Yani panpa o tarafta buna ele güne karşı düğün yapmak deniyor, hava atmak değil de ne bileyim daha çok kuyruğu dik tutmak, onlar da düğün yapamadı dedirtmemek için kuyruğu dik tutmak için. Konuya gelirsem Amerikalılar you cant have it both ways derler, hem Doğulu aile olup düğün diye tutturup geleneksel takılıp hem de konu paraya gelince kaçamazsın. Madem düğün diye ısrar ediyorlar parasını verecekler. Sizin maddi gücünüz belli, 2 genç insansınız düğün diye baskı yapmak vicdansızlık o aile gelip sizin borcunuzu ödemeyecek. Ben bu aileyi hiç hiç beğenmedim. Sana baştan söyleyeyim, biz anlşı şanlı düğün yaptık, senin başını öne eğmedik madem! sen bize gelinlik yap da diyecekler ilerde, evlerinde hizmet bekleyecekler. Sen bu aileyle tanıştın mı, sence nasıl insanlar? Doğu Anadolulu erkekler aileci ötesidir anam da anam derler, şimdi parayı çıkarıp versinler dersen bu çocuk anasına toz kondurmayacak emin ol, nişanlın da aynı kafada ailesine toz kondurmamak için 'ele güne karşı' düğün için tonla borca girmeye razı. Burda öğütülen sen olacaksın. Bence evlenmeye acele etme, yani dediğim gibi bu kültürün erkekleri genelde beton kafalı ve sabit fikirli, bir de ultra aileci. Doğu Anadolulu erkeğin dengi bence Doğu Anadolu kzıı, o kültürden gelen biri bana kalırsa iyice düşün evlenme işine acele etme en iyisi ikiniz de kültürel olarak benzer kişilerle olun. İlle de evlenicem dersen ailen karşı tarafı arasın, benim kzıım sizin gösteriş merakınız için borca giremez düğün diyorsanız yapın koyun parayı desin. Sen yüz göz olma.