- 16 Ağustos 2019
- 892
- 2.290
- Konu Sahibi Siyah_incim
Merhaba , Benimde ilk defa yaptığım bir tatlı olan. Gelin pastasıyla geldim .
Keki için ;
4 adet yumurta
Bir su bardağı şeker
Bir su bardağı süt
Kabartma tozu
Vanilin
4 adet yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri çırpma kabına alalım .Köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
1 paket vanilin , 1 paket kabartma tozu , 1 su bardağı unu ekleyip tekrar çırpalım .
Hazırladığımız kek hamurunu yağladığımız fırın kabına boşaltalım .
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim .
Muhallebi için ;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 lt sütü tencereye alalım üzerine 3 yemek kaşığı un , 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilyayı ekleyip karıştıralım . Koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim .
Daha sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyelim . Soğuduktan sonra 1 paket krem şanti yi ekleyelim . ( Soğumasını beklerken sürekli çırpalım krem şantiyi ekleyince bi topaklanma oluyor ama sık sık çırpınca çok güzel bir muhallebi oluyor diğer tarflerinizde ki muhallebilerin yerinede yapabilirsiniz ben kıvamını çok sevdim )
Daha sonrada hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine dökerek düzeltelim . Üzerine Hindistan cevizi dökerek bir gece dolapta dinlendirelim vaktiniz yoksa 2 3 saat yeterli olur .
Ve şimdi Gelinimizin fotoğraf çekimi
Şimdide Gelinin akrabalariylayla fotoğraf çekimi .
Keki için ;
4 adet yumurta
Bir su bardağı şeker
Bir su bardağı süt
Kabartma tozu
Vanilin
4 adet yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri çırpma kabına alalım .Köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
1 paket vanilin , 1 paket kabartma tozu , 1 su bardağı unu ekleyip tekrar çırpalım .
Hazırladığımız kek hamurunu yağladığımız fırın kabına boşaltalım .
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim .
Muhallebi için ;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 lt sütü tencereye alalım üzerine 3 yemek kaşığı un , 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilyayı ekleyip karıştıralım . Koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim .
Daha sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyelim . Soğuduktan sonra 1 paket krem şanti yi ekleyelim . ( Soğumasını beklerken sürekli çırpalım krem şantiyi ekleyince bi topaklanma oluyor ama sık sık çırpınca çok güzel bir muhallebi oluyor diğer tarflerinizde ki muhallebilerin yerinede yapabilirsiniz ben kıvamını çok sevdim )
Daha sonrada hazırladığımız muhallebiyi kekin üzerine dökerek düzeltelim . Üzerine Hindistan cevizi dökerek bir gece dolapta dinlendirelim vaktiniz yoksa 2 3 saat yeterli olur .
Ve şimdi Gelinimizin fotoğraf çekimi
Şimdide Gelinin akrabalariylayla fotoğraf çekimi .
Son düzenleyen: Moderatör: