Gelinlik Modelleri Gelin KIRMIZI kurdele takmak zorunda mı?

Takmadım ve takmadığım için de kedimi kötü falan hissetmiyorum

Asıl bana kötü görünen kırmızı kurdele ve onun çağrıştırdığı anlam

Kızımızı kimse düdüklemedi anlamı beni sinir ediyor.

Kaldı ki fikfik yapıp kurdele takan arkadaşlarım da çok oldu

O da ayrı bir iticilik

ben takmadım .. ailemden de oyle bır talep hiç gelmedi. acıkcası ben de anlamsız buluyorum. ama onemli olan herkesin kendi ozendıgı gıbı olması en onemli gununde o yuzden kımse tabuları sallamasın nasıl ozenıyorsa oyle yapsın.

evden çıkarken takıldı, salona girerken çıkarttım..düğün fotolarında kırmızı kırmızı pek şık durmuyor..maksat adet yerini bulsun..
kimisi gayret kuşağı diyor, kimisi bekaretin simgesi..

ben de nefret ediyorum o kırmızı kurdele olayından.erkek arkadaşımın ve ailesinin de şimdilik böyle bir takıntısı yok çok şükür. ama o dönem geldiğinde illa ki takacaksın derlerse vallahi kavga çıkarırım.iğrenç bir şey bence ve gelini çok aşağılayıcı.sonuçta kime ne benim bekaretimden ve ayrıca onu takınca mı bekaret kanıtlanıyor!

ben takmak istememistim aslinda,
ama maalesef toplumumuz tarafindan bekaretin simgesi olarak görüldügünden
ailem icin taktim...
esime söyledim salonda cikaririm diye, karsi cikti. yanlis anlasilir hayatim falan diye
ama dinlemedim. salone girdim, ilk dansimi yaptim ve cikardim.

bence cok cirkin bi görüntü, sevmiyorum.
gezerek, kafa patlatara, özenerek gelinlik ypatiriyoruz sonra danggg tam orta yerinde kirmizi bi serit tüm asaleti bozuyor...

bakış açısıyla ilgili bir durum. kendime göre gayet geçerli sebepler dolayısıyla asla takmam. zaten ne nişanlımın ailesinden ne de kendi ailemden böyle bir talep gelir.

Takmadım ve takmadığım için de kedimi kötü falan hissetmiyorum

Asıl bana kötü görünen kırmızı kurdele ve onun çağrıştırdığı anlam

Kızımızı kimse düdüklemedi anlamı beni sinir ediyor.

Kaldı ki fikfik yapıp kurdele takan arkadaşlarım da çok oldu

O da ayrı bir iticilik

sevgili yağmurseli "düdüklemek" ve "firikik" terimleri çok hoşuma gitti...kaydirigubbakcemile3 ufaktan kahkahayı bastım okurken... hislerime de tercüman olmuşsun açıkçası...

her ne kadar geleneklerde önemli yer tutsa da kırmızı kurdele, kadını hor gören, onu paket yapılabilecek bir obje gibi gösteren mantığın ürünü... akıl zor kabul ediyor, hatta edemiyor...

bence takilir ne varki bunda.. adet sonucta, hem hos görünüyor hemde bekareti simgeliyor ben gururla takarim hic utanmam aksine gurur duyarim, gercekten kirmizi kurdelenin hakkini yeri getirdigim icin.bekaretimle adet yerini buldugum icin.. zaten sevgilimde biliyor biz önem veriyoruz böyle seylere ondan hic sorun olmaz takarim :)

ben onu takmaktan gurur duyarım inşallah bi halt yemeden takarım:D:D
şaka şaka allah korusun
ama gerçekten geline ayrı bir hava katıyor bence çünkü adetlerimiz böyle

ya arkadaşlar anlayamıyorum "adetlerin hakkını vermek" ya da "sorgusuz sualsiz adetleri kabul etmek" gerçekten çok mantıklı gelmiyor doğrusu... ah biz kadınlar ne de çabuk kabullenebiliyoruz bizi "meta" yerine koymalarını... erkek egemen toplumun geleneklerini gurur duyarak yerine getirmek sonra da erkeklerden şikayet etmek...???

yok ben de sorun var anlayamıyorum...;))))

bigün evlenirsem takmayacağım :)
adet madet anlamam ben bakireysem kimene , değilsem kimene ..
hoş bulmuyorum ..
benim özelimin deşifre edilmesi hosuma gitmiyor ..

Son düzenleyen: Moderatör:
ya arkadaşlar anlayamıyorum "adetlerin hakkını vermek" ya da "sorgusuz sualsiz adetleri kabul etmek" gerçekten çok mantıklı gelmiyor doğrusu... ah biz kadınlar ne de çabuk kabullenebiliyoruz bizi "meta" yerine koymalarını... erkek egemen toplumun geleneklerini gurur duyarak yerine getirmek sonra da erkeklerden şikayet etmek...???

yok ben de sorun var anlayamıyorum...;))))

sende sorun yok canim.bende senin gibi düsünüyorum bu konuda, tamam taktim.ama icim kesinlikle rahat degildi,hoslanmadim, sevmedim.ve dügün salonunda kocamin israrina ragmen cikardim.
benim icin kirmizi kurdale parcasi gururumun simgesi olamaz.
bu kocamla benim aramda olan bi mesele olmali,bu sekilde millete gösteris yapilmasi cok ters geliyor bana.

ben babam acisindan düsündüm. o farkli bi görüse sahip, onun icin kizini o kirmizi kurdaleyle evden cikarabilmis olmak gercekten bi gurur.
Kizimi korudum,büyüttüm ve simdi sana emanet ediyorum

ayrica bunu kocaya kacip, 1 ay sonra dügün yapanlar bile takiyor. ne anladim ben o zaman bundan? ne anlami var... sirf adet yerini bulsun diye körü körüne yapilan birsey.

eger boyle bir adet varsa bizde yok demekki ben hic gormedima ailedeki kızlarda takan olmadı bende takmam ama evlencegim adam takarsa bende takarım belinde kırmızı kurdele olmayan erkekle evlenmem bile birazda biz yapalım dimi

Son düzenleyen: Moderatör:
Back