi.
Sizin klasik model sevmeniz aksi modellerin zevksiz oldugu anlamina gelmez.
Misam ben sizin tarz gelinlik asla giyinmezdim, zevkime aykiri, hatta klasik giyinmek kolaya kacmak gibi birsey. Kendi zevkiniz yok ta klasige siginmis gibi.
Ben mesela kumas kalitesine ve dikime cok önem gösteren biriyim. Kumasim komple mat saten üzerine presslenmis fransiz danteliydi. Üzerinde yer yer el islemesi ile uygulanan özel taslar vardi. Duvagima kadar özel tasarim harikasiydi. Görenleri hayran birakan ve genc kizlara bende böyle gelinlik istiyorum dedirten bir özellikteydi. Standart bir gelinlikci dgldi. Tevafuk üzere bulduk orayi. Daha sonra ögrendim ki bircok sosyetik ailelerin gelin ve kizlari oraya diktiriyormus.
Bence cok ta ucuza kacmayin cunku iki saat ustunuzde kalmayacakki kuaforde giyilecek dugunden ortalama 4 5 saat once dugunde 4 saat kalacak agzi burnu dagilir o gelinligin yahu. Cogu dugunde yakasi karsiya bakan koluna iki kol daha giren etegi oval olmus bir parmak kisa yerleri olan gelinlikler goruyorum hic mi gormediler nasil teslim aldilar ben bilmiyorum. Belli siniriniz olsun ama asil tercihiniz kalite olmali
Ayni fikirdeyim.
kadıköyden bakma tabiki oralar pahalı semt aralarındaki gelinlikçilere bak
bir de satın almayla kiralama arasında evet çok fark yok ama satın aldıktan sonra ne yapacaksın o gelinliği?
ben kiraladım ama üzerime göre tasarlandı dikildi, kardeşimde aynı yerden yaptırdı eylüldeydi düğünü 2 bin tuttu onunki.
zaten gelinlik kirleniyor batıyor ve benim onu evde saklayacak yerimde yok iyiki kiralamışım
Sanirim kiralanmasi veys gelinligin saklanmasi veya saklanmamasi baya göreceli bir durum. Nisanligimi kiralik düsündüm ama bulamadik mesela. Ama gelinlik kesinlikle bana göre cok özel hatirasi olup saklanmasi gereken birsey. Özel bir gelinlik oldugu icin ileride cocuklarimin bile giyinmesi cok hosuma gider.
Hazır gelinlik al üstüne sadece tadilat yaptır. Ben 4 sene önce olegcassiniden 1000 tl ye gelinlik aldım sadece boyunu kısalttık dügüne bir hafta kala provaya çağırdılar çokta güzel oldu
Hazir gelinlik ve tadilat olayina ben hic güvenmiyorum sonra ortaya fiyasko gelinlikler cikiyor. Birkac kiside gördüm. Gelinlikci herseyi istedigin gibi yapicaz diyor ama sonuc hüsran. Hele hele ki tesettürlüyseniz asla acik bir gelinligi kapattirmayin en iyi ihtimalle renk tonunu tuttursalar bile gögüs kismindaki ek o kadar rahatsiz edici bir görünüm aliyorki hele sonradan ekleme kollar facia.
Acik bile olsaniz baska ölcülere göre dikilen bir gelinligin sizin üzerinize tam anlamiyla oturmasi imkansiz gibi birsey. Cünkü herkesin boyu, gögüs yüksekligi, üst beden uzunlugu fatkli.
Canim bende oleg cassiniden gelinlik beğendim. Hic tecrübem yok bu konuda. Yurtdışında yaşıyorum ve sadece 10 gün kalabileceğim istanbulda...
Sence 10 gün yeterli olurmu? Yani boy kisaltma işlemleri için? Ve genel anlamda önerirmisin markayi?
Benim 10 günde acil olarak öne almislardi. 3 gün arka arkaya provaya gittim, daha sinraki zamanda o sehirde degildim kayinvalidem teslim aldi. Teslim alirken gelinlikcim canli görüsme ile herseyi tek tek gösterdi.
Bedeniniz uygunsa aslında en iyisi ikinci el
burda da araştırabilirsin
2. El imkan varsa tercih etmezdim. Kendi gelinligim halen giyilecek halde ama etek uclarindaki siyah lekeler kuru temizlemede asla cikmiyor.
daha once evlenen bir tanidiginiz yokmu gelinligi olan ? gelinlige verilen paraya cok yazik gercekten ben aldim ve cok pismanim keske birinin gelinligini giyseymisim kira bile cok pahali
Herkes farkli düsünüyor sanirim. Ben baska seylerden kistim geri cektim kendimi ama gelinlikte kesinlikle kasmadim
Bana kalırsa gelinlik gerçekten çok önemli herşeyden kısılabilir ama gelinlikten kısma . Biraz pazarlık filan et . İkinci el giyinme ben gelinliği sadece 1 gece giydim otele gittiğimiz zaman gelinliğin hali kalmamıştı asla onu bir kere daha giyinmezdim.
Katiliyorum. Etek uclarinda Lekeleri olmasa benimki halen giyilecek halde
Ya bi de kököz dikişleri berbat gelinlikler bile 4 binden başlıyor inanamıyorum , gelinlikten soğudum iyice.
Dikis gelinlikte cok önemli. Kumas. Komole terzilik. Katiliyorum
Teşekkür ederim. Ben mecbur düğünden 6 ay önce alicam. Kilo sorunu olursa burda terziye veririm. Ayni modeli burda denedim ama fiyat farkı aşırı var. Trde 2600 lira burda 3200 Euro
Arkasi dügmeli tercih etmeli bu durumlarda. Dügme ileri geri alinabilir. Korse demiyorum cünkü bugüne kadar iple baglanan korselerin hepsi cok kötüydü. Fermuar dügün gübü patlayanda oldu. En iyisi dügme.