Geleneksellikte master yapan nişanlı

Bu geri kafalı ile asla mutlu olamazsın, adam senin mutluluğundan çok eli düşünüyor, evlenirsen sürekli böyle eli düşünerek yaşayacaksın, yol yakınken dön...

Bence haklı ve gayette yardımcı davranmışsın zora girmemek için takı istemem düğün istemem demişsin ben de böyle yapmıştım ama asla kıymet bilmedi. Bence bırak yapsın ,takılan takıyı begenmeyen hep daha fazlasını isteyen kadınlar daha değerli oluyor

Benim kayınpederim düğün yerine nikah istediğim için bana “Niye benim oğlum dul mu ?”demişti. En son çocuğum. Herkes görecek ne biçim düğün yapacağım ona dedi. Ben ve eşim ise muhafazakar insanlarız düğünde bile olsa dikkat ederiz. En başından eşim ile düğün konusunu konuşmuştum. Ben karma düğün istemiyorum diye. Bizim buralarda çok yapan var. Erkekler ayrı bayanlar ayrı eğleniyor. Eşim de zaten kabul etmişti Hala bugün olmuş , oğlumunuzun düğünü istediğimiz gibi olmadı der laf vururlar. Ama hiç birini duymuyorum İki kuruş fazla para verseler ölürler ama ama gel de bunu karşıya anlat.

Velhasıl demem o ki hem düğün isteyin hemde takınızı alın. Küçük çapta oturduğunuz yere yakın bir iki günlük geziler kiralayın. Balayı gibi oluyor zaten. İlla balayı paketlerine aldanmayın. Çok da bir şey yok yani. Eğer ki imkan yoksa diye diyorum.

Ama kesinlikle balayına gidin. Hem düğününüz hemde balayınız olsun. Siz alttan almayın her şeyin iyisini isteyin. Çünkü istemeseniz bile size madalya asla takmayacaklar. İlerde pişman olmaktansa şimdilerde bu tartışmaları yaşamak daha iyi bence
Allah yardımcınız olsun.

Ben Erzurumluyum. Edirne ile adetleri daha doşrusu yasam tarzı epey farklı. Konu sahibi sizi çok üzerler haberiniz olsun. İyice emin olmadan evlenmeyin.
Eşi Erzurumlu biri olarak sonuna kadar katılıyorum. Evlenmeden önce de beni bir öğrencimin annesi uyarmıştı ama ben dinlemedim..

Milleti eğlendiriyim nişanlımın isteginin önemi yok diye düşünen biriyle bu hayat nasıl geçer? Şimdi düğün, iki gün sonra çocuk oluncada sünnet düğünü diye diretir bu kafa.
İşte nişanlanmak bunun için var, birbirinize uyuyor musunuz?
-Anne baba akrabalar için düğün istiyorsa ellerini ceplerine atsalar keşke? Konuşun bence bu konuyu. Ailesi yardım etsin biraz

Bencil değilsiniz ama nişanlınız aşırı bencil.
Sırf kendi erkeklik gururuna yediremiyor diye sizi de balayından mahrum edecek. Tasaya bak, "düğün yapmazsak akrabalar ne der".... Akrabalarıyla mı evleniyor, sizinle mi..

Artık böyle şeyler yok, genç insanlar düğüne verecekleri parayı Avrupa'yı başbaşa gezmeye veriyorlar. Bu biraz vizyon meselesi, nişanlınız epey dar bir bakış açısına sahip. Maalesef.

Bizim de düğünümüz doğu- batı aksında yaşandı.
Ailemiz kalabalık akrabalarımız çok, düğününüzü görmek isterler diye memleketinde düğün yaptık. Bütün masrafları, herşeyi eşim ile biz karşıladık. Kayınaile bizim akrabalarımız taktı diye düğünde takılanları aldı, hatta onlarla daha geniş bilmem kaçıncı evini alıp taşındı. Akraba detayı ondan önemli yani
Allah kolaylık versin, seviyorsan yol dikenli yola çık, farkında ol birşeylerin.
Ha şunu söyleyeyim, alan aldığının hayrını görüp zengin olmadı. İki eş çalışıp zaman içinde her şeyimiz oldu, şükürler olsun.

Sırf akrabaları laf etmesin diye, binlerce lira borca girerek düğün yapmayı düşünen bir adamla ömür geçmez!
Akrabası için bunu yapan adam, ömür törpüsünden başka bir şey olmaz.

Ağrı Doğubayazıt’ta başlık parası 180.000’di martta, oralı bir abi dedi

İstemediğiniz herşey için pişman olacaksınız

Bu kişiyle kafa yapinizin uyduguna emin misiniz? Yani millet ne der diye kendini zora sokup düğün için inat ediyor ama kendiniz için olan balayını önemsemiyor.
Çok fazla elalem ne derci bir insan bence.

Planlarını, hayatını her şeyi çevresine göre yaşayıp siz uymayinca bencil mi oluyorsunuz? Bu noktaya nasıl geldiniz belli ki çok farklısınız.

tabi ki haklısınız ama muhtemelen götürdükleri altınların geri gelmesini bekliyorlar. o yüzden fazla masraf yapmadan küçük bir düğün yapabilirsiniz iki tarafın da gönlü olur.

Kimi kulturler boyle arkadaslar.Milleti eglemek degil amaç.Hele ilce,köy vs gibi yerlerde.Insanlar gun boyu belki 2 gun suren dugunde borc saydiklari takilarini vs takiyorlar.Balayi olayi disinda yadirgamadim nisanlinizi.

Herkese belirttiği düşünceleri için teşekkür ederim. Düğün işi takılar gelsin diye değil bence. Şimdi takı falan gelmiyor bir çeyrek olmuş ne kadar..Benim ailem hep der bizim taktıklarımız ölü yatırım oldı diye. Takılan takı düğün masrafının yarısını bile karşılamaz kaldı ki öyle çook geniş çevreleri de yok. Hava atmak için olabilir bence ya bilmiyorum ne için

Yani panpa o tarafta buna ele güne karşı düğün yapmak deniyor, hava atmak değil de ne bileyim daha çok kuyruğu dik tutmak, onlar da düğün yapamadı dedirtmemek için . Konuya gelirsem Amerikalılar you cant have it both ways derler, hem Doğulu aile olup düğün diye tutturup geleneksel takılıp hem de konu paraya gelince kaçamazsın. Madem düğün diye ısrar ediyorlar parasını verecekler. Sizin maddi gücünüz belli, 2 genç insansınız düğün diye baskı yapmak vicdansızlık o aile gelip sizin borcunuzu ödemeyecek. Ben bu aileyi hiç hiç beğenmedim. Sana baştan söyleyeyim, biz anlı şanlı düğün yaptık, senin başını öne eğmedik madem! sen bize gelinlik yap da diyecekler ilerde, evlerinde hizmet bekleyecekler. Sen bu aileyle tanıştın mı, sence nasıl insanlar? Doğu Anadolulu erkekler aileci ötesidir anam da anam derler, şimdi parayı çıkarıp versinler dersen bu çocuk anasına toz kondurmayacak emin ol, nişanlın da aynı kafada ailesine toz kondurmamak için 'ele güne karşı' düğün için tonla borca girmeye razı. Burda öğütülen sen olacaksın. Bence evlenmeye acele etme, yani dediğim gibi bu kültürün erkekleri genelde beton kafalı ve sabit fikirli, bir de ultra aileci. Doğu Anadolulu erkeğin dengi bence Doğu Anadolu kzıı, o kültürden gelen biri bana kalırsa iyice düşün evlenme işine acele etme en iyisi ikiniz de kültürel olarak benzer kişilerle olun. İlle de evlenicem dersen ailen karşı tarafı arasın, benim kzıım sizin gösteriş merakınız için borca giremez düğün diyorsanız yapın koyun parayı desin. Sen yüz göz olma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…