Sivilceli Ciltler Geçmiyen sivilcelerim :(

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

denisim

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
289
0
Merhaba bayanlar

Benim yüzümde 2 adet geçmiyen sivilcelerim var ve yaklaşık 2 senedir bu sorunu çekiyorum. Önce biri başlıyor bitiyor, sonra diğeri canlanıyor..Daha sonra belli bir süre olmuyor ama bir kaç ay sonra tekrardan oluşuyor Yüzüme bıraktığı zarar da kendini hep hatırlatıyor bu sivilcelerin çıktığı yerler kapkara kaldı..

Yaklaşık 2-3 ay önce doktora gittim özel bir hastaneye, dermatologun önü kalabalıktı ben kayıt işlemini yaptırdıktan sonra sıramı bekledim.. İçeri girenler girer girmez 5 dk bir sessizlik sonrasın da hızla basılan bir kaşe sesleri sonrası ellerinde reçeteleriyle dışarı çıkıyordu.. Nihayetinde bana geldi ve doktor hızla bana "sorunun nedir?" diye sordu bende yüzümde geçmiyen bir sivilce olduğunu söyledim.. Şöyle bir bakıp ""ıımmm bayağı derinmiş" dedi ve gitti reçetesini yazdı elime tutuşturdu.. Ben daha sorunum neymiş ? neyden kaynaklanıyormuş? diye soramadan dışarı çıkmak zorunda kaldım... "Herneyse" dedim.. yazdığı reçeteyi alıp inceledim , 1 antibiyotik hap ve nadixa adlı krem bu krem bilindiği gibi önce deri altında gizli kalmış sivilceleri çıkarır ve yok eder tam olarak 2 ay kullandım ilk 1 ay yüzümde ne kadar sivilce varsa çıkardı geçti, çıkardı veee geçti kalan yerlerde svilce izlerim kaldı geçmiyen sivilcelerim önce biraz azaldı ama sonra tekrar çıktı yani faydasını görmedim sizin de cildinizde böyle geçmiyen sivilceleriniz varmı ? bu sorun ile nasıl başa çıktınız lütfen banada yardımcı olun??

ooov nadir bir vakayım galiba 32 kişide 1 görülen bir hastalık :) Arkadaşlar İstanbul da tavsiye edebiliceğiniz iyi bir dermatologda olabilir bayramdan sonra gitmeyi düşünüyorum lütfen..

o kremler mevcut sivilceleri tedavi ediyor cilt yapısını değiştirmediği için
sivilceler ilk önce iyileşir sonra tekrar çıkar
tek çözüm sürekli ilaç tedavisinde olcaksın hiç bırakmicaksın

Nadixa adlı kremi tam olarak 2 ay kullandım ve her güne yeni bir sivilceyle uyandım sürdüğüm günler içerisinde.. Yüzümde gizli kalmış bitmez tükenmez sivilcelerim varmış galiba.. Geçmiyen sivilcelerimde de etkisini azcık görmedim desem yalan olur ama 2 ay sonra yeniden canlanabiliceğini gördüm bu yüzden ömrümce bunu kullanmak yerine ben daha kalıcı bir çözüm bekliyorum..Şuan da kremi uygulamayı kestim ve nadixa mı bir daha duymak istemiyorum bir çok gizli kalmış sivilce çıkardı çıkarmasına da ondan sonra kalan sivilce izleri sivilcelerden daha berbat duruyor ne yazık ki...

Kolay maskeler var örneğin limon-yoğurt maskesi gibi.Dediğinin aynısı bendede vardı anlımda iki tane büyük iltihaplı sivilce çıkardı.Allahtan kurtuldum.Yaptığım kimyasal kullanmamak oldu.Evde basit doğal maskeler yaptım şuan haff kızarıklıklar halinde yavaş yavaş soluyor.

datlum benimde çok vardı ve differin jel ve akne fug kullandım şimdi yüzüm öncekine göre baya ii fakat 1 hafta kullandım şimdi dove sabun ve gülsuyu yetio

sakın umutsuzluğa kapılma elbet bi gün geçecekler diye düşün

çünkü bende önceden sanki kabus yaşıodum sürekli kırmızı benekler

gülsuyunu unutma canım gidip pahalı şeyler alma lütfen tonik olarak kullan

hımmmmm bak unuttum bi ara limon ve bebe pudrası karıştırp sürüodum ama yanıo baya yüzün

Öncelikle kusura bakmayın ebn daha kimse yazmaz sanmıştım ve konuyu takip etmemiştim yazdığınız için çok teşekkür ederim :79:

Seneler boyunca tekarrlıyan bir sivilcen mi vardı peki? Benim tam olarak 2 sene oldu her ay 2 kez mutlaka tekrarlar dediğim gibi önce beyaz bir uç olur sonra o büyür söner karartım kalır arkadaşlarım hep sorar "orana noldu?" "kim ısırdı?" gibi sorular..Limon ve yoğurt maskesi bunu kullanacağım bakalım sonuç verecek mi :) Kimyasal olarak Avonun bazı kozmetik temizliyicilerini kullanıyorum ama pekde üzerine düşmem aklıma geldikçe gider temizlerim genelde makyaj yaptığımda kullanırım peki makyaj mazemeleri de bir kimyasal bunlardan da kaçınmam gerekirmi ki? İnşallah kurtuluruz bu sivilcelerden Teşekkür ederim

Teşekkür ederim kurabik :) Dediklerini bir araştıracağım nette iyi bir söylem duyarsam mutlaka kullanırım çözüm nerdeyse ben ordayım napalım Yüzüme sabun kullanmıyorum daha doğrusu kullanamıyorum bir kez dove u denedim ama yüzümü acaip derecede kuruttu burnumu soymak zorunda kalıyordum sokağa çıkmadan önce... Bu yüzden genelde Ph 'lı ürünler kullanmaya özen gösteriyorum genelde şampuan la yıkarım yüzümü.. Gülsuyum var Rosense nin gül suyunu almıştım onun da pek üzerine düşmem ama kullanmıyorumda diyemem günlük olmasada haftalık kullanırım Yanlız gülsuyumu alıp açtığımda ekşimsi bir kokusu vardı içinde katkı maddesi olmadığı için ve aldığım yerde dışarda beklediği için ekşidiğini düşünüyorum bir zararı olurmu bilmiyorum ama yinede kullanıyorum.. Evet limonu bende bir kere kullandım dediğin gibi yakıyor ve yüzümde kırmızılık bırakıyor da bunun yanısıra sivilceleri kurutabilir içimden bir ses öyle diyor... Teşekkür ederim inşallah kurtuluruz...

Eski cildime kavuşmak istiyorum... Ergenlik çağında böyle bir sorun yaşamadım ama şimdi böyle bir sorunla başbaşayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…