• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişin cezasını çekiyorum...

Bütün yorumları okudum öyle cevap veriyorum. Akademisyenim. İlk olarak dgs ile ilgili söylediklerinizde yanlışlık var gibi. Çünkü dgs zaten okuduğunuz bölümün üzerine okumaktır. Bu sebeple bir yıl intibak yılı olur (genellikle 1 ve 2. Sınıftan fark dersleri alırsınız) sonra da 3 ve 4 ü okursunuz. Yani sadece 4 ders saydırmak gibi bir durum olmamalı. Yabancı dil ile eğitim verdiği için farklılıklar olması mümkün ama yine de baştan başlatmak tarzi bir uygulama olamaz bu.

Eğer bu bölümde sizin dediğiniz gibi bir durum varsa şöyle bir seçenek de var. YGS sınavı ile tapu ve kadastro kazanabilirsiniz (2 yıllık). Bulunduğum okulda bu bölümümüz var ve öğrencilerimiz KPSS 67 puanla bile atandılar. Harita kadastroyu bitirmiş ve yeniden bizim okulu kazanmış öğrencilerimiz için ders saydırma ve muafiyet işlemleri yapıyoruz. Birçok öğrencimiz bu sayede 1 yılda bu bölümü bitirip atanma şansı bulacaklar. Eğer amacınız devlet kadrosu ise en mantıklı yol bu gibi.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Öncelikle teşekkür ederim..
Bugün ktü öğrenci işlerini aradım; dgs ile geçişte harita mühendisliğinde hazırlık var mı dedim, olmadığını söylediler..
Ve harita kadastro mezunu olduğumu, kaçıncı sınıftan başlayacağımı sorduğumda ise 1. Sınıftan başlatıyoruz dedi..
Yani yine 4 yıl okuyacağım..
Ayrıca 2 gün önce de KONYA Selçuk’u aradım, onlar da 4 dersten muaf sayarak 1. Sınıftan başlatacaklarını söylediler :KK43:Tapu kadastro bölümüne dün bakmıştım sanırım ve 85 lerde görmüştüm atama puanını, yanlış mı baktım acaba ?
Bir de son olarak Harita Mühendisliği hakkında bilginiz var mı? Bana yardımcı olabilir misiniz ? Mesleğin Geleceği, iş olanakları hakkında..

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle teşekkür ederim..
Bugün ktü öğrenci işlerini aradım; dgs ile geçişte harita mühendisliğinde hazırlık var mı dedim, olmadığını söylediler..
Ve harita kadastro mezunu olduğumu, kaçıncı sınıftan başlayacağımı sorduğumda ise 1. Sınıftan başlatıyoruz dedi..
Yani yine 4 yıl okuyacağım..
Ayrıca 2 gün önce de KONYA Selçuk’u aradım, onlar da 4 dersten muaf sayarak 1. Sınıftan başlatacaklarını söylediler :KK43:Tapu kadastro bölümüne dün bakmıştım sanırım ve 85 lerde görmüştüm atama puanını, yanlış mı baktım acaba ?
Bir de son olarak Harita Mühendisliği hakkında bilginiz var mı? Bana yardımcı olabilir misiniz ? Mesleğin Geleceği, iş olanakları hakkında..

DGS konusu hala tuhaf geliyor bana ama yine de ben doğrusunu biliyorum diye iddia edemiyorum. İlk kez duydum böyle bir şeyi.
Tapu Kadastro bölümünden mezun öğrencilerimden teyit ettim. Geçen yıl 65 puanla son atama İstanbul'a yapılmış. Şu an çok fazla üniversitede yok zaten. Ve dediğim gibi Harita mezunlarının birçok dersini saydırdık bu dönem başında. Birkaç öğrencimiz 1 yılda mezun olacak nerdeyse.
Harita Mühendisliği hakkında pek bilgim yok. Ama okulumuza akademisyen olarak Harita Mühendisliği mezunu kişiler tercih ediyoruz. Mesleğin geleceği ile ilgili kesin bildiğim tek şey bu.

DGS konusu hala tuhaf geliyor bana ama yine de ben doğrusunu biliyorum diye iddia edemiyorum. İlk kez duydum böyle bir şeyi.
Tapu Kadastro bölümünden mezun öğrencilerimden teyit ettim. Geçen yıl 65 puanla son atama İstanbul'a yapılmış. Şu an çok fazla üniversitede yok zaten. Ve dediğim gibi Harita mezunlarının birçok dersini saydırdık bu dönem başında. Birkaç öğrencimiz 1 yılda mezun olacak nerdeyse.
Harita Mühendisliği hakkında pek bilgim yok. Ama okulumuza akademisyen olarak Harita Mühendisliği mezunu kişiler tercih ediyoruz. Mesleğin geleceği ile ilgili kesin bildiğim tek şey bu.

Dgs ile harita mühendisliğine geçişlerde mi 3. Sınıftan başlatıyorsunuz siz ..
Hangi üniversite acaba ? Orayı tercih edebilirim bu yıl ?

Dgs ile harita mühendisliğine geçişlerde mi 3. Sınıftan başlatıyorsunuz siz ..
Hangi üniversite acaba ? Orayı tercih edebilirim bu yıl ?
Hayır biz dgs ile öğrenci almıyoruz çünkü meslek yuksekokuluyuz. YGS ile tapu ve kadastro bölümünü kazanan öğrencilerimizden bahsediyorum. Yani amacın meslek edinmek ve devlet kadrosuna yerleşmek ise dgs ile harita mühendisliğine gidip 4 veya 5 yıl okuyacağına YGS ile tapu kadastro 2 yıllık bölümünü kazanırsın. Ders saydırarak da daha kısa sürede bitirebilirsin belki. Bu benim önerim tabi.

Hayır biz dgs ile öğrenci almıyoruz çünkü meslek yuksekokuluyuz. YGS ile tapu ve kadastro bölümünü kazanan öğrencilerimizden bahsediyorum. Yani amacın meslek edinmek ve devlet kadrosuna yerleşmek ise dgs ile harita mühendisliğine gidip 4 veya 5 yıl okuyacağına YGS ile tapu kadastro 2 yıllık bölümünü kazanırsın. Ders saydırarak da daha kısa sürede bitirebilirsin belki. Bu benim önerim tabi.

Benim harita kadastroyu yazdığım yıl devlete girmenin özelde çalışmanın vs . Olanakların çok kolay olduğundan bahsediyorlardı..
Fakat harita kadastro atama Puanı en az 87..
Çalışma olanakları özelde de bayan İçin çok uygun değil..
Dediğiniz gibi memur olmayı isterim..
Fakat ben bu bölümü yazsam, mezun olana kadar açık kapanır vs ya da KPSS Puanları yükselişe geçer mi sizce ?

Benim harita kadastroyu yazdığım yıl devlete girmenin özelde çalışmanın vs . Olanakların çok kolay olduğundan bahsediyorlardı..
Fakat harita kadastro atama Puanı en az 87..
Çalışma olanakları özelde de bayan İçin çok uygun değil..
Dediğiniz gibi memur olmayı isterim..
Fakat ben bu bölümü yazsam, mezun olana kadar açık kapanır vs ya da KPSS Puanları yükselişe geçer mi sizce ?

Tabiki bugünkü kadar talep olmayabilir. Şu an sayısını net bilmesem de en fazla 7-8 okulda bu bölüm var ve çok hızlı bir şekilde yenileri de açılamaz genelde. O yüzden mezun sayısında çok bir yığılma olmaz. 3 yıldır mezun veriyoruz ve şu ana kadar okulu bitirip de boşta kalanını duymadım. Zaten bir çoğu devlet kadrolarına atandılar. Bence önümüzdeki birkaç yıl daha bu bölüm atanma sıkıntısı çekmeyecektir. En kötü ihtimalle 65 puanla değil de 75 puanla kapanır atamalar. Tekrar söylüyorum bu sadece benim öngörüm ve önerim. Aklının bir köşesinde olsun en azından. Bence hem dgs hem de ygs sınavına girmelisin. O zamana kadar kararın da netleşir. Sınava girmekten bir zarar gelmez.

Eşit ağırlık mezunu olarak sayısal 2 yıllık tercihi yaptım..
Şöyle söyleyeyim lisede fizik ,kimya, biyoloji dersleri görmedim ben.. hemşirelik için bu derslerin Puanları etki ediyor maalesef..
Yani öyle bir şansım yok.. :KK43:
eger 2 yillik yasli bakimi vs okuyabilirsen onu dgs ile hemsirelige tamamlayabilirsin. Ben muhendisim benle arkadasim ayni kpss puanini aldi o istedi ile atandi ben issiz:)

Back