• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin Çiçeği yapay mı, yoksa canlı mı olmalı ?

Gelin buketi ....

• Ankete Katılan
    2.315
yapay daha iyi bide kaliteli bişey yaptırılırsa harika duruyor:KK39: bende yapay almıştım aynı canlı gibi duruyordu cok güzeldi halada saklıyorum :KK76:

hatıra olarak saklamak isteyenler bence yapay ama canlı görünümünde bir tercih yapmalı.ben beyaz seçmiştim şimdi keşke renkli seçseimişim ...

ben hep yapaycıyım düğün sırasın canlı buruşup solabilir canlısıı aratmayan yapay çiçekler daha hoş olur yıllarca sakla

Bence de canlı çiçeeek ama yanında ayrıyetten gerçek çiçek ama kurutulmuş da olsa cok daha iyi solmaya yıpranmaya karşı. :)

düğün sonunda arkadaşlarımıza atacağımız çiçek canlı ve kesinlikle beyaz, sonrasında anı olarak saklayacağımız çiçek yine beyaz ve yapay olmalı. benimki öyleydi.

Gelinliği bile lüzumsuz bulan ben, gelin buketine hiç kafa yoramadım :D

Tüm gelinlerimiz, damatlarımız bir ömür mutlu olsun inşallah, gerisi hikaye diyorum.

Düğün 1 kere olduğu için gelin buketiniz canlı çiçeklerden yapılmış olmalı.. Gelinliğiniz hareketli ise çiçeğinizi sade tutabilirsiniz ama yine canlı olmak kaydı ile.. Fakat sade ise gelin buketini ayakkabı ve kafa aksesuarlarınızla kombinleyebilir
ve abartılı bi buket yaptırabilirsiniz... Yapay çiçek her zaman basit olacaktır.. :)

Bence yapay olmalı sonra saklamak için onu daha güzel bence canlı çiçek solup gidecek ama yapay kalıp olarak kalıcak ve saklanabilecek. Benim kuzenim canlı çiçek kullandı nikahında sonra pişman oldu soldu gitti diye

Ay yorumları okuyunca canlı çiçek yaptırsam geldi haaaaaaa :D

Canım o dediğin şakayıkları çok aradım canlısını bulmak çok zor TR de... Bende şakayıklı çok hoş bir buket aldım etsy den... Çok ta güzel oldu..

evet biliyorum kendi buketim icin aramadigim yer kalmamisti, turkiyede bulmak cok zor halbuki sezonu geldiginde (yani bu aralar) avrupada sokak saticilarinda bile var anlamis degilm turkiyede neden yaygin olmadigini.

Bence canli olmali. Sirf elimde kalmasin dugunden snra diye. Nere koyucan onu evde? Ezilir buzulur, ozel kutusuda yok zaten. Evde kalabalik yapar basina bela olur.
Ben duzen hastasiyimda biraz:bicak:

Benimki yapaydı. Gelinlikçinin verdikleri cinsten ama ben sonra araba süslenirken kendi gelin çiçeğimede ekleme yaptırdım. Çok güzel oldu. Yarı canlı yarı yapay.

Gelin Buketi nasıl seçilir ?

Öncelikle gelin çiçeği modellerini inceleyerek zevkinize göre seçiminizi yapmalısınız. Tabii mevsimi de göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Bir düğün mekanını tamamlayan detayların başında düğün çiçekleri gelir. Düğün töreninizde kusursuz bir süsleme istiyorsanız gelin el çiçeği ile uyumlu aranjmanlarla mekanı süslemelisiniz.

Gelin çiçeği seçerken öncelik vermeniz gereken; gelinlik modelleri ile uyumlu buketler arasından tercih yapmak olmalıdır. Örneğin; kabarık etekli bir gelinlik giyecekseniz gözyaşı veya sarkık gelin çiçeği yerine doğal çiçeklerle süslenmiş şakayık gelin buketini tercih edebilirsiniz.

Kararınızı verirken göz önünde bulundurmanız gereken ikinci bir konu düğün temanızdır. Kırmızı detaylarla süslenmiş bir düğün temanız var ise kırmızı güllerden yapılmış bir gelin buketi ve kırmızı düğün çiçekleri ile düğün temanızla uyumu yakalayabilirsiniz.

Son olarak seçiminizi yaparken saç ve makyajınızı da hesaba katmalısınız. Topuz yaptırdığınız saçlarınıza taktığınız toka ve taşlarla uyumlu bir süslemeyi gelin çiçeğinize de uyguladığınızda ne kadar güzel olacağını bir düşünün.
o kadar erken evlendim ki o kadar asktan gözüm kördü ki gelin cicegim yapaymıs canlıymıs farketmemedim valla insan her 10 senede bi nikah tazelemeli valla icinde kalmasın biseyy

Yılda bir kez yıkanan (ingilizlerdi sanırım) gelinlerin, evlenirken kötü kokularını gizlemek adına kullandıkları gelin çiçeği tabii ki canlı olmalı
:silah::-)
Şaka bir yana ben de canlı tercih edenlerdenim ama iyi toplanmış bir buket olmalı yoksa ilerleyen saatlerde elinizde dağılmasın aman dikkat :))

Back