sevgili genç arkadaşlarım....şikayetlerinizi okuyunca insanın size "inşallah geleniniz gideniniz olmaz,inşallah bebeğinizi kimse sevmez,okşamaz...hatta inşallah babaannelerinin,halalarının umrunda olmaz" diyesi geliyor....yerimseniben
böyle şeyler çevreyle yaşanan çok güzel çoşkulardır...insanlar size kıymet vermiş,bebeğinizin çoşkusuna katkıda bulunmak istemişler...eminim şu düşüncelerinizin %1'ini bilseler kimse kapınızı bile çalmaz...ayrıca çocuğun bağışıklığı mikroplarla tanıştıkça gelişir,güçlenir...tabii bu demek değilki ağır gripli bir insan veya herhangi virüslere bağlı enfeksiyon hastalıkları olan insanlarla çocuğunuzu haşır neşir edin:sm_confused:sadece bu kadar pirpirik havalara girmeyin...hep çocuk doğurduk doğru yani...ilk sizler çocuk sahibi olmadınız...hep gelenimiz gidenimiz oldu...kaldıki şimdi insanlar tv ler sayesinde daha bilinçli yok öyle eskisi gibi çocuklara şapur şupur yumulan..daha hassaslar...belki bir iki kişi çıkar onları da kalp kırmadan tatlı bir şekilde uyarın kimse kırılmaz...benim dayım oğlumu tek eliyle battniyesi ile kavrayıp havada sekiz çizdirir severdi:bbo:kızkardeşimin eşi kendi oğullarını 4 aylıkken bacaklarından tutup baş aşağı sallayarak severdi...oğlan kıkır kıkır gülerdi....vallahi hep kütür kütür delikanlı oldular..yerimseniben...bunları niye söylüyorum annemlerin semtinde vardı böyle doğum yaptı gelin..gelen giden oldu bunlar ay ay ay yaklaşmayın,ay ay ay dokunmayın..gelene gidene karşı biran önce kalkıp gitseler havası estirdiler...derken kapısı çalınmaz oldu...kimse gelmez gitmez oldu...ama haftada 3 gün dr kapısında idiler..çocuk sürekli hasta idi...o çocuk o evin içinde bir anne ile büyüdü ama yalnızlıktan garip huyları olan,huzursuz,huysuz sevimsiz bir çocuk oldu...annesi de öyle kimse gelmez kapısını çalmaz olunca milleti ağzı ile çaya,şekere çağırdı ama insanlar kırılmıştı bir kere...birgün annemlere gittiğimde balkonda idi ısrarla kahveye çağırdı gittiğimde bunları kendi ağzı ile söyledi...çok saçmaladım bana gösterilen hüsniyeti anlayamadım kırıldı insanlar bana,kaldık kukumav kuşu gibi..yüzüm yok valla..daha çok şey anlattı da burda hepsini anlatamam...üzüldüm ama elimden ne gelir...belki kızacaksınız bana bebeklerimiz bizler için çok kıymetli şüphesiz, ama hergün binlerce çocuk doğuyor bu çok doğal birşey...yani olayı abartmayın..insan sosyal bir varlık..çocuklarınızın tek size değil çevresinde başka insanlara,anneannelere,babaannelere,halalara,teyzelere,dedelere vs vs de ihtiyacı var:sm_confused:tabii sağlıklı çocuklarınız olsun istiyorsanızyerimsenibenne siz tek çocuğunuza odaklı,nede çocuğunuzun bir tek size odaklı kalmasına sebeb olmayın bu hiç sağlıklı değil....loğusalık zor bir dönem,ilk günlerin telaşı,evdeki o heyecan ve sürekli koşturma halleri...hep yaşadık gerçekten zor insana bazen kendi annesi bile fazla gelebiliyor....ama siz zaten loğusasınız,bırakın bir iki büyük evde size yardımcı olsun..ne yapacaklarsa yapsınlar...sizde bebeğinizle her fırsatta dinlenmeye çekilin olayların biraz dışında kalın...herşeyin kontrolunu elinizde tutmaya çalışmayın...bilinki bunlar geçici telaşlar bu kadar tahammülsüzlük yapıp ne kendinizi üzün,ne de etrafınızı kırın vallahi hiç değmez:sm_confused:her şeyin tadını çıkarmak elinizde...bakın burda
tüp bebek topikleri var,çocuk sahibi olmaya çalışan arkadaşlarınızın topikleri var...nasıl derin üzüntüler yaşıyorlar....şimdi onların burayı okuduğunu düşünün...sizce ne düşünürler? siz olsanız ne düşünürdünüz??empati yapın...Allah sizlere sağlıklı evlatlar nasip etmiş...şükür içinde bu sevinci etrafınızla paylaşın...bırakın böyle o şöyle yapmış bu böyle yapmış...amaaann sağlıkla anne olmuşunuz işte tadını çıkarın...bugünler bir güne gelmiyor geçip gidiyor valla...daha dün gibi o doğum telaşlarımız ama bugün biri askerde,diğeri 7.sınıf talebesi kocaman bir sıpa oldu...hadi rahat olun biraz...evlatlarınızıda sağlıkla,keyifle büyütün inşallah:Saruboceq: