Geçmiyor.

Birdiyetmeselesi

Erteleme, vazgeçme.
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2022
96
57
37
Kızlar merhaba, 8 günden beri covid pozitifim. İlk üç günü baya ağır atlattım. ( öksürük, tıkanma, ateş)
3. Günü doktora gittim ağır antibiotik tedavisine başladı. Bronşit geçiriyorsun dedi. Ciğer filmime baktı, temizmiş.

Biliyorsunuz ki karantina süresi artık 7 gün. İş yerinden sorun çıkarmaya başladılar. İşe gel ne zaman geleceksin? Hala iyileşmedin mi diye baskı yapıyorlar.
Yarın göğüshastalıkları doktoru ile kontrol randevum var. Bu arada aşılıyım.
Şuan ki şikayetlerim; 10 dakikalık bir eforla nefes nefese kalma, yoğun kas ağrısı, mide bulantısı, halsizlik, burun akıntısı. Tat ve koku kaybı var. Bu durum da çok üzüyor beni. Koku egzersizleri yapıyorum gün içinde

Son zamanlar da covid atlatanlar toparlanmanız ne kadar sürdü 7 gün yeterli bir süre mi?
Neler yaptınız?
Psikolojikman bu hastalık beni etkilemeye başladı. Sürecin uzaması beni çok üzüyor.

Son düzenleme:
Ben 20 gün karantinada kaldım. İşe başladığımda hala en ufak eforla nefes nefese kalıyordum. Merdiven çıkamıyordum, nefes darlığı ve çarpıntı bende aylarca devam etti. 6 ay gibi bir sürede normale döndüm diyebilirim. Benim ciğerlere inmişti ağır geçirmiştim o yüzden süreç böyle ilerledi, aşı olmamıştım covid oldugum sırada aşı henüz yoktu. Aşı olmuş olsam bu kadar ağır geçmezdi diye düşünüyorum. Eğer kötüyseniz doktordan tekrar rapor isteyin kötüyseniz zaten verecektir, ben 10+10 şeklinde rapor almıştım

Ben 14 günde iyi oldum ama tat alamıyordum ve nefes alma problemim vardı. 3 ay oldu atlatalı ve iyiyim.
İş yerinde bir kadın var covid oldu 10. Günde test verdi pozitif çıktı, 7 günde asla iyileşme olacağına inanmıyorum. İş yerinde bir diğer kadın da son gününde baya ağır nezle yaşıyordu ve geçmemişti.

Ablam 6 ay kadar nefes darlığı kas ağrısı halsizlik yaşadı

Ben 2 ayda bşraz toparladım. Cok ağır geçirdim ciğerlere inmişti. 2 hafta hastane de kaldıktan sonra 10 gün 10 gün rapor aldım. Herkesin aynı seviyede geçmiyor malesef. En ufak efor da nefes nefese kalıyordum suan biraz hafifledi ama hala var daha yeni işbası yaptım

Rapor alin yarin doktordan.
Ben 1asiliyim. Kronik astimim var. 9. Gunde ise döndüm. Her bünye farkli. 7 günde atlantmani beklemeleri sacmalik
Cok gecmis olsun

Şunu yazmayı unutmuşum. İş yerin de benimle birlikte hastalanan herkes 7 günde işine başladı. Bende mi bir gariplik var diye düşünmüştüm. Ama cevaplara bakacak olursak, çoğu kişi 1 haftadan daha uzun süre de atlatmış.

Yani nasıl olur, zaten hastalık başlangıcından 14 gün kendini karantinalamak gerekmiyor mu1 hafta çok az bir süre, semptonlar geçebilir ama hala pozitif olabilirsiniz, diğer insanlara da bulaştırabilirsiniz. En doğrusu 2 hafta hem yatıp dinlenmek hem de virüsten net kurtulduğuna emin olmak. Çok acaip bir işyeri covidlanmiş birine gel gel demek vicdansızlık hem de muhtemelen saglık bakanlığı genelgesine aykırı.

Sağlık bakanlığına gö
Sağlık bakanlığına göre artık 7 güne indirildi karantina

Çok çok geçmiş olsun

Bol bol dinlenip bağışıklığı güçlü tutmaktan başka çare yok

Umarım geçer.

Çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun iki hafta önce covid pozitiftim ve ağır geçirdim şikayetlerim geçmeyince dr gittim öksürüğüm halsizliğim geçmedi diye bir hafta daha rapor verdi yarın işe başlıyorum ama hala öksürüğüm ara ara devam ediyor

pozitif testimin 21. günü
görece çok hafif atlattım
göğsüm boğazım ağrımadı ateş öksürük tat koku kaybı olmadı
ilk gece şiddetli kas ve baş ağrısı mide bulantısı baş dönmesi
ikinci gün ağrı devam etti sonrasında hiç sorunum yoktu
ben karantinadayken 7 güne indirildi süre
8. gün okula gittim öğleden önce iyiydim öğleden sonra baş ve kas ağrısı halsizlik başladı
9. gün parmağımı bile kaldırıp okula gidemedim
dönem sonu olmasa ben tatile kadar yatardım
şimdi arada yoklayan baş dönmesi var
bu kadar hafif atlatmama rağmen asla 7 gün yeterli değil bence
hiç bi şey yoksa halsizlik kalıyor ,bilmediğimiz ilerde neler çıkacak bilmiyorum
ben hala salak gibi hissediyorum kafamda bi boşluk sersemlik var

2 sinovac 2 biontekliyim bu arada

Ne gibi hastalıklar acaba?

Benim kalbimde bir sıkıntıya sebep oldu. O da tansiyona sebep oldu. Bir anda gebelik zehirlenmesi başladı aniden 2 hafta içinde doğuma alındım.
Koku, tat 5 aya yaklaştı hala yok.
Kiminde şeker, nöroloji başka rahatsızlıklar vs...
En çok kalp rahatsızlıklarını duydum ama.
(iki doz aşım vardı bu arada)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…