- 24 Ocak 2021
- 11.462
- 25.821
- 548
- Konu Sahibi Evrimnecla
-
Bu geri kafalı ile asla mutlu olamazsın, adam senin mutluluğundan çok eli düşünüyor, evlenirsen sürekli böyle eli düşünerek yaşayacaksın, yol yakınken dön...Evlilik arefesindeyim. Malumunuz hayat çok pahalı her çiftin yaşadığı ekonomik problemleri biz de yaşıyoruz. Göze görünmeyen ama bir anda dağ oluveren tonlarca masrafımız oluyor. Ben düğün istemeyen tarafım çünkü artık düğünün gereksiz olduğunu düşünüyorum. Güzel bir nikahla sonrasında da küçük bir kutlamayla bu işi halledebileceğimiz görüşündeyim ama nişanlım sürekli "benim o düğünü öyle de böyle de yapmam lazım" gibi şeyler söylüyor ve ciddi anlamda düğün sıkıntısına girmiş durumda. Neden? Çünkü düğün yapmazsa akrabalar laf edermiş.. (Onlar Erzurumlu, biz Edirneliyiz)
Aileleri karıştırmayı düşünmüyoruz çünkü o ailesinden bir şey beklemiyor. Ben de çalışıyorum iki yıldır ve her şekilde masrafları bölüşüyoruz ama biriktirdiğim para ortada. Geçen gün bana takılacak bileziklerden bahsediyordu ve ben de borçla bilezik takma, evlendikten sonra senin benim yok kendi bileziğimi ödemek istemiyorum saçma geliyor bilezik falan istemiyorum dedim uzun süre tartıştık. Bugün de balayını yapamayabiliriz dedi. Milletin çenesini kapatmak için düğünü yapıyorsak balayı da yapacağız dedim bana yardımcı olmuyorsun asıl beni zora sokan sensin, beni maddi olarak yalnız bırakıyorsun, inşallah birbirimize destek oluruz, bencilsin gibi gibi şeyler söylüyor.. Düğün istemiyorum, takı makı hiçbir şey istemiyorum daha nasıl destek olabilirim ki? Ben yanlış mıyım acaba ya, gerçekten bencil miyim?
Bence haklı ve gayette yardımcı davranmışsın zora girmemek için takı istemem düğün istemem demişsin ben de böyle yapmıştım ama asla kıymet bilmedi. Bence bırak yapsın ,takılan takıyı begenmeyen hep daha fazlasını isteyen kadınlar daha değerli oluyorEvlilik arefesindeyim. Malumunuz hayat çok pahalı her çiftin yaşadığı ekonomik problemleri biz de yaşıyoruz. Göze görünmeyen ama bir anda dağ oluveren tonlarca masrafımız oluyor. Ben düğün istemeyen tarafım çünkü artık düğünün gereksiz olduğunu düşünüyorum. Güzel bir nikahla sonrasında da küçük bir kutlamayla bu işi halledebileceğimiz görüşündeyim ama nişanlım sürekli "benim o düğünü öyle de böyle de yapmam lazım" gibi şeyler söylüyor ve ciddi anlamda düğün sıkıntısına girmiş durumda. Neden? Çünkü düğün yapmazsa akrabalar laf edermiş.. (Onlar Erzurumlu, biz Edirneliyiz)
Aileleri karıştırmayı düşünmüyoruz çünkü o ailesinden bir şey beklemiyor. Ben de çalışıyorum iki yıldır ve her şekilde masrafları bölüşüyoruz ama biriktirdiğim para ortada. Geçen gün bana takılacak bileziklerden bahsediyordu ve ben de borçla bilezik takma, evlendikten sonra senin benim yok kendi bileziğimi ödemek istemiyorum saçma geliyor bilezik falan istemiyorum dedim uzun süre tartıştık. Bugün de balayını yapamayabiliriz dedi. Milletin çenesini kapatmak için düğünü yapıyorsak balayı da yapacağız dedim bana yardımcı olmuyorsun asıl beni zora sokan sensin, beni maddi olarak yalnız bırakıyorsun, inşallah birbirimize destek oluruz, bencilsin gibi gibi şeyler söylüyor.. Düğün istemiyorum, takı makı hiçbir şey istemiyorum daha nasıl destek olabilirim ki? Ben yanlış mıyım acaba ya, gerçekten bencil miyim?
Küçük bir dugun yapın.Sonra balayı onlar büyük ihtimalle birilerine altın götürmüştür.Onu bekliyorlardır.
Evlilik arefesindeyim. Malumunuz hayat çok pahalı her çiftin yaşadığı ekonomik problemleri biz de yaşıyoruz. Göze görünmeyen ama bir anda dağ oluveren tonlarca masrafımız oluyor. Ben düğün istemeyen tarafım çünkü artık düğünün gereksiz olduğunu düşünüyorum. Güzel bir nikahla sonrasında da küçük bir kutlamayla bu işi halledebileceğimiz görüşündeyim ama nişanlım sürekli "benim o düğünü öyle de böyle de yapmam lazım" gibi şeyler söylüyor ve ciddi anlamda düğün sıkıntısına girmiş durumda. Neden? Çünkü düğün yapmazsa akrabalar laf edermiş.. (Onlar Erzurumlu, biz Edirneliyiz)
Eşi Erzurumlu biri olarak sonuna kadar katılıyorum. Evlenmeden önce de beni bir öğrencimin annesi uyarmıştı ama ben dinlemedim..Ben Erzurumluyum. Edirne ile adetleri daha doşrusu yasam tarzı epey farklı. Konu sahibi sizi çok üzerler haberiniz olsun. İyice emin olmadan evlenmeyin.
Bencil değilsiniz ama nişanlınız aşırı bencil.Evlilik arefesindeyim. Malumunuz hayat çok pahalı her çiftin yaşadığı ekonomik problemleri biz de yaşıyoruz. Göze görünmeyen ama bir anda dağ oluveren tonlarca masrafımız oluyor. Ben düğün istemeyen tarafım çünkü artık düğünün gereksiz olduğunu düşünüyorum. Güzel bir nikahla sonrasında da küçük bir kutlamayla bu işi halledebileceğimiz görüşündeyim ama nişanlım sürekli "benim o düğünü öyle de böyle de yapmam lazım" gibi şeyler söylüyor ve ciddi anlamda düğün sıkıntısına girmiş durumda. Neden? Çünkü düğün yapmazsa akrabalar laf edermiş.. (Onlar Erzurumlu, biz Edirneliyiz)
Ağrı Doğubayazıt’ta başlık parası 180.000’di martta, oralı bir abi dediKuzenimin 3 yillik sevgilisi vardi. Kuzenim askerden dönünce evleneceklerdi. Kizin ailesi o zamanin parasi 60.000 baslik parasi istedi. Dayim ben bu parayı ödeyemem dedigi icin kızla kuzenim ayrildi. Kizda 3 4 ay sonra baskasiyla nisanlandi. Bu olay koyde falan yasanmiyor, sehrin merkezinee yasaniyor ustelik. Kizda kuzenimde universite mezunu, okumus etmis insanlar. Gelenekleri yasatacaklarsa size baslik parasi versinler o zaman. Bayiliyorum boyle uyanik tiplere
İstemediğiniz herşey için pişman olacaksınızEvlilik arefesindeyim. Malumunuz hayat çok pahalı her çiftin yaşadığı ekonomik problemleri biz de yaşıyoruz. Göze görünmeyen ama bir anda dağ oluveren tonlarca masrafımız oluyor. Ben düğün istemeyen tarafım çünkü artık düğünün gereksiz olduğunu düşünüyorum. Güzel bir nikahla sonrasında da küçük bir kutlamayla bu işi halledebileceğimiz görüşündeyim ama nişanlım sürekli "benim o düğünü öyle de böyle de yapmam lazım" gibi şeyler söylüyor ve ciddi anlamda düğün sıkıntısına girmiş durumda. Neden? Çünkü düğün yapmazsa akrabalar laf edermiş.. (Onlar Erzurumlu, biz Edirneliyiz)
Planlarını, hayatını her şeyi çevresine göre yaşayıp siz uymayinca bencil mi oluyorsunuz? Bu noktaya nasıl geldiniz belli ki çok farklısınız.Evlilik arefesindeyim. Malumunuz hayat çok pahalı her çiftin yaşadığı ekonomik problemleri biz de yaşıyoruz. Göze görünmeyen ama bir anda dağ oluveren tonlarca masrafımız oluyor. Ben düğün istemeyen tarafım çünkü artık düğünün gereksiz olduğunu düşünüyorum. Güzel bir nikahla sonrasında da küçük bir kutlamayla bu işi halledebileceğimiz görüşündeyim ama nişanlım sürekli "benim o düğünü öyle de böyle de yapmam lazım" gibi şeyler söylüyor ve ciddi anlamda düğün sıkıntısına girmiş durumda. Neden? Çünkü düğün yapmazsa akrabalar laf edermiş.. (Onlar Erzurumlu, biz Edirneliyiz)
Herkese belirttiği düşünceleri için teşekkür ederim. Düğün işi takılar gelsin diye değil bence. Şimdi takı falan gelmiyor bir çeyrek olmuş ne kadar..Benim ailem hep der bizim taktıklarımız ölü yatırım oldı diye. Takılan takı düğün masrafının yarısını bile karşılamaz kaldı ki öyle çook geniş çevreleri de yok. Hava atmak için olabilir bence ya bilmiyorum ne için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?