Gelin belası

Hasya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2016
26
9
42
Abim 10 yıllık evli .4yaşında kızı 6 yaşındada erkek çocuģu var.annesinin ve kiz kardeslerinin yonlendirmesiyle 2 cocugu alarak evi terketti .sudan sebepler.abimin içki kumar aldatma veya herhangi bir koyu aliskanligi yok.gelinimize neden anne evine geri dondun dediklerinde baskidan kiskancliktan diyor.onun abarttigi kadarda yok yengem biraz saf oldugu icin abim oyle her yere salmiyordu.yasi 25 bu arada .7 aydir gitti ve hic bir sekilde geri donmek istemiyor annesi gondermiyecegini soyluyor.biz aile olarak 7 aydir gelmesi icin elimizden geleni yaptik buyukleri araya. koyduk hep kacan kovanandi ve onlar daha cok degere bindiler.abim esini cok seviyor ve cocuklarina cok bagliydi.bu sure icinde abimin pisikolojisi coktu isyerine gidemez calisamaz oldu.karisini bi saplanti haline getirdi .gelmiyor ayrilmak istiyor yarin gidecek baskasiyla evlenecek ben buna nasil katnacam diyor.bu arada gelinimiz akraba ve kendini hakli cikarmak icin devamli atip tutuyor evdeki butun olumsuzluklari herkeze anlatiyor.abimin kucukte olsa butun kusurlarini yaydi butun sulaleye.gece abimin kalbi sıķışınca esini uandiriyor kalk 2 saat badimda dur kalp kirizi gecirmeyeyim diyor .hani minareyi calan kilifini hazirlar diyorlarya gitmis bu adam nabyak gece kaldirip beni basinda dikiyor.birde beraberlerken abim icini bi kagida dokmus o anki pisikolojide kagida biseyler yazmis sonra atmis bir kagida .oda kagidi bulnus saklamis gittigindede goturmus gelene gidene okutturuyor.abimi herkeze rezil etti ozel hayat diye bisey kalmadi.dayim konusmaya gitti onunla kizim ortada bisey yok evine geri don dediginde beni geri gonderirsenuz intihar ederim diyor peki intihar ettirecek kadar ne yapti bu adam sana diye sordugunda bisey yapmadi onu sevmiyorum artik istemiyorum yiyormus dayimda o zaman neden 10 yildir onunla yasadin diye sordugunda salakligimdan demis.ona soyleyin bu is bitti demis.bunca pislige ragmen abim bu kadindan vezgecemiyor bu kadin saplanti haline getirdi o benim namusum diyor onu birakamam diyor.ailecek cok yiprandik.Allah icin bana akil verinki bende abimi yonlendirebileyim.

Son düzenleme:
15 yaşındaki çocuğu gelin olarak istemeye gitmeseydiniz madem
Sen ne biliyosunda konuşuyosun
Aldatma ve kumar yoksa boşanılamaz mı
Baskıdan ve kıskançlıktan kaçtım demiş kadın hala abarttığı kadar yok diyosun, sen kocası mısın ?

Yengen o senin oncelikle. Gelinin degil.

Ikincisi de kadin sevmiyor. Abinin cok masum olduguna da inanmadim nedense. Evin icini iki kisiden baskasi bilemez. O iki kisiden biri bezmisse vardır bir sey. Neden bosanmiyorlar? Sundurmek niye? (Abinin masum olmadigini dusunme sebebim en basitinden basimda bekle kalp krizi gecirmeyeyim dusuncesi gercekten deli isi, kalk hastaneye git ya da sen de uyuma hem uyuyup niye dikiyorsun basina?)

Ucuncusu abine psikolojik destek icin yardimci olun. Gerisi sizi ilgilendirmez.

Iyi abi olan, iyi baba olan, iyi herhangi bir sey olan iyi koca olmak zorunda degil.

kimse yuvasını bu sebeplerle bozmaz,kimbilir neler yaşandı o dört duvar içinde.....bizimde gelinimiz şu an baba evinde ama Allahın evine kadar haklı ;çünkü herşeyden önce bir insan baba evine, öyle saçma nedenlerden dönmez ve bir kadın bunu öyle kolay yapmaz.....annedir o anne herşeyden ilk....

Üzgünum ama emin ol ne senin nede ailenin yapabilecwgi birsey yok

Meseleyi cift taragli dinlemwden gelin yada abin hakli diyemeyiz ama su var ki gelin kendi aile mahrwmiyetini ortaya dokecek kadar isi abartmissa bence o kadarda dwgerli biri olmamali

Bence abin bi uzman yardimi alsin evet bosanmak basit bir mevzu degil ama iki ailenin hayatinida huzursuz edecegine bırakın nadil istiyorsa oyle yapsin

Ve ikidide yetiskin insanlar bence kendi aralarinda halletmeye calissunlar siz konuya bu kadar mudahil olup kendinizi yipratmayin bence

Abinizle eşi arasında ne oldu bitti ne geçti, belki de tamamıyla bilmiyorsunuz, 4 duvar içi orası... Abinizi bu kadar mı mağdur? Abinin küçük huyları, peki ya yengenin? Kaç yaşında aldınız o kızı? 10 yıllık evli, şu an 25 yaşında? 2 çocuk, yengeniz saf, ondan iyiliğinden pek dışarı bırakmaz vs...

Ne namusu ya? Abin kendi namusunun bekçisi olsun, ayrılırsa kendi hayatına bakacak herkes. Zorla güzellik olmaz.
Abinizi artık ne yapar nere götürürsünüz bilemem de, "Namusum" diye o kızın başına bela olmaması için gerekirse bir durumda polise bile şikayet edin. Vicdan sahibi biri bunu yapar.

On beş yaşında kim bilir neden nasıl evlendirildi bu kızcağız. Abiniz tehdit mi etti, şantaj mı yaptı? 15 yaşında kızı gelin diye alırken neredeydi aileniz, akrabalarınız dayınız? Neden o zaman ses çıkartmadılar?

Daha yeni yeni evlenmeyi düşüneceği yaşta iki çocuklu, anasının evine sığınmış, peşini bırakmam diyen manyak bir adamla uğraşan bir kadın gördüm ben.

Abinize rahat bırakması yönünde yönlendirebilirsiniz.

Offf klasik görümce

Hiçbir kadın mutlu yuvasını bırakıp gitmez.mutlaka bilmediğiniz birşeyler var.yada bildiğiniz şeyleri kucumsuyorsunuz.size gore dert olmayan şeyler belli ki geline dert olmuş. Baskı ve kıskançlık mesela!!Bırakın kadının yakasını mutlu olsun.15 yaşında alıp esir etmişsiniz herşey ortada..bari bundan sonra mutlu olsun kadın. .

1- Bir kadın 2 çocuğu da alıp baba evine gidip, 7 aydır dönmediyse ciddi bir sorun var demektir. Yani sizin dediğiniz gibi ufak bir problem değil yaşananlar.
2- Saf olduğu için bir yerlere göndermiyordu ne demek? Kadın bıkmış sonunda işte. 10 yıllık evliler diyorsun, yaş 25 diyorsun. Siz bu gelini 15 yaşında almışsınız, kadın bilmemiş 10 yıl dayanmış. Eh yaş kemale erince de dank etmiş sonunda.
3- İntihar edecek kadar istemiyorsa, dönmesin zaten. Sevmemesi de boşanmak için sebep. Sizin aksinize bazı insanlar evliliğin devamı için sevgi ve saygı gerektiğine inanıyor. Bunlar yoksa fiilen evlilik bitmiş oluyor.
4- Gelinin bu aşırı ve tuhaf suçlayıcı davranışları da tüm köprüleri yıkmak içindir büyük ihtimalle. Anlayın artık ne kadar vazgeçtiğini. Salaklığımdan 10 yıl evli kaldım, artık istemiyorum demesi de kanıtı zaten.
5- Siz karışmayın bence, bu mesele 2 kişilik. Yengeniz zaten kararını vermiş, yapılacak bir şey de yok. Boşanan ilk insan ağabeyiniz olmayacak, kabullenmesi konusunda yardımcı olursunuz artık. Zaten yanlı bakıyorsunuz olaya, daha beter olmasın bari işler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…