Geleneksellikte master yapan nişanlı

Aileyle tanıştım. Baba ziraatten emekli. Birkaç ay önce aileleri de tanıştırdık ama pek çok kez "fakirlik, yokluk" muhabbeti geçmiş ve benim ailem rahatsız olmuş. İlk tanışmada bu bu kadar anlatılmaz biz de milyoner değiliz ama elimizden geleni yaparız nereye kadar yok yok diyebiliriz dediler.. Her iki aile de katkı sağlayacak olsa müthiş düğün yaparız çünkü benim ailemden umudum var ama onun ailesi karışmayınca ben bizimkilere siz de elinizi cebinize atmayacaksınız dedim. Konuştuğumuz zaman herkes her şey çocukların istediği gibi olsun diyor ne güzel ama uygulamaya gelince ille düğün olacak şu olacak bu olacak. Ben aileme veya çevreme hayır benim düğünüm, benim nikahım şöyle olacak desem üstüne bir kelime ekleyemezler ama gel gör ki karşı taraf.. Biz de böyle saçma gösterişler hatta takı merasimi bile yok ya. Zarfa atılır biz böyle gördük ne o öyle amca şunu taktı, dayı bunu taktı falan hangi yüzyılda yaşıyoruz.....

Nişanlınızla sizin aranızda, ailesiyle aileniz arasında çok ciddi kültür farkları var.
Bunlar ilerisi için önemli ipuçları, ve görmezden gelirseniz kendinizi neyin içinde bulacaksınız kimbilir.
Hayat size "dur" diyor, lütfen dinleyin.

Adam sizin paranızla size düğün yapıp bizelik alıp gerdeğer girecek..istemeyince çemkiriyor
ohhhhh suyundan da koy

Konu sahibi siz evlilik konusunu tekrar bi düşünün bence. Aileler uyuşmuyor olabilir, doğu-batı kültür farklılığı olabilir bunların hepsi çok normal ama siz nişanlınızla uyuşmuyorsunuz direkt olarak.

Biz birlikte karar verdik ve ailelere söyledik mesela. Eğer düğün için cebimizden 1 lira dahi çıkacaksa, borç altına gireceksek biz sade bir nikah yapmak istiyoruz sadece dedik. Nişanlımın ailesi bütün düğün masraflarını üstlendi.

Biz daha evlenmeden bütçelerimizi birleştirdik ve ailelerden ayırdık. Onların parası-bizim paramız ayrımını çok kesin belirleyip karar veriyoruz. Eşyalarımızı kendi paramızla alıyoruz ama elalem ne der masraflarını asla kendi paramızla yapmıyoruz. Ailelerimiz direttikleri her şeyi kendi parasıyla yapıyor.

Kendi düğününün, bileziğinin borcunu ödemek çok saçma. Ama hayatınızdaki insan böyle düşünmüyor. Bence bu ayrılık getirecek kadar büyük bi fikir ayrılığı. Aksi taktirde yıllarca borç içinde debeleneceksiniz. Zaten maddi imkansızlıklar insanı mutsuz ediyor evinizde huzursuzluk çıkıyor sonra boşanıyorsunuz. En iyisi hiç evlenmeyin boşanmaktan kurtulun

Gerçekten de paraları olmayabilir tabi ama bunu da söylemenin düzgün bir adabı var böyle fakir edebiyatı, kendini acındırma vb bence de itici. Bu aile uyanık peşinen söyleyeyim. Ayrıca acaip sen ona buna hava yapıcaksın diye oğlun yıllarca borç ödeyecek değer mi yani , gencecik çocuğun sırtına utanmadan biniyorlar Madem para koymuyorsun o zaman gençlerin istediği gibi olsun der çekilirsin. Yok gelenek melenek dersen de o zaman para koyarsın. Bunlarınki uyanıklıktan modernizmi ve gelenekleri kafalarına göre harmanlamak?!

Yaşınız genç, nişanlıyla kültür farkı da var bence acele etmeyin birkaç yıl erteleyin bu işi.

Bana kalırsa isteklerinizden vazgeçip aman o sıkıntıya gelmesin diye taviz vermek yerine çizginiz belli olsun. Zaten her türlü lüksten vazgeçmişsiniz ne istiyorsanız gelecekteki ilişkiniz için istiyorsunuz, bu yüzden gerekirse onu sıkıntıya sokun, kendi isteklerinizi yaptırın. Erkekler hiçbir türlü zaten minnet duyup takdir etmiyor, bari sizin gönlünüze göre olsun. Olmayacaksa da hiç olmasın, daha evlenirken elalemi sizin önünüze koyan bir adam evlendikten sonra daha iyiye gitmeyecektir.

ayyy en çekemediğim tip. Düğün yapmazsak akrabalar ne diyecek. Bir de saçma sapan düğün yapıp balayına gitmeme de neyin nesi? Düğün yapmayın paranızı balayına harcayın, seyahat edin, ufkunuz genişlesin. Akrabaları yedirip içirip eğlendirmekten iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…