• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelen gidenden bıktım artık kimseyi istemiyorum :(

şimdi söyleyeceklerim kesinlikle hırpalayanlar için değil. allah korusun çevremde böyle bebeğimi hırpalayarak seven olsa çok bozarım.
ama kızlar kabul edin biz nasıl anne oluyorsak onlarda annane, babaanne,dede oluyorlar. tekrar söylüyorum hırpalamaya asla göz yummam. ama kucağa alma,sevme konusunda biraz göz yumun bence. onlarda torun sevgisi almaya çalışıyorlar. bende ilk oğlumda çok sinirlenirdim ama anlamayan nasıl olsa anlamıyor. çok sıkmayın canınızı.

slm kızlar bizimde bebeğimiz ctesi gelecek allahın izniyle bende şimdiden eşime söyledim ben görmem ayık olmam elini yüzünü öptürme diye.
kusura bakmasınlar bağışıklık sistemi oturana kadar aşıları bari yapılana kadar ben bile ayağını öperim bacağını öperim koklarım başkalrına izin veremem.

of of icim sikildi inanin, dogumumada az kaldi.
ya canim sevmelerine bende karsi deyilim ama onunda zamani var dimi ,mesela bi kac günlük haftalik bebegi alipda hirpalayarak veya hirpalamadan sapur supur öpmekde neymis . 3 ay lik ken falan yavas yavas seviilir ama ondan önce alip kucakda gezdirmek, hele benim bi tanidigim var bebek ziyaretine gitdik 4 haftalik bebegin poposuna vurá vura yüzünü ona göre oksuyo ama bence resmen vuruyodu böyle sivazlaya sivazlaya.bana da gelirsw dayanamam ben yaparsa ki kezin gelic
ek

kzılar yorumlarınız için teşekkür ederim.allahtan bebeğimi hırpalayarak seven kimsem yok.tabikide benim ve eşimin yakınları sevicek.ama şu gelip gitme olayları artık beni çok sıkmaya başladı.ki gelen kişilerin çoğunuda tanımıyorum.napalım artık mecburen katlanıcaz.bian önce bitmesini istiyorum artık...

sevgili genç arkadaşlarım....şikayetlerinizi okuyunca insanın size "inşallah geleniniz gideniniz olmaz,inşallah bebeğinizi kimse sevmez,okşamaz...hatta inşallah babaannelerinin,halalarının umrunda olmaz" diyesi geliyor....yerimseniben

böyle şeyler çevreyle yaşanan çok güzel çoşkulardır...insanlar size kıymet vermiş,bebeğinizin çoşkusuna katkıda bulunmak istemişler...eminim şu düşüncelerinizin %1'ini bilseler kimse kapınızı bile çalmaz...ayrıca çocuğun bağışıklığı mikroplarla tanıştıkça gelişir,güçlenir...tabii bu demek değilki ağır gripli bir insan veya herhangi virüslere bağlı enfeksiyon hastalıkları olan insanlarla çocuğunuzu haşır neşir edin:sm_confused:sadece bu kadar pirpirik havalara girmeyin...hep çocuk doğurduk doğru yani...ilk sizler çocuk sahibi olmadınız...hep gelenimiz gidenimiz oldu...kaldıki şimdi insanlar tv ler sayesinde daha bilinçli yok öyle eskisi gibi çocuklara şapur şupur yumulan..daha hassaslar...belki bir iki kişi çıkar onları da kalp kırmadan tatlı bir şekilde uyarın kimse kırılmaz...benim dayım oğlumu tek eliyle battniyesi ile kavrayıp havada sekiz çizdirir severdi:bbo:kızkardeşimin eşi kendi oğullarını 4 aylıkken bacaklarından tutup baş aşağı sallayarak severdi...oğlan kıkır kıkır gülerdi....vallahi hep kütür kütür delikanlı oldular..yerimseniben...bunları niye söylüyorum annemlerin semtinde vardı böyle doğum yaptı gelin..gelen giden oldu bunlar ay ay ay yaklaşmayın,ay ay ay dokunmayın..gelene gidene karşı biran önce kalkıp gitseler havası estirdiler...derken kapısı çalınmaz oldu...kimse gelmez gitmez oldu...ama haftada 3 gün dr kapısında idiler..çocuk sürekli hasta idi...o çocuk o evin içinde bir anne ile büyüdü ama yalnızlıktan garip huyları olan,huzursuz,huysuz sevimsiz bir çocuk oldu...annesi de öyle kimse gelmez kapısını çalmaz olunca milleti ağzı ile çaya,şekere çağırdı ama insanlar kırılmıştı bir kere...birgün annemlere gittiğimde balkonda idi ısrarla kahveye çağırdı gittiğimde bunları kendi ağzı ile söyledi...çok saçmaladım bana gösterilen hüsniyeti anlayamadım kırıldı insanlar bana,kaldık kukumav kuşu gibi..yüzüm yok valla..daha çok şey anlattı da burda hepsini anlatamam...üzüldüm ama elimden ne gelir...belki kızacaksınız bana bebeklerimiz bizler için çok kıymetli şüphesiz, ama hergün binlerce çocuk doğuyor bu çok doğal birşey...yani olayı abartmayın..insan sosyal bir varlık..çocuklarınızın tek size değil çevresinde başka insanlara,anneannelere,babaannelere,halalara,teyzelere,dedelere vs vs de ihtiyacı var:sm_confused:tabii sağlıklı çocuklarınız olsun istiyorsanızyerimsenibenne siz tek çocuğunuza odaklı,nede çocuğunuzun bir tek size odaklı kalmasına sebeb olmayın bu hiç sağlıklı değil....loğusalık zor bir dönem,ilk günlerin telaşı,evdeki o heyecan ve sürekli koşturma halleri...hep yaşadık gerçekten zor insana bazen kendi annesi bile fazla gelebiliyor....ama siz zaten loğusasınız,bırakın bir iki büyük evde size yardımcı olsun..ne yapacaklarsa yapsınlar...sizde bebeğinizle her fırsatta dinlenmeye çekilin olayların biraz dışında kalın...herşeyin kontrolunu elinizde tutmaya çalışmayın...bilinki bunlar geçici telaşlar bu kadar tahammülsüzlük yapıp ne kendinizi üzün,ne de etrafınızı kırın vallahi hiç değmez:sm_confused:her şeyin tadını çıkarmak elinizde...bakın burda tüp bebek topikleri var,çocuk sahibi olmaya çalışan arkadaşlarınızın topikleri var...nasıl derin üzüntüler yaşıyorlar....şimdi onların burayı okuduğunu düşünün...sizce ne düşünürler? siz olsanız ne düşünürdünüz??empati yapın...Allah sizlere sağlıklı evlatlar nasip etmiş...şükür içinde bu sevinci etrafınızla paylaşın...bırakın böyle o şöyle yapmış bu böyle yapmış...amaaann sağlıkla anne olmuşunuz işte tadını çıkarın...bugünler bir güne gelmiyor geçip gidiyor valla...daha dün gibi o doğum telaşlarımız ama bugün biri askerde,diğeri 7.sınıf talebesi kocaman bir sıpa oldu...hadi rahat olun biraz...evlatlarınızıda sağlıkla,keyifle büyütün inşallah:Saruboceq::nazar:

canım çok güzel yazmışşsın çokta haklısın yazdıklarında ama ben kendi adıma çocuğumu sevmelerinden değil hırplamalarından rahatsızım daha 1.5 aylık olan kızım aileden insanların elinde çığlık çığlığa ağlarken ben seyirci kalamıyorum ve inan artık kimse gelmesin karışmasın tek başıma kocamla kızımla sakin stres olmayan bi hayat yaşasam diyorum..
daha bikaç saat önce kaynanam geldi eşiyle bebeğim uyuyodu ben çay koymaya gittim geldiğimde yatak odamda beşiğinde uyuyan kızımı uyandırmış eldivenini patiklerini çıkarmış sıkıyodu ağlasın sesini duyalım diye ve gülüyodu ben nasıl tepkisiz kalayımki hemen aldım acıktı o diye geçtim odama onlar gidene kadarda çıkmadım odamdan...
bu tür insanlara ne tepki ne tavır nede güzel söz etki ediyo fırsat buldukları an hemen ağlatıyolar kızımı senağlama

benim huzurumu kaçıracaklarsa gelmesinler elbette. geliyolarsa halden anlasınlar.kusura bakmasınlar lohusalar hassas olur. onlar bizi idare etsinler biraz da. hayatım boyunca benden buyukleri idare etmek zorunda kaldım. biraz düşünceli olsunlar ya. ama lohusayken hayatı burnumdan getirdiler. psikolojim altust oldu. beni idare edemediler. ama şu an kocamla ve oğlumla başbaşayım çok şükür. hayatı vburnumdan getirip beni üzecek hiçkimse gelmesin evime. olmaz olsunlar. çocugumu öpmelerini aştım da artık kocamla aramı bozmaya başladıkları an bittiler gozumde.

ekrulum ii hoş yazmışsın da , gelenler yardımca olan sıcak insanlarsa tabiki herkes sosyalleşmek ister, 4duvar arasında yeni doğum yapmışsın kafayı yer insan, gel gör ki herkes o kadar ii niyetli değil sanırım arkın bahsettiği de bu, hizmet bekleyen insanlar, ben doğumumdan 2gün sonra koltuklarda yer kalmadığı kimsede yer vermediği için yerde oturduğumu bilirim varsın gelmesin böle insanlar kapımız gerçek dostlara hep açıktır.tmm mikroplara alışsın, ben hergün sokağa çıkarıyorum nerdeyse, herkesin kucağına veriorum ama evimde sigara içilmesini, koridorumun yarısına kadar ayakkabılarla girilmesini, bütün gün çay börek yapıp kızıma harcıycak enerjimin kalmamasını mazur göremiorum

merhaba kızlar bende gunlerdır bunu düşünüyorum agustosda dogum yapıcam hayırlısyla bende eve gelen misafırden şikayetçi degılım tabıkı geleceklere ama benım kızdıgım saat öglen 1 de gelıp 6 gıbı kalkmaları bebek sorması kısa olmalı bana göre çünkü anne zaten yorgun bebekle ugraşmaktan ama nerde bızım insanlarımız da o anlayış yok ki bakalım ben ne yapıcammm allah hepımıze kolaylık versınn

arkadaşlar yaşadıklarınız belki bir nebze rahatsız edicidir ancak yazdıklarınızı okudukca keşke benim de sağlıklı bir bebeğim olsa da yaşayacağım şeyler bunlar olsa diyorum.böyle küçük şeyler için üzmeyin kendinizi ve bebeğinizle geçirdiğiniz her an için Allah a şükredin.ınanın normalde hiç böylesine iyimser bir insan değilimdir.Anne olmayı sevdiklerinizle ve sizi-eşinizi sevenlerle paylaşın.

bebegi elinden agzindan öpmek neymis yaa..daha dogrusu öpmek nee??
yeni dogan bebek uzaktan hirpalamadan sessizce sevilir,cok icin kayniyorsa koklanir...
yengem dogum yaptiginda annemde dahil herkese bu kurali ben koymustum,yeni anne koysa bak bak sevdirmiyo bile olur adi..sizde bence yakininizdan birini bu konuda uyarin,gerekli aciklamayi o yapsin millete...
insallah benimde birgün bebisim olur...

benim huzurumu kaçıracaklarsa gelmesinler elbette. geliyolarsa halden anlasınlar.kusura bakmasınlar lohusalar hassas olur. onlar bizi idare etsinler biraz da. hayatım boyunca benden buyukleri idare etmek zorunda kaldım. biraz düşünceli olsunlar ya. ama lohusayken hayatı burnumdan getirdiler. psikolojim altust oldu. beni idare edemediler. ama şu an kocamla ve oğlumla başbaşayım çok şükür. hayatı vburnumdan getirip beni üzecek hiçkimse gelmesin evime. olmaz olsunlar. çocugumu öpmelerini aştım da artık kocamla aramı bozmaya başladıkları an bittiler gozumde.

saygı duyarım....benimkiside zaten bir abla olarak sizlere "birde bu pencereden bakın"anlamında bir tavsiye! idi....değerlendirir veya kaale almazsınız:sm_confused:nasıl derler "paşa gönlünüz bilir"yerimseniben...katılmıyorsanız bildiğiniz gibi devam o halde...rep'iniz içinde teşekkür ederima.s.

Allah; sağlıkla, keyifle ve eşinizle bebeğinizi güle güle büyütmek nasip etsin...güzel günlerini görürsünüz inşallah:Saruboceq::nazar:esenkalın

ekrulum ii hoş yazmışsın da , gelenler yardımca olan sıcak insanlarsa tabiki herkes sosyalleşmek ister, 4duvar arasında yeni doğum yapmışsın kafayı yer insan, gel gör ki herkes o kadar ii niyetli değil sanırım arkın bahsettiği de bu, hizmet bekleyen insanlar, ben doğumumdan 2gün sonra koltuklarda yer kalmadığı kimsede yer vermediği için yerde oturduğumu bilirim varsın gelmesin böle insanlar kapımız gerçek dostlara hep açıktır.tmm mikroplara alışsın, ben hergün sokağa çıkarıyorum nerdeyse, herkesin kucağına veriorum ama evimde sigara içilmesini, koridorumun yarısına kadar ayakkabılarla girilmesini, bütün gün çay börek yapıp kızıma harcıycak enerjimin kalmamasını mazur göremiorum

yaşadıklarınız açısından bakılırsa sizde haklısınız...."sigara içilmesini, koridorumun yarısına kadar ayakkabılarla girilmesini, bütün gün çay börek yapıp kızıma harcıycak enerjimin kalmamasını mazur göremiorum" özellikle bu noktada size hak vermemek mümkün değil...ne diyebilirim:sm_confused:

sevgiler...bebeğinizi esenlikle büyütün inşallah:ecrin_bebek::nazar:

canım çok güzel yazmışşsın çokta haklısın yazdıklarında ama ben kendi adıma çocuğumu sevmelerinden değil hırplamalarından rahatsızım daha 1.5 aylık olan kızım aileden insanların elinde çığlık çığlığa ağlarken ben seyirci kalamıyorum ve inan artık kimse gelmesin karışmasın tek başıma kocamla kızımla sakin stres olmayan bi hayat yaşasam diyorum..
daha bikaç saat önce kaynanam geldi eşiyle bebeğim uyuyodu ben çay koymaya gittim geldiğimde yatak odamda beşiğinde uyuyan kızımı uyandırmış eldivenini patiklerini çıkarmış sıkıyodu ağlasın sesini duyalım diye ve gülüyodu ben nasıl tepkisiz kalayımki hemen aldım acıktı o diye geçtim odama onlar gidene kadarda çıkmadım odamdan...
bu tür insanlara ne tepki ne tavır nede güzel söz etki ediyo fırsat buldukları an hemen ağlatıyolar kızımı senağlama

sizide anlıyoruma.s kendinizi yıpratmamaya gayret edin...sevgiler ....güzel kızınızı sağlıkla ve esenlikle büyütün inşallah:Saruboceq::nazar:

saygı duyarım....benimkiside zaten bir abla olarak sizlere "birde bu pencereden bakın"anlamında bir tavsiye! idi....değerlendirir veya kaale almazsınız:sm_confused:nasıl derler "paşa gönlünüz bilir"yerimseniben...katılmıyorsanız bildiğiniz gibi devam o halde...rep'iniz içinde teşekkür ederima.s.

Allah; sağlıkla, keyifle ve eşinizle bebeğinizi güle güle büyütmek nasip etsin...güzel günlerini görürsünüz inşallah:Saruboceq::nazar:esenkalın

ablacım çok tatlısınız. teşekkur ederim.

sabır diliyorum canım sana...
hakikaten bizim insanlarımız böylesi hassas dönemlerde bizlere hiç yardımcı olamıyorlar..kaldıki mevlüd de yapmışsın sen....

Ayyy bu yazıları oluyunca doğum yaptığım ilk günlerim aklıma geldi bundan tam altı ay öncesinde bende krizlere giriodum inanın özellikle babasının tarafı yiyodu kızımı ama ben lafımı esirgiyemedim valla kırıcı olmamaya çlışrak derdimi ifade ettim hele babannesi biras eski bi kadın kızımın ayaklı küvatine kadar burun kıvırdı ya.. ama en sonunda sen istikrarlı olursan herşey yoluna giriyo zamanla ve bebeğini kendi prensiplerine göre yetştirmeye devam ediyosun .. en azından ben öyle oldum çok şükür..kaydirigubbakcemile3

kızlar yazılanları okudum da neden hep bu babaanneler bebeklerı ağlatmayı seviyorlar onu anlamadım ya acaba diyorum gelinleri sinir etmek içinmi bunu yapıyorlar nedersın boyle olabılırmı ?
bizde onların çocukları canları yakalalım aglatalım yaa belki başlarına gelince anlarlar :roflol:

benim kaynanamda bebeğimi ağzından öperdi kulağını yalardı,hala benden gizli yaptığını düşünüyorum bazen -tatlicadiarzu- bebeğimin ellerini sürekli ağzına sokup duruyo,emiyo,çok iğrenç demi? bide bişeyler yedirmek için kendi parmağını bebişimin ağzına sokup duruyo,çıldırıyorum içimden ama bişey desem ağlamaya başlar hemen aramız bozulmasın huzursuzluk çıkmasın diye hep sustum susuyorum......

Back