- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
Bütün yorumları okudum öyle cevap veriyorum. Akademisyenim. İlk olarak dgs ile ilgili söylediklerinizde yanlışlık var gibi. Çünkü dgs zaten okuduğunuz bölümün üzerine okumaktır. Bu sebeple bir yıl intibak yılı olur (genellikle 1 ve 2. Sınıftan fark dersleri alırsınız) sonra da 3 ve 4 ü okursunuz. Yani sadece 4 ders saydırmak gibi bir durum olmamalı. Yabancı dil ile eğitim verdiği için farklılıklar olması mümkün ama yine de baştan başlatmak tarzi bir uygulama olamaz bu.
Eğer bu bölümde sizin dediğiniz gibi bir durum varsa şöyle bir seçenek de var. YGS sınavı ile tapu ve kadastro kazanabilirsiniz (2 yıllık). Bulunduğum okulda bu bölümümüz var ve öğrencilerimiz KPSS 67 puanla bile atandılar. Harita kadastroyu bitirmiş ve yeniden bizim okulu kazanmış öğrencilerimiz için ders saydırma ve muafiyet işlemleri yapıyoruz. Birçok öğrencimiz bu sayede 1 yılda bu bölümü bitirip atanma şansı bulacaklar. Eğer amacınız devlet kadrosu ise en mantıklı yol bu gibi.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Öncelikle teşekkür ederim..
Bugün ktü öğrenci işlerini aradım; dgs ile geçişte harita mühendisliğinde hazırlık var mı dedim, olmadığını söylediler..
Ve harita kadastro mezunu olduğumu, kaçıncı sınıftan başlayacağımı sorduğumda ise 1. Sınıftan başlatıyoruz dedi..
Yani yine 4 yıl okuyacağım..
Ayrıca 2 gün önce de KONYA Selçuk’u aradım, onlar da 4 dersten muaf sayarak 1. Sınıftan başlatacaklarını söylediler Tapu kadastro bölümüne dün bakmıştım sanırım ve 85 lerde görmüştüm atama puanını, yanlış mı baktım acaba ?
Bir de son olarak Harita Mühendisliği hakkında bilginiz var mı? Bana yardımcı olabilir misiniz ? Mesleğin Geleceği, iş olanakları hakkında..
Son düzenleyen: Moderatör: