gelecekteki siz!!!!

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
45
Orta yaşlı adam, çok iyi bir geliri olmasına rağmen işinde mutsuzdu. Psikolog adama sordu: "Ne yapmak isterdin?" Adam iç çekerek yanıtladı: "Hep doktor olmak isterdim. Ama ailem, baba mesleğini sürdürmem konusunda ısrarlıydı. Onlara karşı çıkamadım. Babamın dişiyle tırnağıyla çalışarak büyük bir şirket haline getirdiği işi sürdürmek, büyük evlat olarak benim görevimdi."

Psikolog, adamın gözlerinin içine bakarak "Öyleyse doktor ol" dedi. Adam şaşırarak psikologa baktı, "Bu yaştan sonra mı? Ne söylediğinizin farkında mısınız? Doktor olmak en az yedi yıl sürer. Okulu bitirdiğimde ise yaşım çok ilerlemiş olur. Bu hiç de pratik bir öneri değil."

Psikolog, sevecen bir ifadeyle adama sordu: "Peki okula gitmezsen yedi yıl sonra kaç yaşında olacaksın?"

Bu hikayeyi kendisine anlattığımda Ayla otuz dört yaşında evli, tek çocuk annesi bir ev kadınıydı. Liseyi bitirdikten sonra flört ettiği gençle evlenmiş ve avukat olma rüyasına da elveda demişti. Yıllarını büyümesine adadığı kızı artık üniversiteye gitmeye hazırlanıyordu. Ayla, çalışan arkadaşlarının yanında kendisini ezik, işe yaramayan biri gibi hissediyordu. Bir bankada çalışan eşi, onun depresyona girdiğinin farkında bile değildi.

Amaçsızlık, depresyonun giriş kapısıdır.

Ayla, yaşamındaki doyumsuzluğu yemek yiyerek gidermeye çalışıyordu. Son altı ay içinde on kilo aldığı için kendini daha da mutsuz hissediyor ama abur cubur atıştırmaya da bir son veremiyordu.

Hikayeyi anlatmayı bitirdiğimde Ayla'nın gözlerindeki umut ışığının parıltısı, yüzüne tebessüm olarak yayılmıştı.

Neden olmasındı? O da kızıyla birlikte üniversite giriş sınavlarına hazırlanabilirdi. 38-40 yaşlarına geldiğinde kendisini nasıl gördüğünü hayal etmesini istedim. Gelecekteki Ayla mutsuz, doyumsuz, boşa geçmiş bir hayatın izlerini yüzünde taşıyan bir kadın mı olacaktı? Yoksa, hukuk fakültesini bitirmiş, azmin ve başarının güvenli ifadesini yüzüne yansıtan, başkalarının kendisini örnek aldığı çalışkan bir avukat mı olacaktı? Ayla gözlerini açtığında heyecanla "Evet, yapabilirim" dedi.

Gelecekteki Ayla'nın yüz ifadesini şimdiden yansıtıyordu bile.
Ayla, eşinin karşı çıkmasına rağmen kızıyla birlikte üniversite hazırlık kurslarına gitmeye karar verdi.

Kararlı insanı hiç kimse yolundan alıkoyamaz. Kızı onun hem en büyük destekçisi hem de en iyi arkadaşı olmuştu. Daha önce anne kızın sıkça yaşadığı kavgalar da sona ermişti. Depresyonun yerini hedefe doğru atılan adımların heyecanı, yiyeceklerin yerini de ders kitapları almıştı.

Artık Ayla'nın dünyasında kazanılan bir hayat ve kendiliğinden kaybolan kilolar vardı.

Ayla ilk sene girdiği sınavı kazanamadı. Ama yılmadan devam etti. Kazanamadığı sınavı başarısızlık olarak değil, deneyim olarak görmeyi seçti.

İkinci sene ise, hukuk fakültesine girmek için gereken puanı tutturdu. Kızı ona hayran, eşi de kazanamayacağı kavgadan ve homurdanmaktan vazgeçti. Hatta Ayla'nın mücadeleci ve azimli yönünden gurur duyduğu bile söylenebilir; azıcık eşinin azmini kıskansa bile.

Siz kendinizi yedi yıl sonra nerede görüyorsunuz?

Gözlerinizi kapayın.

Yedi yıl sonraki gelecekteki versiyonunuzu hayal edin.

Olmak istediğiniz yerde misiniz?

a.s.

burda beni anlatmışsın:asigim:ama benim hukuğa gitmem için 7 değil 3 yıl kaldı, hemde kızımla birlikte:icecream:

burda beni anlatmışsın:asigim:ama benim hukuğa gitmem için 7 değil 3 yıl kaldı, hemde kızımla birlikte:icecream:

ne güzel ya..sizin gibi insanlara gerçekten hayran kalmamak elde değil
dilerim herşey gönlünüzce olur:1hug:

gelecekteki siz'den her zaman mutluluk duymanız dileğiyle
sevgilera.s.

Bende hiç bir zaman vazgeçmeyeceğim.Çok azimliyim .Bu noktaya dikenli yollardan geldim ama az kaldı.Sanırım 4 yıl sonra olmak istediğim yerde olacağım.İnşallah hep birlikte hayallerimize kavuşuruz.Azmimiz hiç azalmaz.

:)

Ben bu yazıyı okumadan önce bu yıl üniversitede son yılım olduğu halde tekrar bu yıl üniversite sınavına girip istediğim bölümü okumaya karar vermiştim şimdi istediğim bölümde değilim çünkü bu yazı bu kararımın üzerine çok hoş olduyerimseniben

Aynen okurken memnundum ama şimdi istediğim meslek bu değilmiş gibi hissediyorum.. tekrar mı girsem şu sınava diyorum:)..

bu biraz benim hikayeme benziyor ben de liseden sonra evlendim ama mutluluğu yakalamayınca 2 aylık kızımla ayrıldım ordan bir süre farklı işlerde çalıştım ama içimde hep üniversiteyi okuma öğretmen olma isteği vardı kızım 1 birinci sınıfa başladığında ben de üniversite sınavına hazırlandım ve 29 yaşında üniversiteye başladım şimdi o çok istediğim ve sevdiğim mesleği yapıyorum öğretmenliksengözlerimebaksanab

5 yasinda baslanilan bir ilkokul hayati ve ardindan 20 yil suren kesintisiz ogrenim hayatina sikistirilmis universite, master ve doktoradan sonra hayalim ev hanimi olmak bir sure. (gerci mecburen calisacagim yine doktoranin bir ustunu yaparim ama) hayalim Turkiyenin en genc bayan profesoru olmakti, 30 yasina gelmeden profesor olarak (tabi daha once biri bu unvani almadiysa) daha 5 yilim var ama ben kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki artik. simdilerde kendimi sabah 8 de gidilip aksam 5 te biten ya da sabah 8 den ogleden sonra 3 e kadar calisilan, haftasonlari tatil olan ve eve gelince isi dusunmek zorunda olmadigim, yazlari 1 ay tatili olan, aralarda problemsiz izin alabildigim bir iste hayal ediyorum , ediyorum ama isin ne oldugunu hala bilmiyorum. onerisi olan var mi?

Sağol canım.Derler ya,insan hayal ettikçe yaşar.Nefes alıyorum şükürler olsun.Gözlerimi kapatıyorum,öyle bir hayal dünyasına dalıyorumki,anlatmaya kelimeler bile az kalır.Kızımı,oğlumu hayal ediyorum,anane,babanne olduğumu hayal ediyorum.Emekli olduğumuzda eşimle birlikte yapacağım Türkiye turlarnı hayal ediyorum.Oooh beni yine hayallere daldırdın.Sen çok yaşa emi ...

Yedi yıl sonra ben nerede olacağım,belki de depresyonda!......Çünkü gerçekten okumak gibi bir amacım yok.Ama bir iş hayatı düşünebilirim.Hep düşünüyorum da!...Aslında ben hayallerimi hep erteledim.Bakalım o uygun zaman ne zaman gelecek.Güzel yazı için tşk.

bende azmettim bu yıl eskiden takmazdım dewrsleri ilk dönem karnede tek 3 le geçtim teşekkür aldım

7 yıl sonra ise kendime okulum bitmiş ve meslekte emin adımlarla ilerleyen biri olarak görüyorum:)

7 yıl sonra ise kendime okulum bitmiş ve meslekte emin adımlarla ilerleyen biri olarak görüyorum:)

dilerim herşey istediğin gibi olur canım
ayrıca buradaki tüm bayanları cesaretlerinden dolayı ne olursa olsun hiçbirşey için geç olmadığı gerçeğini kanıtladıkları için ayrı ayrı tebrik ediyorum:1hug:

harikasınız:hooray:

X