• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişin cezasını çekiyorum...

Onemli olan yasin degil idealine ulasip ulasamadigin. Yani suan elinde imkan var ve 31 yasinda idealine kavusmus bir insan olacaksin. Simdi vazgecersen 60 yasina da gelsen hayallerini gommus bir birey olacaksin. Sence hangisi daha mantikli? Yani 30 yasini gozunde neden bu kadar buyutuyorsun anlamiyorum. 65 yasinda hukuk fakuktesi 1. Sinif siralarinda oturan bir kisiyi taniyorum ve bitirdi suan avukatlik yapiyor. Ne yapsaydi 65 ime geldim birakayim olmaz deyip evinde ölümunu beklese daha mi iiydi?

Ben olsaydım, tüm azmimle kpps'ye çalışır devlete atanırdım.
Bu arada konu başlığına harita mühendisliği diye yazsaydınız, o zaman kafanızdaki soru işaretlerine daha iyi yorumlar alırdınız.

Ben olsaydım, tüm azmimle kpps'ye çalışır devlete atanırdım.
Bu arada konu başlığına harita mühendisliği diye yazsaydınız, o zaman kafanızdaki soru işaretlerine daha iyi yorumlar alırdınız.

Belki okusam ve 4 yıl sonra KPSS ye girsem, şuanki KPSS ile aynı Puanı almam gerekecek ve o zaman mühendis olarak atanmış olacağım bu da var ..

Dramatik bir konu beklemistim:)
Yas 32 olsun bitince ne var.O yas cok genc bir yas.Millet o yaslarda uni dusunuyor.
Benim akrabam tapu kad. dan atandi bu arada.Sanmiyorum o kadar yuksek alsin.

Tek bir şeye kanalize etme kendini bence hazırlık olmayan diğer ünileri ya da hazırlığı nasıl geçebileceğini de araştır. hazırlık olmassa 1 sene oradan kazanırsın... ayrıca benim bildiğim harita mühendisleri çok kazanıyor devlette. ve atama puanlarıda öyle çok yüksek değil ama sen tabi araştırmış olman lazım daha iyi bilirisin. Bence dgs den vazgeçme olmassa çalıştığın yanına kar kalır ve kpss denersin. kpss dene bence belkide tekniker olarak atanıp o sırada mühendisliğe tamamlamak en iyi seçenektir.

Tek bir şeye kanalize etme kendini bence hazırlık olmayan diğer ünileri ya da hazırlığı nasıl geçebileceğini de araştır. hazırlık olmassa 1 sene oradan kazanırsın... ayrıca benim bildiğim harita mühendisleri çok kazanıyor devlette. ve atama puanlarıda öyle çok yüksek değil ama sen tabi araştırmış olman lazım daha iyi bilirisin. Bence dgs den vazgeçme olmassa çalıştığın yanına kar kalır ve kpss denersin. kpss dene bence belkide tekniker olarak atanıp o sırada mühendisliğe tamamlamak en iyi seçenektir.

Aslında benim çok istediğim bir bölüm var “Mimarlık”..
Ama kahretsin ki sayısalcı olmadığım İçin üniversite sınavı ile bu benim için imkansız bir şey..
Tek bir yol var : 2 yıllık Mimarlık ile ilgili bölüm okuyup ( şuan harita kadastro okumuş olduğum gibi ) üzerine dgs ile mimarlığa tamamlamak yine..
Dgs ile harita mühendisliğine geçemez isem, bu şekilde ygs sınavına girerek mimari restorasyon (2yıllık) okuyup belki de mimarlığı düşünebilirim ..

Dramatik bir konu beklemistim:)
Yas 32 olsun bitince ne var.O yas cok genc bir yas.Millet o yaslarda uni dusunuyor.
Benim akrabam tapu kad. dan atandi bu arada.Sanmiyorum o kadar yuksek alsin.

Harita kadastro atama Puanları yüksek maalesef.. yani mühendisliğin Puanları bile birkaç puan daha düşük ona göre .. harita kadastro 87-90 bandında seyrediyor..

25 yaşında bir hedef belirliyorsun koskoca kızsın. Planladığın gibi olmadı diye aldığın 2 kitabi sana ne kadrda yükse iade edicem diyorsun. Eğer gerçekten istekli isen sana yapabileceklerini söyleyelim. 1. hem çalışıp hem sınava hazırlanabilirsin. Sınavı kazanamadığında işinden de olmamış olursun .
2. sadece sınava çalışıp kazanırsan eğer okurken hem çalışabilirsin. Bölümünde gayet iyi ve güzel para kazanabileceğin bir branş. 3. sü bu yıl kpss var ona odaklanıp hazırlanırsan mat konuları dgs ile aynı olduğu için hem dgsyede hazırlanmış olursun . Atandığında da zaten okulunu okuyabilirsin.
Yani seçenek çokta bi rüzgarda yıkıldın bu nasıl istek

25 yaşında bir hedef belirliyorsun koskoca kızsın. Planladığın gibi olmadı diye aldığın 2 kitabi sana ne kadrda yükse iade edicem diyorsun. Eğer gerçekten istekli isen sana yapabileceklerini söyleyelim. 1. hem çalışıp hem sınava hazırlanabilirsin. Sınavı kazanamadığında işinden de olmamış olursun .
2. sadece sınava çalışıp kazanırsan eğer okurken hem çalışabilirsin. Bölümünde gayet iyi ve güzel para kazanabileceğin bir branş. 3. sü bu yıl kpss var ona odaklanıp hazırlanırsan mat konuları dgs ile aynı olduğu için hem dgsyede hazırlanmış olursun . Atandığında da zaten okulunu okuyabilirsin.
Yani seçenek çokta bi rüzgarda yıkıldın bu nasıl istek

Haklısınız..
Çevrem ile paylaştığımda da herkes, 30 şu yaşlarına geldiğinde yeni mi mezun olmuş olacaksın yani ? Vs söylemlerde bulunduğu İçin de bu kadar karamsar düşündüm..
Yani bana kimse destek olmadı.
Onun dışında bölüm araştırdığım kadarıyla ( nette) kötü bir bölüm değil , şuan bile bu bölüme hala açık olduğu söyleniyor.. tabi 4-5 yıla ne olur bilinmez..
Dediğiniz gibi çalışacağım ve dgs ygs KPSS ne varsa gireceğim..

Sen çevreye göremi haraket edeceksin? Ben zaten mezunum okulumu okudum de ayrıcada bahsetme çalıştığından herşeyi herkese anlatmak zorunda değilsin

Bende 26 yaşımdayım. 2 yıllık mezunum. Evliyim .Kendimce çeşitli sebeplerce bir türlü dgs kazanıp mühendisliğe tamamlayamadım benimde hayalim bilgisayar mühendisliği. Bu sene 6. kez felan olacak sınava girdiğim. gerçi sadece geçen sene düzgünce hazırlandım çok heycanlandığım için iyi geçmedi bu sene yeniden hazırlanıyorum. Yani vazgeçmedim hayalimden hiç. Milletin söylediklerini kafama taksam ohooo. Ama ben hedefimden vazgeçmedim. Buarada çalışıyorumda hem iş hem ev eş haftasonuda dershane

Bende 26 yaşımdayım. 2 yıllık mezunum. Evliyim .Kendimce çeşitli sebeplerce bir türlü dgs kazanıp mühendisliğe tamamlayamadım benimde hayalim bilgisayar mühendisliği. Bu sene 6. kez felan olacak sınava girdiğim. gerçi sadece geçen sene düzgünce hazırlandım çok heycanlandığım için iyi geçmedi bu sene yeniden hazırlanıyorum. Yani vazgeçmedim hayalimden hiç. Milletin söylediklerini kafama taksam ohooo. Ama ben hedefimden vazgeçmedim. Buarada çalışıyorumda hem iş hem ev eş haftasonuda dershane

Umarım kazanırsınız siz de..
Benim bölümümle ilgili fikriniz var mı? Harita Mühendisliği ile ilgili? Çevrenizden gördüğünüz, bildiğiniz..
Maalesef netteki yorumlarla yetinmek durumunda kaldım.
Bir site iyi bahsediyor bir site yerin dibine sokuyor..

Umarım kazanırsınız siz de..
Benim bölümümle ilgili fikriniz var mı? Harita Mühendisliği ile ilgili? Çevrenizden gördüğünüz, bildiğiniz..
Maalesef netteki yorumlarla yetinmek durumunda kaldım.
Bir site iyi bahsediyor bir site yerin dibine sokuyor..
Mühendis değilde tekniker arkadaşlar vardı özelde 2.500 civarı para kazanıyorlardı. harita mühndsliği veya teknierlik okuyan bayanlarıiçin en uygunu bence devlette olmak çalışma şartları vs bakımından daha rahat olur

Ne olur ya konumu bir süreliğine taşımayın lütfen ..
Merhabalar öncelikle , Canım çok sıkkın..
Zamanında iyi bir bölüm okumamanın, cahil zamanımda bugünlerde böyle sıkıntı çekeceğimi düşünmediğinden olsa gerek hiç önem vermedim derslerime :( :( .....

25 yaşındayım şuan .2 yıllık harita kadastro okudum, ve bu sene dgs ile harita mühendisliğine geçmeyi kafama öyle bir koymuştum ki.. Hatta bugün 2 tane daha soru bankası almıştım..

Ders saydırabileceğimi düşünerek, 2.hatta 3. Sınıftan başlarım ve zaten belli bir yaş kaybım var, mesleğime başlarım diye düşünürken..

O kadar çok hevesliydim ki.. sabahları 7 de kalkıp ders çalışmaya başlıyordum, renkli kalemlerle not tutuyordum ilk okul öğrencileri gibi :(Bugün, en çok istediğim ktü harita mühendisliğinde yabancı dil dahil toplam 5 yıl okumam gerektiğini, okuduğum 2 yıllık bölümün 4 ders saydırmakta başka hiçbir işe yaramadığını öğrendim..

Özelde de çalışma olanaklarını düşündüğümden diğerlerinden daha prestijli bir üniversite olması açısından tüm hedefimi katüye başlamıştım.. hayal kırıklığına uğradım..

Eğer bu yolda devam edersem 30-31 yaşında mezun olacağım.. düşünebiliyor musunuz...
Bugün aldığım kitapları yarın iade etmeyi düşünüyorum. Hiçbir hevesim , isteğim kalmadı..
Neden konu açtım onu da bilmiyorum, çevremde beni anlayabilecek hiç kimsem yok..

Bütün yorumları okudum öyle cevap veriyorum. Akademisyenim. İlk olarak dgs ile ilgili söylediklerinizde yanlışlık var gibi. Çünkü dgs zaten okuduğunuz bölümün üzerine okumaktır. Bu sebeple bir yıl intibak yılı olur (genellikle 1 ve 2. Sınıftan fark dersleri alırsınız) sonra da 3 ve 4 ü okursunuz. Yani sadece 4 ders saydırmak gibi bir durum olmamalı. Yabancı dil ile eğitim verdiği için farklılıklar olması mümkün ama yine de baştan başlatmak tarzi bir uygulama olamaz bu.

Eğer bu bölümde sizin dediğiniz gibi bir durum varsa şöyle bir seçenek de var. YGS sınavı ile tapu ve kadastro kazanabilirsiniz (2 yıllık). Bulunduğum okulda bu bölümümüz var ve öğrencilerimiz KPSS 67 puanla bile atandılar. Harita kadastroyu bitirmiş ve yeniden bizim okulu kazanmış öğrencilerimiz için ders saydırma ve muafiyet işlemleri yapıyoruz. Birçok öğrencimiz bu sayede 1 yılda bu bölümü bitirip atanma şansı bulacaklar. Eğer amacınız devlet kadrosu ise en mantıklı yol bu gibi.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Yazdıklarınıza çok şaşırdım özellikle son cümle...Sanki “5 seneyi hallederim ama bütün mesele mezun olduğumda 31 olmam”gibi bişey anladım ben ?
Ben 32 oluyorum ve mezun olduğumda 36 olacağım, bir kere bile aklıma gelmedi şu düşünce..
Çünkü böyle düşünüp çalışmaktan vazgeçseydim 36 yaşında ama istediği bölümü okuyamamış bir kadın olacaktım,dümdüz bir mantık aslında niye moraliniz bozuluyor ki?Çok pişman olmak var..Ertelemeyin..

O 31 yaşına kesin geliceksin
Bari okumuş olda değsin...
Eğitimi hiçbir zaman ,zaman kaybı olarak gormemelisin

Mesleğimde 2. Yılım, öğretmenim. 1 oğlum var ve boşandım. Ataması zor bir bölümden 3. Yılımda atanabildim.

Kendimi bildim bileli yani 21 yıldır okurum, öğrenciyim tabir i caizse. Hukuk ezelden beri idealimdi. Eğitim fakültesinden sonra 2 yıllık açıköğretim adalet bölümüne kaydolmuştum seneye bitiyor. Sonra inş dgs ile hukuğa geçeceğim ve kazanabilirsem 31 yaşımda mezun olacağım.

Bence değer, hadi birlikte okuyup mezun olalım :KK76: (not: 27 yaşındayım)

Back