• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleneklerle ilgili bir soru?

haru1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
106
63
18
35
Merhabalar arkadaşlar, her ne kadar bayadır takip etsem de sitede yeniyim. Lafı uzatmadan bir şey sormak istiyorum. Yakın bir tarihte ailemden biri evleniyor ve ben altın takmayı düşünüyorum. Maalesef durumun o kadar iyi değil, uygunundan bir şey takacağım. Sormak istediğim hem geline hem damada ayrı ayrı mi altın, para vs takılması gerekiyor? Yoksa birine taksak yeterli mi? Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Damat yada gelin hangisi akrabansa ona takarsin.

Amaan millete bak halime bak. Durumun neye yetiyorsa münasibinden bir şey geline ya da damada hangisi akrabansa ona takarsın canım. Kim ne der diye bakma. Srnin gönlünden o kopmuş onu ugun görüp takmışsın bu yani. İnan maddi ya da manevi kendini ufacukta olsa zora sokmana deymez.

İkisine birden altın takıldığını duymadım saçma. Akraban olması da önemli değil , ister damada tak ister geline sonuçta hepsi biryerde toplanıyor

İkisine birden altın takıldığını duymadım saçma. Akraban olması da önemli değil , ister damada tak ister geline sonuçta hepsi biryerde toplanıyor
Cevap için teşekkürler. Ben de öyle biliyorum da akrabaların olayı işte.

ben evlenirken eşimin akrabalarından biri damadın boynuna takmıştı bileziği o geldi aklıma

Back