Gelin sac ve makyajı

Makyaj delisi olan, düğün gününde 5 6 kere makyajını tam anlamıyla tazeleyen, şuan evde çocuklarla otururken bile makyajlı olan bir insan yani ben, kendiniz yapın diyorum.
Hem covid, hem düğün yok hem de açık ve sıcak hava.
Eğer iyi bir makyöz yapmayacaksa inanın kuaföre verilen paralar boşa.
Kendiniz en güzel şekilde yaparsınız, bir takma kirpiğe bakar iş.
Onu da hangi markadan aldığınız önemli değil, siyah yapıştırıcı ile alın ve tek sıra olanlardan alın.
Görüntüsü kısadan uzuna gidenler, gözü aşağı düşürmeye birebirdir, ustalık ister onu takmak ve ona göre makyaj yapılması gerekir.
O sebeple sıradan aldığınız bir kirpiği yapıştırın, rimelle kendi kirpiğinizle kaynaştırıp, üzerine eyeliner tamamdır.
Fotoğrafçı yoktan var eder zaten makyajı, sırf foto için değmez kuaför riski.

Duvak ise kolay takılabilir bir şey, hemen altına dikeceğiniz taraklı toka ya da 3 4 tane tel tokayla takarsınız, ne olacak ki.

Makyaj delisi olan, düğün gününde 5 6 kere makyajını tam anlamıyla tazeleyen, şuan evde çocuklarla otururken bile makyajlı olan bir insan yani ben, kendiniz yapın diyorum.
Hem covid, hem düğün yok hem de açık ve sıcak hava.
Eğer iyi bir makyöz yapmayacaksa inanın kuaföre verilen paralar boşa.
Kendiniz en güzel şekilde yaparsınız, bir takma kirpiğe bakar iş.
Onu da hangi markadan aldığınız önemli değil, siyah yapıştırıcı ile alın ve tek sıra olanlardan alın.
Görüntüsü kısadan uzuna gidenler, gözü aşağı düşürmeye birebirdir, ustalık ister onu takmak ve ona göre makyaj yapılması gerekir.
O sebeple sıradan aldığınız bir kirpiği yapıştırın, rimelle kendi kirpiğinizle kaynaştırıp, üzerine eyeliner tamamdır.
Fotoğrafçı yoktan var eder zaten makyajı, sırf foto için değmez kuaför riski.

Duvak ise kolay takılabilir bir şey, hemen altına dikeceğiniz taraklı toka ya da 3 4 tane tel tokayla takarsınız, ne olacak ki.

Makyaj evde olur gibime geliyor. Soyle ki misal benim cildim iyidir, cilt kapatici seyler surmuyorum zaten. Gozalti kapaticisi, biraz goz aydinlatma + guzel renkli ruj veya kendini gosteren goz makyaji + sakin ruj yeterli olur diye dusunuyorum. Bir arkadasim MAC makeup artiste yaptirmisti, gayet sahane olmustu. Gercekten cok cok iyi bir makyoz degilse hem riske gerek yok hem paraya gerek yok diye dusunuyorum.

4 gün sonra nikahim olacak, düğün yapmıyorum ama gelinlik giyip nikahla evlenmeyi planliyorum. Ardından dis cekim vs yaptircaz.
Birkaç gündür gribim burun akıntım ve bogaz agrim var. Bu yüzden çok kuaföre de gitmek istemiyorum yapilan makyaj zaten bozulur.
Yani kuafore vereceğim parayla kendi makyaj malzemelerimi alıp kendim yapmayı düşünüyorum bu saçma mi olur? Koronadan korkuyorum ya kuaforde bisey bulaşırsa diye, herkese ayni ürünleri kullanıyorlar sonucta.
Birde ben gribim zaten burnum akiyo sürekli kendi ürünlerimi aldığımda çekim sırasında fonditen felan yenilemem gerekirse isime yarar.
Saç konusunda duvak takmasam saçma mi olur? Orkideli bir taç var tam tur onu taksam saçları kivirip? Hep abartısız şeylerden hoşlandım ama pisman olmaktan da korkuyorum.
Ben iki düğün yapmıştım. Birinde kuaföre gittim. Diğerinde de gittim ama kadın beni joker gibi boyayınca eve gidip silip tekrar yapmıştım. Ondan daha iyi oldu. Eğer iyi bir kuaför varsa gidin ama ben de onlar kadar yaparım diyorsanız gitmeyin. Ama haberlerde de makyaj malzemesinden korona bulaştı dşye okumuştum. Malum kuaförlerin çoğu da dikkat etmiyor buna. Bilemedim

Makyaj evde olur gibime geliyor. Soyle ki misal benim cildim iyidir, cilt kapatici seyler surmuyorum zaten. Gozalti kapaticisi, biraz goz aydinlatma + guzel renkli ruj veya kendini gosteren goz makyaji + sakin ruj yeterli olur diye dusunuyorum. Bir arkadasim MAC makeup artiste yaptirmisti, gayet sahane olmustu. Gercekten cok cok iyi bir makyoz degilse hem riske gerek yok hem paraya gerek yok diye dusunuyorum.
Mac artistlerinde de içlerinden seçmek gerek, benden çok daha kötü makyaj yapan o kadar çok artisti var ki...
Her şeyi geçtim, ürün bilgileri bile yetersiz.
Makyaj ilgi alanım olduğundan gereksiz bilgi anlık takibim söz konusu.
Parasına acımadığım, sürekli aldığım ve doymadığım tek şeydir😂

İyi bir fondöten, kapatıcı ve trans pudra ile profesyonel görüntü sağlamak oldukça mümkün.
Günlük hayatta olmasa da böyle özel günlerde, cilde baz ve eşitleme yapıldığında, makyajın kötü olma şansı hiç yok.
Farı nude renk, parmakla sürse kafi😍

Son düzenleme:
4 gün sonra nikahim olacak, düğün yapmıyorum ama gelinlik giyip nikahla evlenmeyi planliyorum. Ardından dis cekim vs yaptircaz.
Birkaç gündür gribim burun akıntım ve bogaz agrim var. Bu yüzden çok kuaföre de gitmek istemiyorum yapilan makyaj zaten bozulur.
Yani kuafore vereceğim parayla kendi makyaj malzemelerimi alıp kendim yapmayı düşünüyorum bu saçma mi olur? Koronadan korkuyorum ya kuaforde bisey bulaşırsa diye, herkese ayni ürünleri kullanıyorlar sonucta.
Birde ben gribim zaten burnum akiyo sürekli kendi ürünlerimi aldığımda çekim sırasında fonditen felan yenilemem gerekirse isime yarar.
Saç konusunda duvak takmasam saçma mi olur? Orkideli bir taç var tam tur onu taksam saçları kivirip? Hep abartısız şeylerden hoşlandım ama pisman olmaktan da korkuyorum.
Duvak takın bence ve makyajı kuaförler bcok abartıyor kendiniz daha hoş yapabilirsiniz.

Bence temiz bir kuaför bukup kendi kozmetik ürünlerinizi evinizden götürün ne kadar yaparsanız yapın onların yaptığı saç makyaj kadar profesyonel olamaz. Zaten önce saçınız yapılır maskeyle durursunuz herkes gibi makyajınız varken çıkartırsınız onlarda maske ve siperlik vardır kesin .

Bence kendiniz sade bir makyaj yapın. Kuaförler badana gibi yapıyor makyajı hiç gerek yok. Saciniz icin kuaföre gidin ama onu kendi başınıza yapamazsınız. Gelin saçı gibi abartılı topuz değil de daha basit bir şey tercih edersiniz

Tamam riske girmek istemiyorsunuz OK
Malzemelerinizi yine kendiniz alın, makyöz eve gelip yapsın. Maskesini taksın. Eve girince elini yüzünü yıkasın.
Evlenmeyin demedik de bu kadar da basite kaçmayın.

Bir şeyi merak ettim. Gelinliğin altına giyeceğiniz ayakkabıyı “sonradan başka kıyafetlerle de giyerim” dediğiniz bir modelden mi seçtiniz?
Ay ne alaka herkes için aynı anlam ifade etmeyebilir bu törenler. Ben de evlensem ayni konu sahibi gibi sade nikâh basit gelinlik sonradan kullanabileceğim bir ayakkabı alırdım. Bir kere evleniyorum diye 10bin liralık masrafa gerek yok.

Malzemeleri kendin alacaksan sana onerilerde bulunayım.

🌸birkac gece öncesinden bakim yapmaya baslamali, Maske peeling aksatmamalisin.

🌸düğün günü makyaj oncesinde kagit maske yapabilirsin yuzune nem verenlerden

🌸Makyaj öncesi de iyi bir nemlendirici ile nemlendir.

🌸cildin çukurlu gozenekli ise silikonlu bir baz kullan. Nyx pore filler cok guzel.

🌸yagli ise yaglanmayi kontrol eden bazlar var gratiste beaulis de var guzel bir tane.

🌸yaglanma sorunun yoksa ışıldamak istiyorsan parlak bir baz kullan.

🌸Çekim sırasında flaşla yüzünün parlamaması için gunes korumasiz fondöten kullanmalisin. Dogal bir görüntü seviyorsan sadece kapatici ve renkli nemlendirici kullan. Ben parlak bitisli bir makyaj istemistim. Fondötenleri karıştırıp uygulamislardi. Nasil bir bitiş istediğine bağlı kullanacağın ürün.

🌸mat bitisli bir ürün kullanacaksan transparan pudra kullan. Ben matlik sevmedigim icin kullanmadim.

🌸maybeline fit me kapatici benim en sevdigim kapatici. Bunu kullanmani öneririm.

🌸göz için wetn wild rose in the air paleti cok yakışır bence gelinlere.

🌸eyeliner riskine girmeyip paletten koyu kahve rengi kirpik diplerine uygulayabilirsin.

🌸kaş için dogal durmasi açısından sanirim pastelin kas maskarasi var onu kullanabilirsin.

🌸kirpiklerini mutlaka kivir ama kontrollü ol. Maybelline lash sensational mavi yazılı olan maskarayi kullan. Suya dayanıklı bu.

🌸kontür yapmayi bilmiyorsan hic bulasma bence.

🌸pembe tonlarinda bir allık

🌸guzel de bir aydinlatici kullan.

🌸son olarak sabitleyici sprey ile tamamdir bu is.

Önerdiğiniz bir kirpik markasi var mi? Kuyruklu yani çekik gösteren aşırı abarti değil ama yoğun ve dogal kıl gibi görünen kirpik?
vizon kirpik taktırın yada bunlar cok güzel

Malzemeleri önceden alıp deneme yap istersen. Bir kaç saat sonra fotolarda güzel görünüyor mu falan. Olmadı kuaföre götürürsün malzemeleri.

Çok ekstra insanüstü bir beceri taşımıyor çoğu kuaför. Özellikle normal hayatınızda makyaj yapıyorsanız zaten yüzünüze hangi renkler gidiyor hangi şekil eyeliner güzel duruyor onu siz daha iyi biliyorsunuzdur. Bence kendiniz yapabilirsiniz. Normalde makyaj yapmıyorsanız nikaha kadar youtubedan açıp değişik makyaj deneyin beğendiklerinizi nikah gününde de yaparsınız hem de pratik olur :) Özellikle takma kirpik takacaksanız önceden alıştırma yapın çok zor öğrenmek çünkü.
Saç için becerikliyseniz onu da yaparsınız ama size yardım edecek arkadan bir göz olsa daha düzgün olur saçınız. Hem nikah günü stresle tek başınıza uğraşmamış olursunuz.

MAC cosmeticde yaptırabilirsin makyajını hem o fiyata ürünler de dahil. Atıyorum bin TL lik makyaj malzemesi alıyosujn hem makyajını yapıyorlar hem de malzemeler senin oluyo

X