Geleceğim hakkında fikirlerinize ihtiyacım var!!! Çok kararsızım.

bence okulöncesi öğretmenliğini yazın. iş bulması daha kolay. belki de bir sene okuyup geçiş yaparsınız? yada eşinizin tayini olur? yada yaz okulunda üstten ders alırsınız hem eşinizde yanınızda olur. bence yozgata gidip cok çalışıp geçiş yapmak en mantıklısı. tebrik ederim bu arada:)

valla bu kadar destek varken degerlendirin mutlaka hayat bu belli mi olur neden atanamayasiniz, ama bana en mantıkli okul öncesi geldi, gidin kaydinizi yaptirin sonra da kaydi dondurun seneye hep birlikte gidersiniz ya da tayin donemi ne zamansa

sizde bu azim varken o bir yili da telafi edersiniz bence, cok calisip ustten ders alirsiniz erken biter

bahtiniz yolunuz acik olsun, insallah cevrenize de ornek olur bu durum cok takdir ediyorum sizin gibi hayata tutunan insanları

Eylül ayında ikinci il dışı yapılacak aslında eşinizin branşı ne açık bulunan bir branş ise il dışı gelebilir belki

Aslinda dusundum ama cevremde yok oyle biri... o yüzden burda yazdim
Tercih danışmanlığı komisyonlarından faydalanabilirsiniz eminim hiçbiri geri çevirmeyecektir sizi. Rehberlik araştırma merkezinden de yardımcı olabilirler. İlle de tanıdık ve çevrenizde olmasına gerk yok. Seçenekleri, ihtimalleri daha net görebilmenizi sağlar.
Bu sene sınav ve puan sistemi çok değiştiği için yanlış yönlendirmek istemediğimden bir şey diyemiyorum ben de ortaokulda görev yapıyorum ve yks ye hakim değilim yeterince.
Öğretmenliklerde atanma durumunu da mutlaka değerlendirin. Bu açıdan okul öncesi ve özel eğitim bana Türkçe öğretmenliğine göre daha mantıklı geldi. Üversiteye giriş yaptıktan sonra durumunuzu anlattığınızda onlar da size ellerinden gelen yardımı yapacaktır diye düşünüyorum. Eşinizin tayin isteyebilmesi için bir süre birbiribizden uzak kalmayı göze alabilmeniz lazım. Bulunduğum okulda birkaç tane çift vardı sözleşmeli öğretmenlik denen şey yüzünden ayrı düşen.
İstanbuldan nerdeyse her yere uçuş var artık sık sık birbirinizi görebilirsiniz yine de.

Son düzenleme:
Yine de sizin önünüzde EA ve Sayısalcılar var.
Tıp , hukuk isteyenler tüm dersleri yapıyor ve sizin önünüze geçiyor.
Bi rehberlikçiden yardım alın.
Evet oyle diyorlar bu yil puan turleri birlestigi icin sıralamalar gerileyecekmis. 53,900 siralamam ve okul oncesi 45 bin civarıyla kapatmış yani bi 10k oynama yaparsa gelir ins

Özelde öğretmenlik daha zor maaşlar çok düşük oluyor buna okul öncesi de dahil yine de hakkinizda hayirlisi olsun
Haklsnz ama ozelde her turlu maaslar dusuk oluyor mesela su an okumasam asgari ucretle marketlerde caliscam ama okursam asgari ücret alsamda vasıflı bir isim olcak diye düşünüyorum. Memlekete tayin istemek istiyoruz ilerde ama bizim memlekette ancak marketlerde is bulurum ona bile torpille giriyorlar. Ama simdi her yerde kres var az maas olsada calisirim napayim ama ben her zaman kadrolu olmak icin kpss onceligim olacak

Tuzladan sakaryaya öğrenci servisleri var. Ben Pendik'te Kocaeli ünv.ne bir yıl servisle gidip geldim. Hiç zor olmadı. Bence arastirin

Evet hepsini biliyorum degerlendirdim o dediginiz unv hepsi kafamdan geçen uniler ama puanlari yuksek o yuzden yozgat kastamonu sinop gibi yerlerin gelme ihtimali %80 ..... ya da Turkce ogr okusam açıktan da cocuk gelişimi acilacakmis istanbul unv açıköğretim fak. Turkce ogr den atananazsam cocuk gelişimine formasyonumda olacagi icin öğretmenlik yapablrm belki kreslerde

Onu dusundum ama ne kadar bi bakmam lazim bazi univ ler cok pahali oluyor maddi olarak zorlandigimiz bi dönemdeyiz

Aslında aöf de 2 yıllık çocuk gelişimi vardı sınavsız da yazılırdınız üniversite mezunu olduğunuz için.

simdiki durumunuzu düşünmeniz gerek ama okuduktan sonra 4 yilim heba olmus demeyin. ileride onu daha acik olan bolum bence okul oncesi. isterseniz acikogretimden bitirip ailenizden ayri kalmadan tayin durumunu dusunmeden evinizden okuyabilirsiniz. illa ki örgün egitim almak istiyorsaniz o zaman madem anneniz cocigunuza bakacak esiniz de destek olduktan sonra hayallerinizin pesinden gidin. turkce ogretmwblighi icin kpss den inanin cok yuksek almaniz lazim bu bir sure sonra dusundugunuzden daha da yipratici olabilir.okuloncesi icin yozgata gelmek ne kadar beklentilerinizi karsilar esinizle irtibatiniz nasil olur bunu en iyi siz bilirsiniz iyi dusunmek gerek..

Arkadasım hevesini kırmsk istemem ana gerçekçi olarak yaklasayım. Şu yasında kpss den 85 olmuyor. İnan heryıl anlama kapasiten daha da düşecek. 34 te hem kpss dğz oturum hem de eğitim bilimlerinden gireceksin. Türkçe öğretmeni ayrıca çok az alınıyor. Şindi kpssyi kazanamıyorsan o zaman bınun 100 misli daha zor olacak. Ama kazanırum ben calışırım diyorsan şimdi otur düzgünce çalışmanı tavsiye ederim.
Okul öncesine gelince...
Üniv mezunu okul öncesi nasıl atanıyor bilmiyorum ama en yakın arkadasım özelde ana okulu öpeetmeni gatta yöneticilik de ysptı. Alacağın maas asgari ücret. Sabahın köründe gelirsin çünkü çalısan anneler işe gitmeden bırakmak zorundalar, akşamın yarısında gidersin. Anne işten çıkar. Çocugunu alır. Sabah 7 akşam 7. Pestilin çıkar özelde.
Arkadasım bıraktı. Yaxın eve gelmesi 20:30 u buluyordu. Kışın hava aydınlanmadan yola çıkıyordu.
Yozgat mı hendek mi dersen hendek. Tuzla zaten istenbul çıkışı. 1.5 saatte gider gelirsin.
Ama bence sen kpss calış.

Kpss den kaç yıl uğraşıp 85 alamadığınızı yazmışsınız. Okulu bitirdikten sonra da kpss ye hazirlanmak zorundasınız ayrıca 4 yıl universiteyle evinizden ayri kaldıktan sonra atamaların sadece doğu illerine yapıldığını ve şu anda sözleşmeli ogretmenlerin( yanlış bilmiyorsam) 4 yıl eş durumu tayini yapamadığını da hesaba katarsak gerçekten zor bir durum. Belki eşiniz yanınıza gelebilirse sizin için iyi olur.
Umutsuz olmayalım eş durumu kısmı gelecekte değişir belki her şey degisiyor sürekli. Benim tavsiyem istanbuldaki ogretmenlikler tutuyorsa orayı yazın. Tutmuyorsa 4 yıl düzensiz bir hayattansa 1 sene daha sınava hazırlanın derim.

6 yıl artık, tabi konu sahibi okulunu bitirinceye kadar ne olur bilemem.

Türkçe öğretmenliği atsmadi zor.Alim az.Giren aday cok.Cocuguniz var.Esinizden ayrilmak var.Hepsinin bilincindesiniz..Tavsiyem karar vermek için ,neyin hakkinizda hayırlı olduğunu anlamak için istihare namazı na yatın.İstihare namazı sunnettir.Detayli bilgi internette n bakabilirsiniz.

Atansam bi sure esimsonra ucretsiz izne cikar sonrada tayin isterdi keske atansam o gunleri goreblrmym bilmiyorum... bende bugunoyle aksam dusundum zor olcak benbeb yakinlarda bakayım olmadi uzak gelirse dondurcam esim tayini cikarinca okucam. İkinci öğr olursa esim öğlen okuldan 3 te gelince ben cocugu bırakır okula giderdim ya da dediginiz gibi hocalarla konussam acaba kabul ederler mi keske etseler

Cok tskr ederm bende boyle guzel yorumlar alinca daha cok hırslanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…