• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Çiçeği yapay mı, yoksa canlı mı olmalı ?

Gelin buketi ....

• Ankete Katılan
    2.315
Ayy :)) iki çiçeğim vardi... Biri canlı gelin çiçeğim diğeri ise hatıra olarak aldığımız yapma çiçeğim..

Duruma göre iki ayrı gelin çiçeği yaptırılabilir;
Biri canlı çiçeklerden basit bir buket olur (Gelin, düğün sırasında çiçeğini bekarlara atacaksa bunu kullanabilir)
Bir tane de yapay çiçeklerden buket olur (Fotoğraf çekimleri için daha estetik durması açısından ve hatıra olarak seneleeerce saklanabilmesi için)

Ben de canlı olmalı diyorum. Ama hayalimdeki düğün sonbahar düğünü olduğu için, konsepte göre nasıl ayarlanır bilemiyorum. :işsiz:

Kesinlikle canli çiçek olmali
Yapay çiçekleri hiç bir yerde sevmiyorum

Kesinlikle canlı Çiçek olmalı.Ben düğünümde,fotoğraf çekiminde canlı Çiçek kullanacağım hemde kırmızı güllerden bir buket olacak

Ya bence canlı olmalı daha güzel olur. Benmkide canlıydı kırmızı ve beyaz gül karışımı harikaydı. O zamanlar arkadaşlarım söyledi onlarda öyle yapmış hatıra olarak kalması için çiçeği düğündn sonra yatağn mekanının altına koymuş epey durmuş orda aynen o şekilde kurumş sonrada çerçeveletip yatk odasına asmış harika görünüuordu. Bir kaç kişide örnek alıp yapmıştı. Ben yapamadm ama o zmn neden yapmadığmıda hatırlamıyorm:(

Gelin Buketi nasıl seçilir ?

Öncelikle gelin çiçeği modellerini inceleyerek zevkinize göre seçiminizi yapmalısınız. Tabii mevsimi de göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Bir düğün mekanını tamamlayan detayların başında düğün çiçekleri gelir. Düğün töreninizde kusursuz bir süsleme istiyorsanız gelin el çiçeği ile uyumlu aranjmanlarla mekanı süslemelisiniz.

Gelin çiçeği seçerken öncelik vermeniz gereken; gelinlik modelleri ile uyumlu buketler arasından tercih yapmak olmalıdır. Örneğin; kabarık etekli bir gelinlik giyecekseniz gözyaşı veya sarkık gelin çiçeği yerine doğal çiçeklerle süslenmiş şakayık gelin buketini tercih edebilirsiniz.

Kararınızı verirken göz önünde bulundurmanız gereken ikinci bir konu düğün temanızdır. Kırmızı detaylarla süslenmiş bir düğün temanız var ise kırmızı güllerden yapılmış bir gelin buketi ve kırmızı düğün çiçekleri ile düğün temanızla uyumu yakalayabilirsiniz.

Son olarak seçiminizi yaparken saç ve makyajınızı da hesaba katmalısınız. Topuz yaptırdığınız saçlarınıza taktığınız toka ve taşlarla uyumlu bir süslemeyi gelin çiçeğinize de uyguladığınızda ne kadar güzel olacağını bir düşünün.
Bence yapay olmalı saklanabilmesi için. Benimki hala duruyor. Oniki yıl oldu. Aslında nikahın sonunda çiçeğimi atmıştım, kazara yakalayan kuzenim evlenmeyi düşünmediğini söyleyerek bana geri verdi. O yüzden bende.

Çiçeģim canlıydı,Beyaz lilyumdu hatta,düğün yapılan mekanda ve aracın süslemesinde de kullandık lilyum,birde saç aksesuarım vardı taşlarla işlenmiş lilyum şeklinde oda yandan topuzumu tamamlıyordu.
Bugün evlensem yada geriye dönsem yine aynını yapardım.

Gorebilir miyiz buketi :oops:

yani belki beğenmezsiniz zevkler farklı tabi
ben rengarenk istemiştim, gelinlik değil beyaz uzun bir elbise giydim duvak yerine de fotoğraftaki tacı taktım.
benim için anlamı çok, arkadaşım çok emek vererek yaptı :)
o yüzden manevi değeri de çok büyük

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    61,3 KB · Görüntüleme: 121
Back