Gelin gitme, lütfen yardım...

Bunu nişanlınız mı söyledi? Yorumlarımı ona göre yapacağım

cok merakliydim bende evlenmeye deseydin.

Yok konsey üyeleri olarak hepsi öyle dediler, maddi olarak ancak bu olabiliyormuş... Evliliğe meraklı değilim asla, sadece gençliğim yıllarım gidicek diye deli oluyorum. Sevmesine çok seviyorum ama ben onu pışpışlayamam böyle. Yapım da yok.

Daha ona söylemedim. Ama olumlu beklememesi gerektiğini belirttim. Ona göre hava hoş. Annesi (Alfa Kayınvalide) gözlerimin önünde ayaklarını leğen getirip yıkadı törpüledi, tırnaklarını kesti. Babaannesi (Beta Kayınvalide) çoraplarını getirdi ayaklarına giydirdi. Ben o sırada su istese su, kola istese kola. Padişah'ım çok yaşa diye eteklerini öpmediğimiz kaldı. Şoklardayım...
Valla Doğru mu anladım diye 2 defa okudum. :KK57: resmen sana misilleme. Kardeşim nereden bulaşmışsın bu aileye. Eğer nişanlını seviyorsan ve vazgeçemeyeceğini düşünüyorsan bunları kabul edemeyeceğini söyle. Kabul etmezse arkanı dön. Hiç kimse vazgeçilmez değil. Ömrünü heba edersin. Gençliğine yazık:110:

Yok konsey üyeleri olarak hepsi öyle dediler, maddi olarak ancak bu olabiliyormuş... Evliliğe meraklı değilim asla, sadece gençliğim yıllarım gidicek diye deli oluyorum. Sevmesine çok seviyorum ama ben onu pışpışlayamam böyle. Yapım da yok.
Yaşın evlilik için henüz erken zaten. Nişanlınla güzelce konuş, bunu kabul etmesen bile ileride bu aile size rahat vermez ister dururlar. İyi düşün bunlarla ömür geçer mi? Ya da ana-baba ağzına bu kadar bakan adamla ömür geçer mi? Kendi tırnaklarını kesmekten aciz...

Yok olur mu bütün işleri onlar yapacaklarmış. 2 Kayınvalide var. 1 Damat Bey'in annesi Alfa, 2 Kayınpeder'in Annesi Beta.
iyi en azından bu adamı bırakacaksın ben
yazış tarzından böyle çıkardım
allah korusun canım seni

En ince detayına kadar plan yapılıp bu plan size geliyorsa nişanlınız da %100 bu görüştedir zaten. Hadi ayrı bir ev fikrinde anlaştınız ve evlendiniz diyelim. Bu şekilde plan yapan bir ailenin sizi çokta rahat bırakacağını açıkçası pek sanmıyorum. En ufak bir ihtiyaçta oğullarına söyleyecekler ve sizin altınlarınız, birikiminiz, eşinizin arabası vs. yine elden gidecek.

Ayak yıkama ve çorap getirme olaylarına gelince sizin önünüzde yapıldığına göre muhtemelen sizden bunları hatta çok daha fazlasını beklediklerini göstermişler. Nişanlınızda onlara katılmış. Benim eşim olsa "anne ne yapıyorsun sen yaa" derdi. Bunlara gerçekten hazır mısınız?

Şahsen ben 20 senemi de versem yüzüğü orada suratlarına fırlatırdım.

Valla bu yönünü bende ilk kez gördüm, askerden yeni gelmesine bağlıyorum. Yani kısa dönem askerlik yaptı yata yata.. Ama diyorum ya ben şoklardayım...

Şoktan ciksaniz iyi olur . askerden geldiğinde hangi anne çocuğuna yapmis bunları acaba bahane uretmeyin. Kadini köle modunda gören bir aile ve adam var karşınızda.

sizin anne babanız yok mu? biz kızımızı bu sartlar altında evlendırmeyız dediklerinde görürüm ben o melek kayınvalideyi:)

Ne cesit insanlar bunlar ya..legenle ayak yikamak neyin nesidir milletin icinde..

git banyoda yika yani..
anneye ayak yikatan erkek zihniyetiyle (tam tersi olmasi lazim)
oglunun ayagini yikayan bir annenin o adami nasil yetistirgini sorgulayin derim...

iyimiymiş onlar
sakın haaa kabul etmeyin

nişanlınıza da ev ev üstüne olmaz asla istemiyorum diyin
net...
resmen sizi sömürmeye ev aldırmaya uğraşıyorlar..

Bir de ticket larınıza göz koymuşlar. Siz ne yapacaksınız aç mı geçireceksiniz öğle aralarınızı?
Burada bir kaç arkadaş daha yazmış bunlar evlenseniz de rahat bırakmaz sizi.. Evliliği 2 sene erteleyelim deyip gidişata göre karar ver en iyisi..

Onu bunu bilmemde ben bazen ne aileyi ne erkeği suçlayabiliyorum.
Evlenmeden önce adamlar bütün kirli çamaşırlarını ortaya dökmüşler.
Bunun üzerine hanım kızımız hala düşünüyor. 1 mayısa kadar zamanı varmış.
Aşk karın doyurmaz diye bir laf var ya tatlım o gerçek işte. Umarım evlenmeden anlarsın.

Gerekirse kötü gelin ol.. Bütün bunları yapmak için sizi mi beklemişler. Madem kredi çekip ev alcaklardı yapsalarmış bu zamana kadar. Bence düğünü aceleye getirmeyin. Bu konuyu düşündüğünüzü, aceleye gerek olmadığını söyleyin. evlerini alsınlar. siz de borçları bitince kendinize bir ev tutarsınız ve evlenirsiniz. kimseye kendinizi kullandırmayın. yaptıklarına resmen insan kullanmak denir. yasınız genc, evlenmek icin gec kalmadınız.
Sonra da diger kardese ev alınacakmıs. sanki bu evi sizin altınlarınızla sizi borclandırarak size alıyorlar. kendilerine ev alıp sonra bi de diğer kardese aldıracaklar.

X