Gelinlere eşit davranılması gerekmez mi

Eşim ailenın en buyugu bizim düğünümüz pekte harukulede olmadı.
Ama benım kaynım evlensın onun düğünün çok güzel geçmesi için elimden gelini yapıcam.
Çünkü kaynımı çok sevıyorum. Umarım gelınımızlede ıyı anlaşırım :))
Senın gibi kıskanc olmaz umarım :))

Ayrıca düğün istemek o kızın hakkı. Sende ısrar etseydın.
Şimdi mırın kırın edip kimseyle aranı bozma..

Bence takma kafaya düğünü.
Her şey olacağına varır.
Kocan ile iyi misin ?
Kocanın ailesi ile aran iyi mi ?
Sen hiç bir şeye karışma kötü olursun.
Düğün konusu konuşulurken sana da sorarlar ise evlenecek kişiler ve aile büyüklerinin karar vermesi daha doğru de.

Merhaba arkadaşlar önce kendimden kısa bir bahsedeyim ben 2.5 yıllık evliyim 1 yaşında oğlum var evliliğimde bir sıkıntım yok çok şükür ama benim şu sıralar derdim ailemize yeni girecek eltim. Beni huzursuz eden şeyler var. Eltim dediysem daha resmi bişey yok sadece aileler tanıştı. Yakın zamanda görümcemle ondan soğumuştuk hatta konuşmuyoduk hiç mesaj arama vs yoktu aramızda kendisi bunu bilmiyodu bizim bilinçli tavır yaptığımızı. Nedeni ise mesela biz sosyal medyada bişey paylaşsak kaynımı kayınvalidemi arayıp şikayetlenirken buluyoduk eltimin yaptığını düşündük. Sanki ona atıfta bulunduğumuzu ima ediyomuş kaynım. Sonradan ortaya çıktı ki kaynıma şifresini vermiş kaynım onun hesabına girip bize bakıyomuş. Kızın hiç haberi yokmuş ben bir türlü inanamıyorum çünkü ne zaman onu aramayı kessem o da beni aramazdı asla. Sizce bu işte birşey yok mu eltim gerçekten samimi biri mi çünkü kayınvalidem için görümceme anamlar napıyo diyen bi tip bana çok itici gelmişti daha ortada söz möz bile yokken bu denli laubali konuşması. Ve şimdi de düğün dernek işleri girdi araya biz nikahla evlendik bence gayet iyiydi sevmem zaten düğünleri genelde yemekli şık bir mekan olmadığı sürece ki bu devirde böyle düğün yapmak çok çok zor neyse biz evlenirken eşimin durumu fena değildi borçsuz evlendik herşeyi peşin aldı çok şükür. Ama şimdi malum kriz büyük işler çok kötü eşimle kardeşi ortak bu arada ama eltime düğün yapmak istiyo kaynım kız tarafı düğün istiyo eltim de öyle tabi. Zamanında bende kır düğünü istemiştim ama nikah düşündüm deyince eşim üstelemedim demekki yapacak durumu yok dedim. Bu durum canımı sıkıyor açıkçası. Hani maddi durumu iyi olsa neyse o zaman durumumuz iyi değildi yapamadık ama şimdi çok şükür düzeldik düğün yapıcaz hakkını helal et deseler tamam amenna helal olsun da şimdi çok kötü. Ve eltim de pişkin pişkin fikrim sorulursa düğün isterim demesi de cabası hem maddi yönden üzülüyo kaynıma hemde geri adım atmıyo gibi yalan yere üzülüyo gibi geliyo. Bu arada kayınvalidem karışık düğünlere gitmeyen bir insan özellikle çalgılı olursa bu şartlarda oğluna düğün yaptırırsa bozulmakta haksız mıyım
Her kız düğün ister bi kere oluyor sonuçta bende benim kv demler gibi baya baya bi çifte standart uyguluyorlar sandım

Senin zamanında verdiğin kararlar şimdi neden elini bağlayacak.

Esin düğün yapmayalım nikah yapalım demiş. Sen de hay hay hayatım demişsin.

Kaynin düğün istiyor, elti düğün istiyor eee istiyorlarsa yapacaklar tabii ki.

Diğer yandan kv niz kendi oğlunun düğününe gidecek tabii ki. Gitmezse ayıp.

Siz düğün bile yapmamışsiniz. Hadi düğün yapmis olsanız ve kv niz düğüne kızı erkekli deyip gelmese sonra eltinin kızı erkekli düğününe gitse tamam diyeceğim de. Öyle birşey de yok.

Kendi kendinize hiç sebep yokken kızcağıza gıcık kapiyorsunuz. Yazık gunah. Ama kayninizi tuttum. Size ezdirmez o gelini :)

Bence takma kafaya düğünü.
Her şey olacağına varır.
Kocan ile iyi misin ?
Kocanın ailesi ile aran iyi mi ?
Sen hiç bir şeye karışma kötü olursun.
Düğün konusu konuşulurken sana da sorarlar ise evlenecek kişiler ve aile büyüklerinin karar vermesi daha doğru de.
Çok şükür iyiyim zaten karışmayacağımı defalarca yazdım buraya. Aslında düğün olayı hiçbir şey benim için. Ben asıl karakterleri eltimin bebeği falan olursa görebilirim. Çünkü ne kp ne kv oğluma bir tane çeyrek takmadılar iğne almadılar diyebilirim ilk torun bir de o kadar üzüldüm ki insan böyle zamanlarda değer görmek istiyo

Hayır ayrı değil birlikte kazanıyorlar kasalar aynı rahatsız olduğum konu bu zaten ayrıca düğünü herkes gibi bende isterim ama çalgılı değil ağır düğünleri seviyorum yapmak istemediler onlarda düğün adeti yok herkes nikahla evleniyo şimdi düğün düşünmeleri o yüzden garip geldi ki dediğim gibi kayınvalidem çalgılı düğünlere asla gitmez kim olursa olsun

Kasa ortak olsa ne olacak. Kasaya giren parayi bölüp 2 ye herkes hakkını alıyordur.

Çok şükür iyiyim zaten karışmayacağımı defalarca yazdım buraya. Aslında düğün olayı hiçbir şey benim için. Ben asıl karakterleri eltimin bebeği falan olursa görebilirim. Çünkü ne kp ne kv oğluma bir tane çeyrek takmadılar iğne almadılar diyebilirim ilk torun bir de o kadar üzüldüm ki insan böyle zamanlarda değer görmek istiyo
Yapmayın bence arkadaşım,doldurmayın kendinizi.
İnanın hiç gerek yok.
Herkes yaptığı ve yapmadığından kendisi sorumludur.
Bebeğinize bir şey takılmadı da noldu bebeğiniz yine büyümedi mi?
Haklısınız insan kıymet görmeyince üzülür ama bunları içinizde büyütmek sadece kendinize zarar verir.
Siz yuvanıza,hayatınıza bakın,geri kalan o kadar önemsiz ki...

Büyük bi kıskançlık sezdim sizde .
O kızcağıza şimdiden kolaylık diliyorum .

Eltine fazla değer verilmesi hoş bir durum olmaz ama kafaya takıp hem kendini ,çocuğunu hemde eşini üzebilir ve yuvanda huzursuz olabilirsin.
Sen mutlu ol eşin ve çocuğun ile.

Yapmayın bence arkadaşım,doldurmayın kendinizi.
İnanın hiç gerek yok.
Herkes yaptığı ve yapmadığından kendisi sorumludur.
Bebeğinize bir şey takılmadı da noldu bebeğiniz yine büyümedi mi?
Haklısınız insan kıymet görmeyince üzülür ama bunları içinizde büyütmek sadece kendinize zarar verir.
Siz yuvanıza,hayatınıza bakın,geri kalan o kadar önemsiz ki...
Büyüdü gitti allahım bana bağışlasın annem herşeyini aldı zaten sağolsun kimse seni ailenden daha çok düşünmüyo iyiki onlar var ama herkes bişeyler iliştirirken onların lafını etmeyip geri durmaları üzüyo insanı konu evlat olunca unutmuyo insan ne yazıkki ama haklısınız

Canime bebeklere takıldan altin sana mi yoksa eltiye mi daha cok değer verdiğini gostermez. Gösterse gösterse hangi oğlunu daha çok sevdiğini gösterir. Sen farkında değilsin belki ama yazdıklarından eltiyi kıskandığın ve onunla yarışa girdiğin anlaşılıyor.

Kızcağıza yazık, yeni evleniyor. Herşey eşit mi olmak zorunda. Yani size dugun yapmadilar diye kizin hayalleri istekleri niye yikilsin. Herkes düğününü kendi imkanları ve istekleri dahilinde yapar. Siz istememişsiniz, yani esiniz istememiş siz de tamam demişsiniz. Eğer ısrar etseniz, cok istedim ama olmadı ikna edemedim falan deseniz bir nebze haklı olurdunuz. Ama burda suç yine esiniz ve ailesinde olurdu. Gelin hanim da degil.

Kayninizi ile esiniz ortak ama kârı bolusuyorlardir. Dolayısıyla herkes yine kendi cebinden harcıyor. Gelin hanımı kıskanmak yerine allah bana da versin deyin.

Bir de biraz empati. Tam tersi durumda olsaydınız. Yani esiniz de düğün yapmak isteseydi ve sizden önce evlenen abi düğün yapmadı diye kusura bakma sana düğün yapamayız deselerdi ne hissederdiniz.

Eltine fazla değer verilmesi hoş bir durum olmaz ama kafaya takıp hem kendini ,çocuğunu hemde eşini üzebilir ve yuvanda huzursuz olabilirsin.
Sen mutlu ol eşin ve çocuğun ile.
Mutluyum rabbim beni evlatla nasiplendirmiş alçakgönüllülük vermiş ki kimseyi zorda bırakamam öyle bi yapım var. Zaten ailemizin maddi geçim durumunu açıklayınca okuyan birkaç arkadaşın bana hak vermesi yeter bana diğerleri yüzeysel değerlendirip alay etme peşinde eğlensinler kendi akıllarınca

ama siz daha şimdiden başlamışsınız kıskanmaya,kıyas yapmayın üzülürsünüz çünkü.

Kasa ortak dediğiniz şey, kasadan çıkan paranın %50, %50 bölüşülmesidir. Kasanın ortaklığı budur. Kaynınız kendi parasını biriktirip evlilik için gerekli parayı toparlamış olabilir. Ben açıkcası ortaklıktan bunu anlarım.
Haaaa düğün olayına gelince, inanın bu konuda çookkk haksızsınız.

Gorumceyle bir olup yeni gelini dislamissiniz kusura bakmayin.
Kimseyi dislayip kiskandirmayin.bu cok kotu bisey.
Asil siz gorumceyle bir olup gelini dislayarak ayrimcilik yapmissiniz.
Ayrica dugunu istemeyen sizsiniz.siz dugun yapmadiniz diye eltinize karisamazsiniz belki o seviyodur dugun.
Sizin sorununuz kazanin ortak olmasi.
Ortaklitan kurtulmadikca bu gibi sorunlar daha cok olur

Kıskanıyosunnn. Sen de düğün isteseydin . Napsın kız sen düğün yapmadın dıe o nun da seni düşünerek hareket edecek hali yok ya

Canime bebeklere takıldan altin sana mi yoksa eltiye mi daha cok değer verdiğini gostermez. Gösterse gösterse hangi oğlunu daha çok sevdiğini gösterir. Sen farkında değilsin belki ama yazdıklarından eltiyi kıskandığın ve onunla yarışa girdiğin anlaşılıyor.

Kızcağıza yazık, yeni evleniyor. Herşey eşit mi olmak zorunda. Yani size dugun yapmadilar diye kizin hayalleri istekleri niye yikilsin. Herkes düğününü kendi imkanları ve istekleri dahilinde yapar. Siz istememişsiniz, yani esiniz istememiş siz de tamam demişsiniz. Eğer ısrar etseniz, cok istedim ama olmadı ikna edemedim falan deseniz bir nebze haklı olurdunuz. Ama burda suç yine esiniz ve ailesinde olurdu. Gelin hanim da degil.

Kayninizi ile esiniz ortak ama kârı bolusuyorlardir. Dolayısıyla herkes yine kendi cebinden harcıyor. Gelin hanımı kıskanmak yerine allah bana da versin deyin.

Bir de biraz empati. Tam tersi durumda olsaydınız. Yani esiniz de düğün yapmak isteseydi ve sizden önce evlenen abi düğün yapmadı diye kusura bakma sana düğün yapamayız deselerdi ne hissederdiniz.
Hayır canım eşim düğüne kadar kazandığını kardeşine verecek çünkü çok sıkışıklar benim düğünü de ortak yaptılar bu da öyle olacak. Öyle mi anlaşılıyo bilemedim ama gerçekten kıskanmıyorum en güzel yerlerden nişanlık modelleri bulup atan bi insanım kendisine insanın kafası karışıyo seçim yapmak zor yardımcı oluyorum bebeğim olmasa başka şeylere de yardım ederim ama elim bağlı şu anda

Hayır canım eşim düğüne kadar kazandığını kardeşine verecek çünkü çok sıkışıklar benim düğünü de ortak yaptılar bu da öyle olacak. Öyle mi anlaşılıyo bilemedim ama gerçekten kıskanmıyorum en güzel yerlerden nişanlık modelleri bulup atan bi insanım kendisine insanın kafası karışıyo seçim yapmak zor yardımcı oluyorum bebeğim olmasa başka şeylere de yardım ederim ama elim bağlı şu anda

aslında en önemli sorun kasanın ortak olması. siz evlenirken durum iyiydi ama şimdi değil. siz nasıl borcsuz olduysa onunda öyle olmalı. siz nasil sade nikah istediysaniz. simdi gelinin istediği olmalı. ozaman ki seçimi yanlış yapmanız eltinizin suçu değil.

X