Gelinlik Modelleri Gelin KIRMIZI kurdele takmak zorunda mı?

kurdele adeti milletce cikarmis oldugumuz bir adet. dini bakimdan bir aciklamasi yok zaten. bende takma taraftari degilim aslinda cünkü "bekaret simgesidir" ve bu bence hic hos olmiyan bir durum. elaleme ne benim bekaretimden diye düsündüm aslinda.

ama malesef bilhassa ufak yerlerde yerlesmis bir adet, ve takilmadigi zaman dedikoduya sebeb oluyor. belkide kafam rahat etsin diye takarim taksamda yani:mymeka:

bence takılmalı cok hos bı gorunumu oluyo neden kotu dursun kı tabı zevk meselesı ama ya gozum oyle alısdıgı ıcın sade gelınlık de guzel duruyo ama gercekten en azından evden cıkarken olsun takılmalı dıye dusunuyorumbenneyaptımki

taksan bi türlü takmasan bi türlü ama senelerdir adet olmuş bende takmıştım ama arabada çıkardım hemen adet yerini buldumu buldu işte bide başa kırmızı baş örtüsü takıyolar evden çıkarken ben takmadım valla sanki yangından mal kaçırır gibi gelin kim belli değil hoş olmuyo kanımca:))

Kırmızı kuşak bekaret değil bekarlık sembolüdür ve ilk kez evlenen kızlara takılır.. Böyle bir zorunluluk elbette yoktur, ailenizde ya da eşinizin ailesinde böyle bir gelenek yoksa takmazsınız.. Hoşunuza gidiyorsa da takarsınız.. Gayet basit..

Gelin kırmızı kurdela takmak zorunda değil. Zaten hiç birşeye mecbur değiliz de bakmayın işte. Elalem ne der düşüncesi var. Ama bizde de düğünün sonunda takılır. hatta bizde kuşağa erkek kardeş varsa işte kim takıyorsa bilezik geçirir öyle takar ama 5-10 dakika takı töreni bitene kadar takılır sonra takılar keseye konulurken o da çıkarılır. Yani biz de düğün boyunca takan yok. Belki de benim akraba ve aile çevrem böyledir. Ama kısacası hiçbirşeye mecbur olmadığımızı unutmamak gerekir...

Konuyu acmis ve artik evlemis olarak cevap veriyorum:

Kirmizi kurdele veya kusak takmadim...büyüklerimde istemedi..annem evlenirkende yokmus kirmizi kurdele mesela..cok sevindim bunu duyunca kaydirigubbakcemile2

Takmak isteyen takabilir tabi...kaydirigubbakcemile5

ben takmadım. ailem dedi kim takacak falan diye bende istemiyorum takmak dedim.
anlayışla karşıladılar bana takılmadı

bu kırmızı kurdelenin gerçek anlamda neyi temsil ettiği önemli değil. çünkü halk arasında "bekareti temsil eder" şeklinde biliniyor. kusura bakmasın kimse ama saçmalıktan başka bir şey değil. elle tutulur bir yanı olsa bu adetin, sürdürmeyi isterdim. kendini paketle satılık mal gibi, sonra bununla gurur duy ağla. bu bir adet değil, gelinin kendisini küçük düşürmesinden başka bir şey değil.

cevap veriyorum: takmamalı. zaten tonla para verilen güzelim gelinliğin bir anlamı olmuyor.

kendi adınıza konuşun. benim sülalem böyle şey görmemiş, bilmemiştir.

japon bayrağı gibi olmak isteyen japon bayrağı da takabilir pekala.

yerıne göre degısıyor hatta memleketıne gore,ben takmadım yanı her ortamda olmaz kırmızı kurdale komık olur yanı,bızım aılede ıstemedı zaten bende hıc sevmem köy dugunu gıbı hem gelınlıgın havasını kacırıyor.

bence de hediye paketi gibi oluyor gelin ama bunda ne mahsur var ki? biz onların hayatta elde edebilecekleri en muhteşem hediyeler değil miyiz? gel gelelim benim durumumda bu masumane töreni yaşamak bile hayal... çünkü ne hayatta babam var ne de babamın görevini sevgiyle yerine getirecek bir erkek kardeşim kıymetini bilin kızlar ve en mutlu gününüz de onlar da yanınızda olacağı için şükredin

Son düzenleme:
Bilmiyorum şart mı ama bizde artık adet olmuş..
Bende o anları yaşamak adına takıcam elbette düğün salonuna kadar.
Sonra çıkartırım dayanamam sıkılırım o saatten sonra gereksiz maksat herkezin gönlü olsun

sart mı degıl mı bılmıyorum acıkcası..
ama benım de hosuma gıtmıyor kırmızı kusak..onun yerıne beyaz ya da mor,lıla,acık mavı ...gıbı renklerden yapılan kusaklar hosuma gıdıyor..kusak lıla cicekte lıla mesela super oluyor :)

ben takmamıştım hoşuma gitmediği için...kimse de bişey demedi:) ama bazı ailelerde sorun oluyo böyle şeyler, öyle durumlarda orta yolu bulmakta fayda var sanırım:)

Evden çıkarken ailem takmak isterlerse sorun çıkarıcağımı zannetmiyorum. Onların gönlü olsun. Ama evden çıkıp arabaya binince mutlaka çıkarırım. Bence de hoş durmuyor :)

bizde kuşak düğünün sonuna doğru takılır.
anlamı da bekaret değil gayret kuşağıdır.
düğünün sonunda olduğu için takabilirim.
ama bazı yerlerde bekaret simgesi olarak takılıyormuş sanırım.bilmiyorumkismile

ben de 2 ay önce evlendm. evden çıkarken takıp arabada düğün mekanına giderken hemen sökmüş atmıştım tıkıştırmıştım çantama:) ama düğün ortalarında damat tarafından uzaktan bi akraba gelip kırmızı kuşak neden takmadınız göremedim unuttunuz heralde dedi, bağlanması gerekirdi dedi, bağlayalım dedi:S ben de bağlanmadığını nerden biliosunuz ki dedim. evden çıkarkn bağlandı gerek yok ikinciye dedim, sinirimi bozmuştu kadın ne haddineyse. sonra kuşaklı fotolarımı koydum face'e inadına:).pek önemli dedildi ama gereksiz birinin hesap sorar gibi bunu sorması kötü hissettirdi bana kendimi.

Son düzenleme:
yerine göre değişir bu fikir ama tartışmaya cok ta acık bişey oldugunu sanmıom cunku butun adetler gibi artık önemini yitrmiş birşey.bizde kız baba evinden cıkarken babası takar kurdeleyi.begenmessen sonra cıkarırsın zaten.bu kadar sorun edilcek bişi değil

şahsen bende gereksiz buluyorum...eski adetler işte...ben takmayı düşünmüyorum..30 sene önce annem bile takmamış...kimsede niye takmadın,takalım dememiş...
bekaret simgesi falan ne saçma sapan şeyler,elaleme ispatlamak zorunda mıyım bakire olduğumu:umursamaz: kocam bilse yeter...

ayrıcada gelinliğin güzelliğini bozduğuna da katılıyorum...

herkeste evde takılıyo ama bizde evde deil salonda gelinin erkek kardeşi varsa erkek kardeşler yoksa enişte kuzen falan takar hatta bi tane değil 3 erkek kardeş var diyelim biri kırmızı biri mavi pembe falan öyle takılır. renkleri gelin seçer alır kim takacaksa ona verir. hiç sevmiyorum şimdi bakıyorumda resimlere kuşaklarla ne kalabalık görünüyor keşke çıkarsaymışım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…