Gelinlik Modelleri Gelin KIRMIZI kurdele takmak zorunda mı?

Bende evden çıkarken taktım. Dualar okundu hatta takılırken. Bizde üç kere bele dolanır ve 4. de bağlanır. Salona gelince çıkardım.
Bende pek hoşlanmıyorum ama böyle ufak bişiy içinde kimseyi kırmadım. Gerçi kimse tak yada takma demedi ama gelin almaya gelindiğinde genelde yapılan ufak bir tören işte.

Takmak zorunda değildir bence
ama adettir ilk başta takarım sonra çıkarırım diye düşünüyorum ya bakalım

gayetde güzel olur ne olmus ne varmis?? heves etmis kocasiyla kendi ismini üstüne isletmis ne var bunda.. !!! ayrica sade adet oldugundan degil herkezin kendine istiyen takar istiyen takmaz ama sen böyle islemeli takanlara zevksiz diyemessin.., kusura bakmada bence zevksiz olan sensin hayir madem beyenmiyorsun ozaman takmam de baskalarina laf atma arkadasim..., senin beyenmedigin seyi baskalari beyenir üstelikte ben asil takmiyanlari cok abes buluyorum .. herkeseyin bir adeti var ister cirkin dursun ister anlami cirkin olsun.. maksat adet yerini bulsun ..., rica ederiyorum alinti yapma banada yazma.. böyle seye tamüllüm yok herkeze zevksiz demeye hakkinda yok..

bak cnm
tahammülün olsun olmasın umrumda değil
göz vardır nizam vardır
birşey çirkin duruyorsa çirkindir işte
gelinlik üzerine adi,rengi de cart kırmızı bir kurdele takmak hele de üstüne isim işletip bir de hiç çıkarmamak zevksizliktir,düşüncesi bile absürd birşey!
istediğini söyle zevksizlik işte
ben şahsen bakireyim övünüyorum kırmızı kurdelemi de takarım diyen senin gibileri abes buluyorum
bir kere özeldir bazı şeyler insanların mahremini bu kdr ortaya dökmesi bana çok itici geliyor
anlamını bile bilmeden adet diye takanlar var
bir de bilip senin gibi savunanlar var
asıl sen benden alıntı yazıp cevap yazma,ok?kaydirigubbakcemile4

zevksizin tam tersi zevkli oluyor ,adet olmuyor
birşeyi adet oldugu için güzel bulamayız değil mi?
ileri derecede zevksizlik bence bütün gece üzerine kendi adın ve kocanın adının yazılı olduğu uyduruk kurdeleyi,o kadar zahmetle ve parayla diktirdiğin gelinliğin üzerine giymek
buna güzel duruyor diyene zevksiz derim kimse kusura bakmasın
Zevksizin önde gidenlerindenim sanırım bunuda öğrenmiş oldum.
Gelin kuşağımda taşlarla eşimin ve benim izimlerimizin baş harfi vardı hemde kendim işledim.
Hiçte gocunmadan seve seve takdım anlamı her ne olursa olsun, ne düşünürlerse düşünsünler umursamadan.

bak cnm
göz vardır nizam vardır
gelinlik üzerine adi,rengi de cart kırmızı bir kurdele takmak hele de üstüne isim işletip bir de hiç çıkarmamak zevksizliktir,düşüncesi bile absürd birşey!
ben şahsen bakireyim övünüyorum kırmızı kurdelemi de takarım diyen senin gibileri abes buluyorum
bir kere özeldir bazı şeyler insanların mahremini bu kdr ortaya dökmesi bana çok itici geliyor

kaydirigubbakcemile3 sevgili gizzem "çirkin duruş"la ilgili düşünceni çok şeker şekilde ifade etmişsin... çok hoşuma gitti...kaydirigubbakcemile3
ben de senin fikrine katılıyorum ancak bunun ötesinde daha önemlisi insanların hayret verici şekilde adetlere göre yaşamayı amaç haline getirmesi... o zaman neden bir beyne sahibiz ki biz... adetler bize nasıl yaşamamız gerektiğini anlatıyor nasılsa... düşünmeyelim ne gereği var, diyesi geliyor insanın...
ayrıca tekrar dile getirmekten çekinmiyorum, bu adet erkek egemen toplumun kadınları paket yapabilecek bir obje olarak görmesinden ibarettir... bunda gurur duyulacak hiçbir anlam yoktur... bunu kabul etmekse az önce belirttiğim düşünceyi içine sindirebilmektir.

bak cnm
göz vardır nizam vardır

kardesim sana bisey diyimi??, ister insanin mahremi olsun ister olmasin sonucta herkez yapiyormu! sonucta herkeze mutlaka evden cikarken baglaniyormu! EVET!! dahada birsey demeye gerek yok.., niye gurur duymayayim niye takmiyim???!! BENIM HOSUMA GIDIYORSA VE BEN BAKIREYIM DIYE TAKIP GURUR DUYUYORSAM BUDA SENI HIC AMA HIC ILGILENDIRMEZ ZEVKSIZ OLAN KENDINSIN, ..., abes olanda sensin malesef.., yok cart yok curt , ya herkez evden cikarken TAKIYORRRR ,eee daha ne bana laf yetisdiriyon sen güzel cirkin benim hic umrumda degil.. takipta gurur duyanlara zevli bulanlara dilini uzatma anladinmi ??!!..., asil takmiyanlar cok abes , yok mahrem yok bilmem ne mahremse mahrem kardesim , zaten saklicak bisey yoksa istedini düsünsün isnanlar senin anlin acik basin dik olur . bukadar...,, bidahada alinti yaparsan yap benim derdim degilsin sen.. bana birdaha dil uzatma ilk önce bir düsün , kendin sevmiyorsan sevmiyorum de. herkeze zevksiz yok abes bilmem ne demeden önce.. cünkü dönüp dolasip kendini bulur ki bulduda.. alta kalacak degilim sana iyade ediyorum;) .. hadi bye

Zevksizin önde gidenlerindenim sanırım bunuda öğrenmiş oldum.
Gelin kuşağımda taşlarla eşimin ve benim izimlerimizin baş harfi vardı hemde kendim işledim.
Hiçte gocunmadan seve seve takdım anlamı her ne olursa olsun, ne düşünürlerse düşünsünler umursamadan.

canim bosver sen cok güzel yapmissin , benim cok hosuma gitti ne güzel islemissin bende böyle yapmayi düsünüyorum..., anin acik, basin dikti kurdelenide taktin insanlarda istedigini düsündü kimi ilgilendirir dimi canim:)..., sen ZEVKSIZ degilsin hic öyle oldunuda düsünme.. asil böyle herkeze zevksiz diyenler zevksizdir benim icin..., sen dogru olani yapmissin canim tebrik ederim :) kaydirigubbakcemile2

kardesim sana bisey diyimi??, ister insanin mahremi olsun ister olmasin sonucta herkez yapiyormu! sonucta herkeze mutlaka evden cikarken baglaniyormu! EVET!! dahada birsey demeye gerek yok.., niye gurur duymayayim niye takmiyim???!! BENIM HOSUMA GIDIYORSA VE BEN BAKIREYIM DIYE TAKIP GURUR DUYUYORSAM BUDA SENI HIC AMA HIC ILGILENDIRMEZ ZEVKSIZ OLAN KENDINSIN, ..., abes olanda sensin malesef.., yok cart yok curt , ya herkez evden cikarken TAKIYORRRR ,eee daha ne bana laf yetisdiriyon sen güzel cirkin benim hic umrumda degil.. takipta gurur duyanlara zevli bulanlara dilini uzatma anladinmi ??!!..., asil takmiyanlar cok abes , yok mahrem yok bilmem ne mahremse mahrem kardesim , zaten saklicak bisey yoksa istedini düsünsün isnanlar senin anlin acik basin dik olur . bukadar...,, bidahada alinti yaparsan yap benim derdim degilsin sen.. bana birdaha dil uzatma ilk önce bir düsün , kendin sevmiyorsan sevmiyorum de. herkeze zevksiz yok abes bilmem ne demeden önce.. cünkü dönüp dolasip kendini bulur ki bulduda.. alta kalacak degilim sana iyade ediyorum;) .. hadi bye

arkadaşlar konuyu biraz daha seviyeli şekilde tartışsak olmaz mı?:olmaz:

Benim hoşuma gitmiyor takmam büyük ihtimal ama takana da bişey demem herksin kendi tercihi. Çok büyük anlamlar yüklememek lazım bir kurdeleye bence önemli olan kişini kendini bilmesidir.

Son düzenleme:
asil takmiyanlar cok abes , yok mahrem yok bilmem ne mahremse mahrem kardesim, zaten saklicak bisey yoksa istedini düsünsün isnanlar senin anlin acik basin dik olur . bukadar.

Evet önemli olan o kirmizi yaptigim cümlen. Zaten o yüzden kurdele takmayi sacma buluyorum. Ben kendimi bildigim sürece baskalarinin ne düsündügü beni cok ilgilendirmez ve basim zaten dik olur. Bunun icin kurdele ihtiyacim yok.

Baska zaman baskalarinin yaninda mahrem konular konuslmaz ama dügünde onca kisiyin arasinda "ben bekayrim" demek bence cok ayip.

Ya birde tuhaf olan: Kurdele takiliyor ama o kisiyin gercekten bakire olup olmadigini kurdeleyi takan kisi bilemez ki. Sanki daha önce kontrol edilmis gibi bir durum.

Takana karismam, ve takan zevksiz falan da demem, ama ben asagilayici, sacma ve ayip buluyorum iste...

Evet önemli olan o kirmizi yaptigim cümlen. Zaten o yüzden kurdele takmayi sacma buluyorum. Ben kendimi bildigim sürece baskalarinin ne düsündügü beni cok ilgilendirmez ve basim zaten dik olur. Bunun icin kurdele ihtiyacim yok.

Baska zaman baskalarinin yaninda mahrem konular konuslmaz ama dügünde onca kisiyin arasinda "ben bekayrim" demek bence cok ayip.

Ya birde tuhaf olan: Kurdele takiliyor ama o kisiyin gercekten bakire olup olmadigini kurdeleyi takan kisi bilemez ki. Sanki daha önce kontrol edilmis gibi bir durum.

Takana karismam, ve takan zevksiz falan da demem, ama ben asagilayici, sacma ve ayip buluyorum iste...

senin düsüncen.. saygi duyarim.. benim tek kizdim nokta su hani sen beyenmiyorsun tamam baskalarina zevksiz demelerine kiziyorum.. sen dememissin karismamissin o yüzdende düsüncene saygi duyuyorum... herkesin düsüncesi görüsü farklidir :kahve:

arkadaşlar konuyu biraz daha seviyeli şekilde tartışsak olmaz mı?:olmaz:

canim kusura bakmada, haddine düsmez kimsenin bana veya takanlara zevksizsin demeye.., bu konuda ben bisey demicem artik dicegimi dedim zaten.., herkesin görüsü ve karari kendine.., ben dogru buldumu yazdim ve yaparimda.., okadar yani..., dicek biseyim yok ister alinti yapilsin ister yapilmasin.. cocuk gibi laf yetisdirmeyecem dahada kimseye herkes kendisine baksin derim:)

banane senden zaten?ben mi ilk senden alıntı yaptım?hem üstüne alınıyorsun,hem de sonra yok benden alıntı yapma bilmemne
istersen kendini kırmızı kurdelelere dola banane ,ben fikrimi söylerim geçeerim
herkesden kastın ne ayrıca?benim etrafımda kimse takmıyor,herkes abes buluyor,herkes çirkin buluyor,herkes zevksiz buluyorr
alnımın açık başımın dik durması için bekarete ihtiyacım yok benim!beni aklım,fikrim zilyon tane övünülecek özelliğim var:hulya:
Ayrıca mahremini ortaya dökmekte bir sakınca bulmaman da ilginç,o zaman kanlı çarşaf da göstermekte bir sorun yok,mahrem dediğin nedir ki?kızlık yoluna herşey feda!!!
çitlenbik sana kötü birşey söylemiş olmak istemem ama benim görüşü bu,sen beğendiysen takarsın tabi,ama o kadar özene bezene yapılan bir gelinliğin bu kadar ucuz ve anlamı kötü birşeyle,bir kırmızı kurdeleyle süslenmesi bana zevksiz geliyor,yoksa lafım sana veya başkasına değil.

banane senden zaten?ben mi ilk senden alıntı yaptım?hem üstüne alınıyorsun,hem de sonra yok benden alıntı yapma bilmemne
istersen kendini kırmızı kurdelelere dola banane ,ben fikrimi söylerim geçeerim
herkesden kastın ne ayrıca?benim etrafımda kimse takmıyor,herkes abes buluyor,herkes çirkin buluyor,herkes zevksiz buluyorr
alnımın açık başımın dik durması için bekarete ihtiyacım yok benim!beni aklım,fikrim zilyon tane övünülecek özelliğim var:hulya:
Ayrıca mahremini ortaya dökmekte bir sakınca bulmaman da ilginç,o zaman kanlı çarşaf da göstermekte bir sorun yok,mahrem dediğin nedir ki?kızlık yoluna herşey feda!!!
çitlenbik sana kötü birşey söylemiş olmak istemem ama benim görüşü bu,sen beğendiysen takarsın tabi,ama o kadar özene bezene yapılan bir gelinliğin bu kadar ucuz ve anlamı kötü birşeyle,bir kırmızı kurdeleyle süslenmesi bana zevksiz geliyor,yoksa lafım sana veya başkasına değil.

kusura bakmada yazdiklarin okadar komik ve sacmaki :D, git bir annene sor sen annenin zamaninda nasilmis , oda cikartmismi hemen! bu bir adettir ve taa eskilerden beri sürer.., senin gibiler oldugu icin tek tek adetlerimiz unutuluyor zaten!, kusura bakmada 1000 tane özeliginde olsa , NAMUS iclerinden en önemlisi o olmasa basin dik nasil duracak ilginc..., o özeliklerinde biseye yaramaz ozaman.., ben yapti alinti sana cünkü kimseye ama kimseye ZEVKSIZ demeye hakkin yok bu son diyisim sana. , ayricada kanli carsafla hic ama hic alakasi yok, o konuda haklisin evet bak o adete istedigini de bisey demem cünkü onda haklisin ,o dur mahrem evet. odur ayip evet.., ama bir kirmizi kurdelede bisey bulmuyorum.., neyse arkadasim burada konu kapansin.., sen kendine göre haklisin bende kendime göre ben sana bidaha yazmam sende bana yazma böyle kapansin olurmu??..., ha seni bilmeden kirdiysamda özür dilerim amacim bu degildi.. sade düsüncemi yazdim seninki biraz ters gelince yanlis tepki vermis olabilirim.., herkez kendine göre hakli herkesin kendi görüsü :) ... iyi aksamlar kaydirigubbakcemile4

bence de senin yazdıkların komik
hem adetler yaşasın diyorsun hem de çarşaf göstermek mahrem ama diyorsun
çarşaf gelinin bekaretini gösterir
kurdele de bekaret amacıyla takılır
birini mahrem bulan diğerini nasıl mahrem bulmaz ,bu ne kadar çelişkili!!
ayrıca merakını gidereyi
benim annem de kırmızı kurdele takmamış,ve üzüleceksin belki ama ananem bile takmamış!
namusa gelince
namusu kadınların vajinasında gören bir zihniyetim yok senin gibi
kusura bakma
bekareti de en büyük değer olarak göremem asla!
bakire ve kıskanç ,bakire ve haset,bakire ve bu dünyaya hiçbirşey vermemiş,bakire ve etrafına sadece zarar vermiş,bakire ve hayatta hiçbir hedefi olmayan bir insan olmaktansa
BAKİRE DEĞİL ve okumuş,BAKİRE DEĞİL ve kültürlü,BAKİRE DEĞİL ve sosyal,bakire değil ve bu ülke için birşeyler yapan bir insan olmayı tercih ederim!Çünkü en büyük değer Bekaret değil benim gözümde,ve bekaretim de kimseyi ama kimseyi ilgilendirmez ki onu herhangi bir şekilde afişe etme isteği duyayım!

ayrıca merakını gidereyi
benim annem de kırmızı kurdele takmamış,ve üzüleceksin belki ama ananem bile takmamış!
namusa gelince
kusura bakma
bakire ve kıskanç ,bakire ve haset,bakire ve bu dünyaya hiçbirşey vermemiş,bakire ve etrafına sadece zarar vermiş,bakire ve hayatta hiçbir hedefi olmayan bir insan olmaktansa
BAKİRE DEĞİL ve okumuş,BAKİRE DEĞİL ve kültürlü,BAKİRE DEĞİL ve sosyal,bakire değil ve bu ülke için birşeyler yapan bir insan olmayı tercih ederim!Çünkü en büyük değer Bekaret değil benim gözümde,ve bekaretim de kimseyi ama kimseyi ilgilendirmez ki onu herhangi bir şekilde afişe etme isteği duyayım!

haha canim yazmiyacaktim ancak bu yazdiklarin okadar komikki , kiz arkadasimla suanda gülmekten ölüyoruz :D, sen hangi kitapdan okudun bunlari??, hangi cagda yasiyorsun bilemiyorum..., bu yazdiklarini okumuyorum bile cünkü sacmaligin önünde gideni .., senin gibiler yüzünden adetlerimiz bitiyor, o kurdele bekareti simgeler tamami ve ezelden beride takilir.. senin gibi abes komik sacma kültüre adete önem vermiyen biriside gelip ben takmam bidi bidi cart curt yok bilmem ne ayip mayip , BANANE ya, git anne nne babane anlat sen onu bana degil , istersen takma benim cokda derdim sanki haha, banane kardesim takmassan takma, bakire degil söyle böyle diyorsun.., yazik bekarete deger vermiyorsan yazik.. nebicim yetismisssin namus bi insanda en degerli olan sey namus ve serefdir.., türk insaniz ve en önemli sey türk insaninda budur., ama ne yazikki sende degil anlasilan nasil bir görüsün varsa.. sen kisaca türklerin gavur versionusun:D bekarete önem vermiyorsun alkis alkis :)) kirmizi kurdele takmayi istememen vede bekaretinin arkadasinda durupda takarim ne olacak yaww dememen ve zevksiz bulman anlasildi hahaha.... valla harikaaa yaaa kafami salliyim tühhh... hahaha yazik yazik.. ben bu yazmandan anladim zaten neyin ne oldugunu o yüzdende sana yazmakla ugrasmiyacagim artik cünkü hem cok komiksin hemde senin seviyene düsemem laf yetisdiripde kusura bakma haha,,, hadi yolun acik olsun

Tabiki takmak zorunda değil.vereliniortakFakat şahsi fikrim takılmasından yana..
Türk örf ve geleneklerimizde kırmızı kuşak, bekaret sembolü olarak gelin evden ayrılmadan önce babası ve ağabeyi tarafından “salavat ve tekbir” ile kızın beline bağlanır.

Türk kültürünün önemli uygulamalarından kırmızı kuşak bağlama geleneği, babanın velâyetinin, damada geçişini simgelemektedir. Çünkü bütün Türk illerinde babalık velayeti sonsuza kadar sürmez. Babalık görevlerinden biri de evlatlarının mürüvvetini sağlamak, onları hayırlısı ile gelin ya da damat etmek, kendi yuvalarını kurmalarına yardımcı olmaktır.
Evden çıkarken takarsınız nikah salonunuzda yada düğününzde çıkarırsınız büyütcek bişey yok!
Çıkarılması gereken sonuçmu ; Gelenekler, yeni nesillerce yaşatılmazsa kültürel kimliğimiz kaybolmaya yüz tutar.!
a.s

Son düzenleme:
ayrıca merakını gidereyi
namusa gelince
kusura bakma

superalkisalkisalkis

Tabiki takmak zorunda değil.vereliniortakFakat şahsi fikrim takılmasından yana..
Türk örf ve geleneklerimizde kırmızı kuşak, bekaret sembolü olarak gelin evden ayrılmadan önce babası ve ağabeyi tarafından “salavat ve tekbir” ile kızın beline bağlanır.

Türk kültürünün önemli uygulamalarından kırmızı kuşak bağlama geleneği, babanın velâyetinin, damada geçişini simgelemektedir. Çünkü bütün Türk illerinde babalık velayeti sonsuza kadar sürmez. Babalık görevlerinden biri de evlatlarının mürüvvetini sağlamak, onları hayırlısı ile gelin ya da damat etmek, kendi yuvalarını kurmalarına yardımcı olmaktır.
Evden çıkarken takarsınız nikah salonunuzda yada düğününzde çıkarırsınız büyütcek bişey yok!
Çıkarılması gereken sonuçmu ; Gelenekler, yeni nesillerce yaşatılmazsa kültürel kimliğimiz kaybolmaya yüz tutar.!
a.s

süpersin canimmm :teytey:, gel seni bi öpiyim , yemin ederim seninle cok gurur duydum suan , benim 10 saatir dedigimi özetlemissin süpersinnnn:lepi:, bizim gibiler oldugu sürece cok sükür adetlerimizi unutup bozamiyacaklar allahima bin sükür..., cocuklarimiza gelecek nesilerimize devam verecez adetlerimizi..., cok tskler yorumunu cok ama cok beyendim , tebriklerrrrr :hooray::hooray::hooray:

a.s

sevgili arkadaşım çok güzel özetlemişsin...

ancak burda daha önce de konuşuldu günümüzde bu anlamda değil, çoğu insanın anladığı yani bakirelik sembolü olarak kullanılmakta... buna anlama rağmen hala "göğsümü gere gere takıyorum" diyebiliyorsa bir kadın, burda başka, bambaşka sorunlar var demektir...

buna rağmen biz kadınlar öncelikle birbirimize "sen takıyorsun ben takmıyorum sen gurursuzsun ben guruluyum" diye üstünlük sağlamaya çalışırsa zaten dipteki problemleri kimse görmez...

Back