• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler geldi kondu ve cennete uçtu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
senağlama senağlama senağlamacanım ya inan çok üzüldüm ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemiyorum,,, hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız ,, bazen gaflete düşüp kendimizi suçluyoruz ama ,,, sayılı nefesler canım ne bir saniye önce ne bir saniye sonra,,,meleklerimizin ömrü anne rahimine düştüğü anda belli canımm ,,, inan bunları yazmak belki çok kolay ama bende kendimi böyle teselli ediyorumm,,,bende 34 haftalık doğum yaptımm ve bebeğim 24 gün yaşadıı , o 24 gün hem çok kısa hem çok uzunduu yavrum meleğimm acılarla dolu 24 gün geçirdii ,, anne kalbi dayanmıyor elbett oğlumu küvezde gördükçe resmen eriyordumm ,,Allahım bu bir rüyamı diyordumm, hep uyumak istiyordum sanki uyandığımda herşey eskisine dönecek sanıyordumm,,amam işte olmadıı Rabbim verdi ve aldı ,, emir büyük yerden ,,Rabbim evlat acısı çeken tüm annelere sabırlar versinn ,,,

şimdiye kadar hep teselli alırken birgün gelipte benimde nacizane teselli vereceğim hiç aklıma gelmezdi.hayat böyle bitanem hamile kalınca sevinende biz bebeğimiz cennete uçunca üzülende biz.insanız çünkü imtihan dünyasında sevinçte hüzünde içiçe.benim hilalimde ilk önce bağırsak genişlemesinden ameliyat oldu.sonra beyin kanaması geçirdiği için hidrosafeli nedeniyle kafatasına şant takıldı.sıvıyı dışarı boşaltması için .sonra boşalan kısımdan aldılar şantı kafasının diğer tarafına şant takıldı.bunlar yapılırken sadece 1 kiloydu kelebeğim.1.5 kilo oluncada şantı vücudunun içine yerleştireceklerdi.sıvıyı bağırsaklarına vericeklerdi.ve ömür boyu o şantla yaşıycaktı.bitanem,bebeğimin kafasının büyümesini görücem diye artık hastaneye gitmek bile işkence geliyordu bana.kafası sargılarla sarılı bütün heryeri hortumlarla kaplı birde ellerinin üzeri kan alıp verdikleri için delik deşik.artık iğne yapıcak damar bulamamışlar.boynundaki damarı kesip katater yerleştirmişlerdi.yavrum onu minicik elleriyle çıkarmış.ve ben anneyim.ve hiç birşey yapamamak.sdece sessiz sessiz ağlayıp dua etmek..hamile bir bayan görünce tüm damarlarımın çekilmesi ve ben yavrularımı sadece 26 hafta taşıyabildim.ben anne olmayı bile haketmiyorum ki buhranları.sabır ecrin bebeğim.sanırım kızının adı ecrindi..o melekler bizi cennette karşılamak için sabırsızlanıyor.Rabbim onları bizden daha çok seviyor inan bana.bende hem psikiyatrist hemde psikolog gözetimindeyim.bir günde 3 ayrı ilaç kullanıyorum.ama bir yandanda Rabbimin ihsan ettiği o ulvi huzur.iki melek annesi olmanın gururu.bizler seçilmiş annlerizz.inş meleklerimize layık bir ömür sürer ve ebeden onları kucağmızdan bırakmayız.en çok içime batan yavrularımı bir kere bile emzirememiş olmamdır.göğüslerim kucağım evim bomboş kaldı.hala göğüslerimden yavrularımın rızkı geliyor.ama sahipleri yok.bitanem bana herzaman yazabilirsin.bizi tesellileriyle yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarımada sonsuz teşekürler.meleklerimin annesi feyza

canım tekrardan sabırlar diliyorumm ,, yaşadıklarımız çok zor şeyler ,,ama işte imtihan,bende oğlumun kafasına şaft takılacağını duyduğumda yıkılmıştımm minicik bedeni nasıl dayanır demiştimm ... gerçi şaft takılmasına gerek kalmamıştı, meleğimm annesinin üzülmesine dayanamayıp bıütün acılarını bitirip gitmişti.. gerçi acılar diyorum ama mevlam onları hiç acı hissettirmediğine inanıyorum ,,onlar melek ,, cennet kuşları ,,Allahım melekllerimize layık anne eylesin bizlerii,,her adımda düşünüyorumm acaba oğlumu üzecek bişeymi yapıyorum diye ,, inanın ttaş kesildim artık ağlamamk içinn ,,,Allahım sabır verrrrr:Saruboceq:

Allah sabır versin cnaım ne desem boş ne desem zor bilirim....
Metanetini kaybetme...O cennette biliyosun....Ayrıca kendinide suçlama...herşeyde hayır var bilirsin..
Acını paylaşıyorum canım..

canım allahım sabır versın sıze..
cok cok zor bırşey cok cnm yandı okurken .. en azından artık acı cekmeyecegı bı yerde oldugunu bılmekten baska bısey rahatlatmıyor ınsanı.. cok uzgunum ..
ne olur guclu olmaya calışın....

senağlamaöyle dağınık ve karmakarışığım ki 29 günlük yaşam savaşımızı 20 nisan da kaybettik.27 haftalık doğan prensesim ancak 29 gün direnebildi.süt vermek için gittiğim de güzel kızım orda yoktu.sanki oranın altında kalmıştım.sadece fısıltıyla ne oldu dediğimi hatırlıyorum.dr beni alıp dışarı çıktı ve orda anlattı olup biteni.ağlayamamıştım bile ama hiç sesim çıkmıyordu.öyle kötüydü ki sanki odasına girmiş ve onu bulamamışsınız gibihalen rüyalarımda boş küvöz görüyorum.senağlamadoğduktan sonra birer birer çıkmıştı sorunları3. gün enfeksiyon 4. gün kalpte 2 delik 9. gün beyin kanaması 20.gün tekrar başlayan beyin kanaması 22.gün idrar yolu enfeksiyonu vs vs yani 1000 gr lık vücudunda ne ararsan vardı.son 3 gün kafa su toplamaya[hidrosefali] büyümeye başlamıştı. zaten artık çektiklerine dayanamayıp alıp gidelim ne olursa olsun diyordum eşime.her yerden bir kablo sarkıyordu.hepsi bir yana ağzı doğumundan itibaren açıktı[ solunuma bağlı olduğu için] ve ben buna hiç dayanamıyordum.doğdu başladım ağlamaya halen ağlıyorum.ama onu geri getiremiyorum. bu dünyada mutlu edemedik meleğimi inşallah cennette çok mutlu olur prensesim.onun annesi olmayı hak edemedim çünkü onu karnımda bile tutamadım.inşallah beni affeder cennet kokulumsenağlamabaşınızı ağrıttım kusura bakmayın ama anlatmasam hiç altından kalkamıycam sanırım. şu an psikolog gözetimindeyim.herkesi öpüyorum.

allahtan çok büyük sabır diliyorum sana inan çok kötü oldum .allahım en kısa zmanda sağlıklı bir bebek nasip etsin sana.

şimdiye kadar hep teselli alırken birgün gelipte benimde nacizane teselli vereceğim hiç aklıma gelmezdi.hayat böyle bitanem hamile kalınca sevinende biz bebeğimiz cennete uçunca üzülende biz.insanız çünkü imtihan dünyasında sevinçte hüzünde içiçe.benim hilalimde ilk önce bağırsak genişlemesinden ameliyat oldu.sonra beyin kanaması geçirdiği için hidrosafeli nedeniyle kafatasına şant takıldı.sıvıyı dışarı boşaltması için .sonra boşalan kısımdan aldılar şantı kafasının diğer tarafına şant takıldı.bunlar yapılırken sadece 1 kiloydu kelebeğim.1.5 kilo oluncada şantı vücudunun içine yerleştireceklerdi.sıvıyı bağırsaklarına vericeklerdi.ve ömür boyu o şantla yaşıycaktı.bitanem,bebeğimin kafasının büyümesini görücem diye artık hastaneye gitmek bile işkence geliyordu bana.kafası sargılarla sarılı bütün heryeri hortumlarla kaplı birde ellerinin üzeri kan alıp verdikleri için delik deşik.artık iğne yapıcak damar bulamamışlar.boynundaki damarı kesip katater yerleştirmişlerdi.yavrum onu minicik elleriyle çıkarmış.ve ben anneyim.ve hiç birşey yapamamak.sdece sessiz sessiz ağlayıp dua etmek..hamile bir bayan görünce tüm damarlarımın çekilmesi ve ben yavrularımı sadece 26 hafta taşıyabildim.ben anne olmayı bile haketmiyorum ki buhranları.sabır ecrin bebeğim.sanırım kızının adı ecrindi..o melekler bizi cennette karşılamak için sabırsızlanıyor.Rabbim onları bizden daha çok seviyor inan bana.bende hem psikiyatrist hemde psikolog gözetimindeyim.bir günde 3 ayrı ilaç kullanıyorum.ama bir yandanda Rabbimin ihsan ettiği o ulvi huzur.iki melek annesi olmanın gururu.bizler seçilmiş annlerizz.inş meleklerimize layık bir ömür sürer ve ebeden onları kucağmızdan bırakmayız.en çok içime batan yavrularımı bir kere bile emzirememiş olmamdır.göğüslerim kucağım evim bomboş kaldı.hala göğüslerimden yavrularımın rızkı geliyor.ama sahipleri yok.bitanem bana herzaman yazabilirsin.bizi tesellileriyle yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarımada sonsuz teşekürler.meleklerimin annesi feyza

ınan gozyaslarımı tutamadım annemg ormesın dıyede bagıra bagıra aglamamak ıcın sıktım kendımı ..
allahım ınsallah cennette bulusturacak sızlerı....... dusunmesı bıle azap bnm ıcın sızı hayal dahı edemıyorum en cokta o guzelım bebeklerın o kablolarla o ıgnelerle delık desık edılmesı kahredıyor benı yaa..............senağlama

bir annenin goguslerının sütle dolup taşması sızım sızım sızlamaıs ve melegını emzırememesı nedır kımse anlayamaz yaşamadan sanırım .. dıyecek sozum yok şu durumda.. guc versın yuce rabbım sıze...

allah sabır ve dayanma gücü versin canım. :a015:
şunuda düşünki ne mutlu sanaki cennette ailesini karşılayacak minik bir melek olacak orda. :Saruboceq:

bir annenin goguslerının sütle dolup taşması sızım sızım sızlamaıs ve melegını emzırememesı nedır kımse anlayamaz yaşamadan sanırım .. dıyecek sozum yok şu durumda.. guc versın yuce rabbım sıze...

canım çok ii anlamışın çok ii özetlemişsin ,,,senağlama evet en zor anlardan biride sütlerin boşa aktığını görmek birşey yapamamakksenağlama Rabbim kimselere evlat acısı yaşatmasın

allah sabır versin.kendini suçlama.rabbim onun bu kadar yaşamasını layık görmüşburda senin yapabileceğin hiçbirşey yok.

inanki bende öyleyim canım.yaptığım her işte acaba meleklerimi üzecek birşeymi yapıyorum diye düşünüyorum.hayatım onlarla şekilleniyor sanki.canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.bizler o masum sabilerin emnetçileriydik.Rabbim emanetini geri aldık.bu dünyada aslında benim dediğim hiçbirşeyin bana ait olmadığını anladım.bu beden bile bana ait değil.emanet sadece.canım selam ve sevgilerimi yolluyorum

inanki bende öyleyim canım.yaptığım her işte acaba meleklerimi üzecek birşeymi yapıyorum diye düşünüyorum.hayatım onlarla şekilleniyor sanki.canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.bizler o masum sabilerin emnetçileriydik.Rabbim emanetini geri aldık.bu dünyada aslında benim dediğim hiçbirşeyin bana ait olmadığını anladım.bu beden bile bana ait değil.emanet sadece.canım selam ve sevgilerimi yolluyorum

neslihan 1983.canım yukarıdaki mesajı sana hitaben yazdım

ewet canım anne olmak zormuş herşekilde zormuşş bebklerimiz yanımızda olmasa bile her an yanımda sanki,,, Daha çok dikkat ediyorum herşeye onu üzecek bişey yapmak istemiyorum,,,Her ayrılığın sonu varmışş bizde elbet buluşacağızz:Saruboceq:,,Rabbim bizi sabredenlerden eylesinn.......

ALLAH SABIR VERSIN.ancak bunu yasayan bilir.benim oglumda dogunca 10 gün kaldi küvezde.
ben asagiya indigimde odasina bos küvez duruyordu yikildim ne oldu diye etrafimdaki hemrilere sordum öyle icim yandiki.sükür benimkinin odasini degistirmisler.onun görünce agladim rabbime sükür ettim.
insallah sabir et sende en kisa zamanda terkar ödülünü alacaksin canim.

Back