Geleneksellikte master yapan nişanlı

Acilin ben dogunun bagrindan kopup geldim, o kulture gore yorum yapacagim
Elalem ne der diye düğün yapmak istiyosa o zaman o dugunun borcunu anasi-babasi odeyecek, altinlarinida gelip takacaklar. Dogu kültürünü yasamak istiyosa bi zahmet dibine kadar yasasin, isine geldigi kadar degil.
Siz dugun borcu oderken onlar "oglumuza anli sanli dugun yaptik" diye gezecekler. Bi kiymeti de olmayacak gozlerinde. Ayrica nisanliniz cok manipülatif bir tip, haberiniz olsun

Dünya üzerinde ille de düğün istiyorum diyen erkek sayısı kaçtır Allah aşkına?
Kendisinin değil o ailesinin fikridir olsa olsa.

Aynısını yazacaktım. Ele güne karşı düğün yapmayı KP yapar, altını da KV takar. Madem bu kadar geleneksel bir çocuk bu, nerde ailesi? Neden ölü taklidi yapıyorlar???

Konuya geleyim mal mal konuşuyor afedersiniz yorumum bu kadar.

Komple adami sepetlese daha kolay

Ailesi ogullarini fistekliyor cherrycim ele gune ne deriz, rezil mi olalim akrabalara seansi yasaniyor su an o evde. 1 kurus para odemeyip yıllarca cakasini satacaklar

Eşim Erzurumlu orada düğün falan yapmadık, sadece benim memleketimde yaptık bu bir, ikincisi ne hikmetse bizimki de aileden hiç destek almadı düğün (eşya vs) borçları ödedik. Ama altınlar konusunda ailesinin alması gerektiğini daha sevgiliyken söyledim ve iyiki de söylemişim diyorum. Eşim sağ olsun çoğu konuda yanımdadır destek olur vs ama diyorum ki iyiki altınları ailesi yapmış. Tamam bizler çalışan insanlarız, bize düğün vs de yapmak zorunda da değiller ama yeri geldiğinde de herkes nasıl evladından destek bekliyorsa, evladın ihtiyacı olduğunda da aile destek olmalı. Benim “gelinim”, “torunum” demekle bitmiyor o iş

Kuzenimin 3 yillik sevgilisi vardi. Kuzenim askerden dönünce evleneceklerdi. Kizin ailesi o zamanin parasi 60.000 baslik parasi istedi. Dayim ben bu parayı ödeyemem dedigi icin kızla kuzenim ayrildi. Kizda 3 4 ay sonra baskasiyla nisanlandi. Bu olay koyde falan yasanmiyor, sehrin merkezinee yasaniyor ustelik. Kizda kuzenimde universite mezunu, okumus etmis insanlar. Gelenekleri yasatacaklarsa size baslik parasi versinler o zaman. Bayiliyorum boyle uyanik tiplere

Ne basligi kiz nerde oldu bu

Kendi istekleri olunca okey, sizinki sora sokmak.
Oldu paşam, üstüne kaymak da ister miymiş?
Burada bir durun düşünün derim, yaşayacağınız hayat canlansın gözünüzde.
Daima o ve ailesinin öncelikleri, sizin beklenti ve hayalleriniz ise bencillik.

Kolay kolay söylemem, geliyorum diyor felaket görün bunu.

Ailesi ogullarini fistekliyor cherrycim ele gune ne deriz, rezil mi olalim akrabalara seansi yasaniyor su an o evde. 1 kurus para odemeyip yıllarca cakasini satacaklar

Şu durumda nah alacaklar diye düşünüyorum arkadaş doğunun bile para para diye b.kunu çıkardılar yazık. Dayım doğulu bir erkek, ailesini çalışıp geçindirmeye 14 yaşında başlamış, 2 erkek kardeşine de düğün yapmış. Doğulu erkek/aile aynen böyle olur, parayı bulur buluşturur kimseye laf ettirmez

Buna katiliyorum

Geleneksel bir aile ise “ örf adetlerimizde damadın ana babası her şeyi yapar koluna baştan sona bilezik de dizerler”
madem öyle ailesi yapsın işlerine gelene mi geleneksel bunlar
Yerinde olsam güllü dallı otlu boncuklu gelin koçu da isterdim eve getirsinler üstünde çil çil altında oluyor nişanlın koşarak kaçar geleneksek işlerden

Elalem göbek atacak diye yıllarca borç ödetmek isteyen bencil değil sen bencilsin öyle mi?

Dedigin gibi oluyor, dayinin yaptığı gibi yani. Ben insanlarin kendi dugununu yapmasina karsi degilim, yanlis anlasilmasin. Konu sahibi parasini verdigi dugunde soz sahibi olamiyor, iyi bir salon secelim deyince bencillikle suclaniyor. Bu nasil is cozemedim ben

Altından neden vazgeçiyorsun. Beraber ödeyeceksiniz alınsın işte sacmalama. Bu kısma hak vermedim.

Düğün için haklısın
Balayı için de haklısın.
El ne der diye düğün yapabiliyor ama kendiniz için tatil kısmına yanasmıyor. Bu kafa cok zor kafa haberin olsun. İyi gözlemle bak bakalım anlasabiliyor musunyz cidden.
Balayı için ekonomik alternatifler olusturmaya calış. Hersey aldı basını gidiyor. Bu konuda nisanlınız da haklı ama siz de düğünün peşine bir tatil istersiniz. Bu cok doğal.

Ben Erzurumluyum. Edirne ile adetleri daha doşrusu yasam tarzı epey farklı. Konu sahibi sizi çok üzerler haberiniz olsun. İyice emin olmadan evlenmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…