• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlik almak mı yoksa sıfır diktirip kiralamak mı daha mantıklı?

begum64

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
33
3
296
Kızlar gelinliği almak mı yoksa kiralamak mı daha mantıklı kafam çok karıştı bu konuda annem almamdan yana ben de onu alınca nereye koyacağım elbise değil ki dolaba as dursun diye düşünüyorum. Bir yandan da almadığım için pişman olur muyum diyorum. Sizce ne yapmalıyım?

canım ben nişanlığımı satın aldım sonradan çok gereksiz olduğunu düşündüm gelinliği satın almak daha mantıklı en azından anısı olur gelinliğimide satın almayı düşünüyorum senin de durumun müsaitse satın al ha kiralık alıyorsan en azından duvağını sakla mutluluklar :)

canım ben nişanlığımı satın aldım sonradan çok gereksiz olduğunu düşündüm gelinliği satın almak daha mantıklı en azından anısı olur gelinliğimide satın almayı düşünüyorum senin de durumun müsaitse satın al ha kiralık alıyorsan en azından duvağını sakla mutluluklar :)

Çok teşekkür ederim size de mutluluklar :)

ben çok hatıralara önem veren biriyim ama satın almayı kesinlikle düşünmüyorum napıcam sonra onu :19: etrafımdakilere sorduğumda bazanın altında veya dolapta duruyo diyolar:31: gerek yok bence ama duvağın,çiçeğin,tacın hatta ayakkabın,eşinin yaka çiçeği bunlar önemli ve saklanmalı diye düşünyorum..

bazamın altında duruyor ama pişman mısın dersen hayır değilim iyi ki almışım......... özel bir kaç günde giyip süpriz yapılabiliyor bu bile öyle keyifli ki................

5 ay önce evlendim ve gelinliğimi satın aldım hiç de pişman değilim :)) evet dolabın üzerinde duruyor ama yıldönümümde yine giymeyi düşünüyorum :))

Ne zor islermis bunlar yaa bi yandan ileride cocuklarima gosterebilecegim bir hatira diger yandan 3 4 saat giydikten sonra bir daha kullanmayacagim bir sey ve fiyatlar bile yari yariya off karar veremiyorum bir turlu :(

Bencede kesinlikle alınmalı özenle saklanmalı arada şöyle bir bakılmalı :)) yıllarrr yıllarrrr sonra o gelinliğee bakıp derin bir ahhhhh çekilebilmeli diye düşünüyorum şahsen :)

Satın almak ve kiralamak arasında çok fazla bir fiyat farkı olmuyor.Bencede imkanınız varsa satın almak daha mantıklı ilerde özel günlerde evde giyinip hazırlanıp eşinize süpriz yapabilirsiniz.

kayınvalidem de ben sana kiralık gelinlik giydirmem diyor bunu da göz önünde bulundurduğumda sanırım kiralamak çok düşük bir ihtimal olacak benim için.

hiç almaya kalkışmayın derim.
görüyoruz çünkü bir iki ay sonra satmaya çalışanlar oluyor.
zaten 1 2 saatlik için almaya gerek yok ve ileride yer işgal edecektir.

Son düzenleme:
hiç almaya kalkışmayın derim.
görüyoruz çünkü bir iki ay sonra satmaya çalışanlar oluyor.
zaten 1 2 saatlik için almaya gerek yok ve ileride yer işgal edecektir.

Benim düşüncem de bu yönde aslında çünkü gelinliğe 8-9bin TL verip 1 2 ay sonra 2bin TL ye satanları çok gördüm o yüzden çok kafam karıştı. Bir de gelinliği ileride başkasına veririm mantığıyla satın alanlar da var bunları gördükçe karar veremiyor haliyle insan.

Benim düşüncem de bu yönde aslında çünkü gelinliğe 8-9bin TL verip 1 2 ay sonra 2bin TL ye satanları çok gördüm o yüzden çok kafam karıştı. Bir de gelinliği ileride başkasına veririm mantığıyla satın alanlar da var bunları gördükçe karar veremiyor haliyle insan.

8-9 bin mi? :53::53:

Ne yaptınız siz yahu, o paraya pronovias filan alınır. Ben de alma taraftarıyım, kiralama ile arasında çok fazla fiyat farkı yok, bana göre bir kızın giydiği en özel elbise :16::16:

Düğün günü hayatınızda 1 kere yaşayacağınız bir gün, bir kere geLin oLuyoruz sonuçta, evet bir kere giyiLecek bir eLbise için 8-9 bin çok fazLa, hayatnda bir daha kuLLanmayacağın bir eLbiseye o kadar para vereceğine evine katkıda buLunabiLirsn hatta baLayına biLe ayırabiLirsn o parayı ama kiraLama işi de çok saçma, o kadar özeL bir günde, tamamen size odakLı bir günde, kim biLir kaç kişinin giydiği ve giyeceği herhangi bir geLinLik giyeceksn, iLLa ki bi yerLerde uygun fiyatLı satın aLınabiLecek geLinLikLer vardır ..

Benim annem geLinLiğini atmıştı ve ben ne görebiLdm ne deneyebiLdm, çoğu kız annesinin geLinLliğini dener, ben görme biLe göremedim, yeri geLdiği çocukLarıma göstermek ya da bazen giyip nostaLji yapmak, o günLeri hatırLamak çok hoş oLabiLir, hem o geLinLiğe sığarsanız ohoo moraL kaynağı biLe oLur :) ..

Çok yer tutacağını düşünmüyorum, eminim herkesin bir gün giyerim diye kaLdırdığı ayakabısı, kıyafeti ya da takarım deyip takmadığı bi çantası vardır, iLLa ki bi yer açıLır ona, ben kesinLikLe aLma taraftarıyım, sonuçta o para yine eLine geçer ama iLeride aLsaydm diye pişman oLsan biLe eLinden bişe geLmicek, sadece resimLerde kaLacak, istesen biLe senin oLamicak ..

Son düzenleyen: Moderatör:
öyle kayınvalideye can feda

kayınvalidem de ben sana kiralık gelinlik giydirmem diyor bunu da göz önünde bulundurduğumda sanırım kiralamak çok düşük bir ihtimal olacak benim için.
öyle kayınvalideye can feda :(

Düğün günü hayatınızda 1 kere yaşayacağınız bir gün, bir kere geLin oLuyoruz sonuçta, evet bir kere giyiLecek bir eLbise için 8-9 bin çok fazLa, hayatnda bir daha kuLLanmayacağın bir eLbiseye o kadar para vereceğine evine katkıda buLunabiLirsn hatta baLayına biLe ayırabiLirsn o parayı ama kiraLama işi de çok saçma, o kadar özeL bir günde, tamamen size odakLı bir günde, kim biLir kaç kişinin giydiği ve giyeceği herhangi bir geLinLik giyeceksn, iLLa ki bi yerLerde uygun fiyatLı satın aLınabiLecek geLinLikLer vardır ..

Benim annem geLinLiğini atmıştı ve ben ne görebiLdm ne deneyebiLdm, çoğu kız annesinin geLinLliğini dener, ben görme biLe göremedim, yeri geLdiği çocukLarıma göstermek ya da bazen giyip nostaLji yapmak, o günLeri hatırLamak çok hoş oLabiLir, hem o geLinLiğe sığarsanız ohoo moraL kaynağı biLe oLur :) ..

Çok yer tutacağını düşünmüyorum, eminim herkesin bir gün giyerim diye kaLdırdığı ayakabısı, kıyafeti ya da takarım deyip takmadığı bi çantası vardır, iLLa ki bi yer açıLır ona, ben kesinLikLe aLma taraftarıyım, sonuçta o para yine eLine geçer ama iLeride aLsaydm diye pişman oLsan biLe eLinden bişe geLmicek, sadece resimLerde kaLacak, istesen biLe senin oLamicak ..

gelinlik kiralama sizin bildiğiniz gibi olmuyor.her şey sıfırdan sizin bedeninize hazır alıyormuşçasına dikiliyor.tek farkı sizin düğünden sonra gelinliği geri götürmeniz.

bence siz kiralık gelinliğin ne olduğunu bilmiyorsunuz genel olarak.herkes kötü bir şeymiş gibi bahsetmiş.kiralık gelinliklerde sıfırdan sizin bedeninize sıfır tüllerle dikiliyor.sonra siz bir güzel giyip haşatını çıkarıyorsunuz.sonra geri götürüyorsunuz.gelinlikçi taşlarını detaylarını yeniden kullanmak üzere söküyor ve tülleri imha ediyor.zaten her şekilde gelinliğin prasını alıyor sizden.aradaki farkta işte taştır bilmemne farkı.ben satın almayı gereksiz buluyorum.ay yıldönümünde gelinlik giysen ne olur.evinde pislik.o parayı balayımda misler gibi yerim.üstüne yıldönümümde yeni kıyafet alırım kendime.

Back