• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geline takilan altinlar

Lilcatty

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2017
20
9
1
31
Selam bayanlar,

Onceki konumu bilen bilir, evleniyorum ve ailemle gorusmuyorum. Gorusseydim de 1 tl yardim etmeyeceklerine adim gibi eminim.

Sozum oldugunda kendi paramla bestas, ince bir kolye, 22 ayar agir bir set, ikimizin alyanslarini bir de isyerimin verdigi 500 dolarla bileklik almistim. Hepsini esime ve ailesine verdim orada kendileri almis gibi taktilar.

Kaynanam ceyrekli uzun kolyelerden, bir ince kolye, esim de 0.30 karat bir pirlanta aldi.

Simdi dugunum icin 100 gr bilezik, esim yuzgorumlulugu besi biryerde yapacak.

Bunlari neden anlattim derseniz evlenirken cok borclu olacagimiz icin esimle konustuk ve ben altinlarin hepsini satabilecegimizi yalniz sonradan alinmasini istedigimi soyledim. Bugun annesi beni aradi eger firsatim olursa birsey yapacagim dedi ben de 2.5luk kolye istedim. Daha alip alamayacagi belli degil ama esim hemen onu da satariz dedi. Ben de yeniledim satilir sen musait olunca alirsin acelesi yok elimiz bollasinca aliriz dedim. Hemen sinirlendi neymis bana borc veriyormus, insan karisina borc verir miymis bagirip cagirdi.

Iyi de benim anam yok babam yok ben taaa ingiltereye evlenip gidiyorum. Daha ulkeye gider gitmez is arayacagim calismaya baslayacagim. Ne adapte olmami bekleyecegiz ne eve ne evlilige hicbirseye. Bu arada kaynanamla da aramiz iyi degil esimi ve beni cok kiskaniyor. Bana ne yapilirsa cok daha fazlasi kendine yapilsin istiyor, 25 gun yemegini yapip ev isini yaparim 1 gun yapmam onu diline dolar oyle bir insandir. Herseyi gelininden bekler tum hizmeti isi. Kendi kizina da kiyip patates soyduramaz ya neyse.

Etrafimda bir suru insan evleniyor kimsenin altini satilmiyor dugun oluyor gun oluyor takip takip geziyorlar. Hadi onu da gectim baskasina yapiliyor diye bana yapilacak degil ama ben icten bir sekilde al hepsi senin olsun diyemiyorum. Hevesim var bana geri donsun madem bana takildi diyorum. Icimden boyle geciyor. Yalan mi soyleyeyim esime? Soylemem. O da karimdan borc mu aliyoruma getiriyor.

Bir de 8 bin poundluk mehirim var daha onu yapacak ama durum musait olunca. Ben acele etmiyorum hemen yap et diye. Dunyanin binbir turlu halim var. Basima ne gelecegini bilmiyorum kosede bana ait birseyler kalsin istiyorum. Zaten calistigimda hepsi borclara gidecek. Biriktireneyecegim.

Esim cok sinirli cogu zaman kizdigi birsey oldugunda hemen avazi ciktigi kadar bagirir. Normalde iyi bir insandir, sinirlenince gozu donuyor. Simdi de altin meselesi yuzunden kavga ettik ben de buyuk yeminler ettim alma alirsan da takmayacagim diye.

Bazen cok bikiyorum. 3 kez Londra ya gittim kaldim 3 ay herseyi gordum. Kimseden fayda yok. Kaynanam guya 6 bilezik yapacakti ben orada yalnizken bana 2 tanesini yapamayacagini soyledi ben de esime.soyleyince ben kotu oldum, benim yanimda ben camasirlari toplamamisim diye yalnizca esimi cagirip konustu bagirdi cagirdi falan. Zaten anam babam yok.. bir de esimle boyle kavgalara girince hepten soguyorum ki ben herseyin en kalitesini ve ekonomik olanini bulurum. 650 tllik elbiseyi arar tarar 250ye bulurum mesela. Iyi bir ev hanimiyim, yemekten cok iyi anlarim, sunuma ozen gosteririm, saygiliyim, hizmet ederim, guleryuzluyum ne bileyim bir suru artim var ona ragmen gordugum muamele sanki ben pisligin tekiymisim gibi. Esim de bana acgozluymusum gibi davraninca yaptiklarimi yuzune vuruyorum ister istemez.

Siz neler yaptiniz? Benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?

SEVGILI BAYANLAR BEN HERSEYI DEGERIYLE GRAMIYLA YAZDIM KI NELER YAPILDI NELER EDILDI HERSEYI BELIRTMEK ICIN, NEYIN GORGUSUZLUGU BEN ONU DA ANLAMADIM BURADA BIR DERDIMI PAYLASIYORUM FIKIR DANISIYORUM BIRCOK INSANA. TAKILA TAKILA ONA MI TAKILDINIZ YA GERCEKTEN PES!

Son düzenleme:
çok altınlı bir konu olmuş. ben kimseden istemedim evlenirken. eşimle 3-5 bişeyler yaptık. onları da hemen satıp mobilya borcunu ödedik :D ama hep ince bir setim olsun istedim. eşime de dedim altın falan hikaye de bir set alırız dedim. o da tamam dedi. gelgelelim alamadık hiç :D
sonra da ben kapandım. kapalı halimle ne komik olur set :D ama zamanında olsaydı iyi olurdu. ikimizde afedersin eşek gibi çalışıyoruz ama sıra ona gelmedi.

bu hikaye de en çok emin olmadığın biriyle ne cesaretle evleneceksin ona şaşırdım. sana tavsiyem dil öğren hemen. orda kendine güzel bir iş bul. çocuk falan yapma. ülkenin avantajlarını öğren.

Ailenizle neden görüşmüyorsunuz bilmiyorum ama en kötü aile bile şu anlatılanlardan iyidir.
Ayrıca boşanma durumunda sizin o paranızla yaptığınız herşey eşinize kalır. Çünlü onlar takniş gibi yapmışsınız.
Böyle insanlarla evleneceğime hiç evlenmem daha iyi düşünüyorum. Şimdiden para lira altın . Karışık işler bunlar.
Dipnot: altın gelinin değildir. Eve ortak yapılan bir katkıdır. Nedense bazı aileler sadece gelinin, bazıları sadece erkeğin diye düşünüyor.

o kadar altın alıp satıp zarar edeceğinize hiçbir şey takmayıp düğün de yapmayıp borçsuz evlenebilirdiniz.
iki şekilde de elinizde kalan sıfır olacaktı ama şimdi artı bir de başağrınız oldu, hayırlı olsun.

Ben dugun istemedim sade bir nikah istedim ancak kaynanam cok kisiye gidip taki takmis dolayisiyla cebimizden birsey cikmayacagi kosuluyla dugunu kabul ettim.

Nelerin yapildigini ve yapilmadigini gorun diye bilerek yazdim. Dogru degerlendirilmesi icin.

Siz nasil goruyorsaniz gorun yaklasiminiz hic hos degil.
Böyle sinirli,avazı çıktığı kadar bağıran bir adamın neleri taktığı ya da takmadığı ne kadar önemli arkadaşım?
Evlilikte ilk önemli kural kişilerin huylarıdır,karakterleridir.
Bunları dikkate alarak evlenirseniz mutlu olursunuz.

Nelerin yapildigini ve yapilmadigini gorun diye bilerek yazdim. Dogru degerlendirilmesi icin.

Siz nasil goruyorsaniz gorun yaklasiminiz hic hos degil.
Böyle sinirli,avazı çıktığı kadar bağıran bir adamın neleri taktığı ya da takmadığı ne kadar önemli arkadaşım?
Evlilikte ilk önemli kural kişilerin huylarıdır,karakterleridir.
Bunları dikkate alarak evlenirseniz mutlu olursunuz.

geline takılaan altın gelinin hakkıdır kanunende dinende yanlısım varsa düzeltin
o altınıları kimseye verme esine yalvarsada verme bankaya koy sakla
devran döner sana lazım olur olmadı evlilik iyi gider eşine güvenirsin
ev alırken bozdur hiçbir sekilde bozdurma baska
deneyimle sabit arkadasım ben eve girdik diye bozdurdum esim gitmiş kooperatften cıktı sendei almıs borca verdi ve benim eşim inanın en güvenilir erkekti esti beni yıktı bu hareketi

Ben size hak verdim konu sahibi. Anne babanın arkasında olmadığını bilen çok az koca ve ailesi gelinin hakkını gözetiyor malesef... çoğunluk nasılsa arkası yok diye iyice ezmeye çalışıyor gördüğüm kadarıyla. İlk defa gidip yerleşeceğiniz gurbet elinde kendinize bir güvence istemeniz çok doğal. Çalışmaya başladığınızda üç beş kenara atmaya çalışın

Ciddi manada cok cirkin muhabbetler kusura bakmayin.

O yapilacak bu yapilacak su yapilacak ama hic biseyden memnun degilsiniz.

6 bilezikten 2si yapilmayacak diye gittiginiz esinize mi soylediniz?

Madem cok borca giriceksiniz sizde altin sevdanizdan biraz vazgecin. Dugunlerde altinlarla gezmek yerine daha az borc daha az stresi tercih edin.

Huzurum yok ama altinim var dersiniz aksi halde.

Evlendikten snra bu sevdaniz bitmezse borcunuz bittikten snra yaparsiniz. Bu kadar kavgaya ne gerek var.

Bozulan altinin geri gelmesi cok zor . Biraz birikim yapip evlenseniz bi de nisanda noye kendine bestas aldin ki

Back