Gelin size uğruna dualar ettiğim,bana doğru aslında yanlış birini vermediği için Allah'a nasıl şükrettiğimi anlatayım:))

telasememuresi

Guru
Pro Üye
30 Ocak 2014
4.432
8.619
Gelin size uğruna dualar edip de sonrasında iyi ki de olmamış diye şükrettiğim birinden bahsedeyim. Önceliğim; kız kardeşlerim. Sizi anlıyorum... Bir kalbe sığmak, güvenmek,huzur duymak,güzel sabahlara uyanmak istiyor insan. Benim de birkaç sene evvel....... "Doğru insanı buldum" dediğim biri vardı. O zamanlar üniversitedeydim... Sonra okul bitti,iletişim koptu. Aklımdaydı ama hâlâ. O kadar istiyordum ki, tüm yanlışlar doğruydu. Gözümdeki tek doğru insan oydu. (Aşk gerçekten insanın gözünü kör ediyor😁)

Dedim ya hiç iletişim yoktu.... İşte bir şeyler olsun rabbim bir vesile olsun,onu göreyim konuşayım diye dualar ediyordum... Neler neler okumadım. 41 Yasin,4444 Tefriciye,Fetih Suresi'nin ilk ayeti... Hacet namazları,313 Fatiha,313 Kevser.. Hayırsız da olsa istiyordum...
Sonra şans eseri denilecek şekilde TLF numarasını buldum... İçimde şuana kadar "keşke" bırakmadım. Zaten şey derler, yürümezsen yol içinde birikir. Bir kere de ben adım atayım dedim,ucunda ölüm yok ya.

Hoş geldin beş gittin diye konuşurken başladım ben buna içimi dökmeye. Ne suç ne ayıp. Sevgi utanılacak bir şey değil. İçimde kalması daha kötüydü çünkü. Biri bana bişey yazıyor ama o an kafamdan aşağı kaynar sular döküldü.

O zamanlar hayatında biri varmış. O kişiden hiç haberim yok.... Ama bana ne hakaretler. Yazdıklarıma gülmüş eğlenmişler... "Evlencem ben onla,bir de ne kötü demi sen çok istedin ama benim eşim oldu" "Artık benim kocam olacak" "Sana fotoğraflarımızı atayım da rahat uyu istersen" gibi üslubu bozuk mesajlar attı hayatındaki kişi. "Biz birbirimizi seviyoruz" "uzak dur" ya da "vazgeç" de diyebilirdi. Bu şekilde konuşmayı tercih etti.

Gülmüş,evlenmiş... Bir de benim sevdigim kişi..... Ona yakıştıramadım. Böyle beni ezdiren birini nasıl sevebildim diye... Eğlenmiş yazacağıma evlenmiş yazmışım. 😁 Zaten evlenmişti neyse.

Sonra benim o buhranlı dönem geçti..... Birkaç sene sonra internette bir haber (bu arada benim bahsettiğim kişi yüksek lisansını bitirip doktoraya başlamıştı... Ben de o zamanlar mezun olmuştum). Anasayfaya düştü... İsim soyisim yok, kısaltma şeklinde.... Doktora tezi intihal olduğu öğrenilen ...nın okulda hâlâ nasıl kadrosunun olduğu merak konusu. 1 ay sonrası kadrosu boşa çıktı.

Şuan napıyor nediyor bilmiyorum ama aslında umrumda değil. Neden değil,eskiden olsa çok üzülürdüm..... Ondan ayrıl bana gel dememiştim halbuki... O kendine yakışanı seçti. Benim gözümde en ideal en yakışıklı en dürüst oydu... değilmiş. Aldığı Karaca yemek takımlarını paylaşıp, "aldığım çatal kaşıklarım Karaca" "pastanedekilerden bile güzel kurabiyelerim" diyerek kendiyle övünen biri ona yakışırdı zaten. İyi ki de olmamış. Şu anki hayatımda çok daha mutluyum.... Bana o mesajlar atılınca gözümdeki perde kalktı..... Olmadığı için şükrettim Allah'a.... Pek de güvenilir değilmiş,bir arkadaşının sevgilisinden bile hoşlanmış bir dönem..... Ben böyle biriyle yapamazdım.

Yani demek istediğim,Allah kimseye kaldıramayacağı yükler vermiyor gerçekten. İlle de olsun diye direttiğimiz kişiler bazen bir soğan kabuğundan bile işe yaramaz olabiliyor bazen..... Zannediyorsunuz unutulmaz,hayır unutuluyor. Bir isterken hayrı hayırsızı göremiyoruz hiç... Rabbim sana şükürler olsun. İyi ki de bana onu vermemişsin... Allah doğru insanlarla karşılaştırsın... Bir düşünün sadece dışını beğendiğiniz ama gözü başkalarında olan birini ailenize yakıştırır mıydınız?

Her şey unutulup gitmişken en çok hemcinsinin çiğliği hala canını sıkıyor değil mi? Bak şimdi sen de mağdursun kadın değdi mi buldumcukluk uğruna senden haberi bile olmayan bir kadını zorbalamaya? Doydun mu şimdi kocaya?

Kadının ve adamın sizle dalga geçmesi iğrenç bir davranış ama sizin adamın telefon numarasını adamın iradesi dışı bulup, ekleyip, doğru düzgün muhabbetiniz bile yokken (hatta adamın ilişki durumunu bile bilmiyosunuz o kadar muhabbetiniz yok) bodoslama ilan-ı aşk etmenizi de doğru bulmadım ben. Bu kadar bodoslama yapılan bir hareketin iyi sonuç doğurması çok da beklenmezdi zaten.

Kadının ve adamın sizle dalga geçmesi iğrenç bir davranış ama sizin adamın telefon numarasını adamın iradesi dışı bulup, ekleyip, doğru düzgün muhabbetiniz bile yokken (hatta adamın ilişki durumunu bile bilmiyosunuz o kadar muhabbetiniz yok) bodoslama ilan-ı aşk etmenizi de doğru bulmadım ben. Bu kadar bodoslama yapılan bir hareketin iyi sonuç doğurması çok da beklenmezdi zaten.
Doğru olmasın... İyi ki de olmamış işte. En azından içimde durmadı.... Bana da ders oldu diyorum.

Her şey unutulup gitmişken en çok hemcinsinin çiğliği hala canını sıkıyor değil mi? Bak şimdi sen de mağdursun kadın değdi mi buldumcukluk uğruna senden haberi bile olmayan bir kadını zorbalamaya? Doydun mu şimdi kocaya?
Çok acı çekmiştim ama iyi ki de dolmamış. Evde dolma sararken aklıma geldi. Dellenmedim ama canım yanmıyor artık bana ders oldu ne kadar ilginç ❤️

Doğru olmasın... İyi ki de olmamış işte. En azından içimde durmadı.... Bana da ders oldu diyorum.
Anladım zaten geçmiş olsun. Ben bundan sonrası için söylüyorum. Doğru düzgün muhabbetiniz bile olmayan bir adama böyle direkt gidip açılmayın. Önce muhabbeti ilerletip, medeni durumunu öğrenmeye falan bakın. Sizin yaptığınız şeklin sonucunun sizi başka durumlarda da üzme olasılığı yüksek.

Anladım zaten geçmiş olsun. Ben bundan sonrası için söylüyorum. Doğru düzgün muhabbetiniz bile olmayan bir adama böyle direkt gidip açılmayın. Önce muhabbeti ilerletip, medeni durumunu öğrenmeye falan bakın. Sizin yaptığınız şeklin sonucunun sizi başka durumlarda da üzme olasılığı yüksek.
O zaman hayatında biri yoktu iletişim koptu bana o zaman iletişim başlatmak doğru gelmişti zaten bulana kadar birini almış hayatına. Neyse zaten böyle artık temkinli yaklaşıyorum erkeklere😁

Adamda tek kizdigim sey intihal oldu ama sizin iliski durumunu bile bilmediginiz adama bodoslama yurumeniz cok daha rahatsiz edici. Kaldi ki stalku surdurmussunuz ki yemek takimlarindan pasta paylasimlarina kadar biliyorsunuz 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Adamda tek kizdigim sey intihal oldu ama sizin iliski durumunu bile bilmediginiz adama bodoslama yurumeniz cok daha rahatsiz edici. Kaldi ki stalku surdurmussunuz ki yemek takimlarindan pasta paylasimlarina kadar biliyorsunuz 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Yok konuyu bilen bir arkadaşım attı bana. Dedikodusunu yapıyoruz arada. Ama hayatındaki kişiye hakaret ettirmesi gerekmiyordu benim gözümde çizdiğim imajı karşılamıyordu iyi ki olmamış. Aman neyse şimdi msini bile duymak istemiyorum. 😁 Canımı onunla sıkamam

Yok konuyu bilen bir arkadaşım attı bana. Dedikodusunu yapıyoruz arada. Ama hayatındaki kişiye hakaret ettirmesi gerekmiyordu benim gözümde çizdiğim imajı karşılamıyordu iyi ki olmamış. Aman neyse şimdi msini bile duymak istemiyorum. 😁 Canımı onunla sıkamam
E kendiniz actiniz ya konuyu 😂😂😂

Sanki biz acmisiz da caninizi sikmisiz gibi bi muamele 😂

X