• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişin cezasını çekiyorum...

Ne olur ya konumu bir süreliğine taşımayın lütfen ..
Merhabalar öncelikle , Canım çok sıkkın..
Zamanında iyi bir bölüm okumamanın, cahil zamanımda bugünlerde böyle sıkıntı çekeceğimi düşünmediğinden olsa gerek hiç önem vermedim derslerime :KK43: :KK43: .....

25 yaşındayım şuan .2 yıllık harita kadastro okudum, ve bu sene dgs ile harita mühendisliğine geçmeyi kafama öyle bir koymuştum ki.. Hatta bugün 2 tane daha soru bankası almıştım..

Ders saydırabileceğimi düşünerek, 2.hatta 3. Sınıftan başlarım ve zaten belli bir yaş kaybım var, mesleğime başlarım diye düşünürken..

O kadar çok hevesliydim ki.. sabahları 7 de kalkıp ders çalışmaya başlıyordum, renkli kalemlerle not tutuyordum ilk okul öğrencileri gibi :KK43:Bugün, en çok istediğim ktü harita mühendisliğinde yabancı dil dahil toplam 5 yıl okumam gerektiğini, okuduğum 2 yıllık bölümün 4 ders saydırmakta başka hiçbir işe yaramadığını öğrendim..

Özelde de çalışma olanaklarını düşündüğümden diğerlerinden daha prestijli bir üniversite olması açısından tüm hedefimi katüye başlamıştım.. hayal kırıklığına uğradım..

Eğer bu yolda devam edersem 30-31 yaşında mezun olacağım.. düşünebiliyor musunuz...
Bugün aldığım kitapları yarın iade etmeyi düşünüyorum. Hiçbir hevesim , isteğim kalmadı..
Neden konu açtım onu da bilmiyorum, çevremde beni anlayabilecek hiç kimsem yok..
30 31 gec değil devam et

İngilizce öğretmenimiz 29 yaşında üniversite sınavına girmiş,iyi de yapmış bence :)

Sizin yerinizde olsam bunu fırsat bilerek üniversite sınavına hazırlanıp iş olanağı daha fazla olan bir bölüme girmeye çalışırdım.

Çok ara verdim :KK43: tekrar konulara adapte olmam biraz zor.. dgs de sadece mat1 olduğu İçin ona asılacaktım...
Harita Mühendisliği de kötü bir bölüm değil ama tabi o zamana kadar ne duruma gelir bilinmez..

30 40 yaşında ortaokuldan başlayanlar var canim sen en azından 30 yaşında mezun olurum diyosun tercih senin tabiki ama bende oku derim

Kuzenim sizinle aynı bölümden 2 yıllık mezun aöf le tamlaniyor mu tamamladi mi bilmem ama şuanda botaş ta çalışıyor ve maaşı cok iyi, bence bölümünüzde ilerleyebilirsiniz

Kuzenim sizinle aynı bölümden 2 yıllık mezun aöf le tamlaniyor mu tamamladi mi bilmem ama şuanda botaş ta çalışıyor ve maaşı cok iyi, bence bölümünüzde ilerleyebilirsiniz

Benim önüme güzel fırsatlar çıkmadı maalesef :(
Açıktan tamamladı ise, işletme, iktisat vs . Bölümlere tamamlamış olabilir..
Bilmiyorum ama sanırım Mühendisliği deneyeceğim, en azından bir kaybım olmaz ve içimde kalmaz.. Çok istiyorum inşallah olur, ama olmazsa da içimde ukte kalmaz..

Bence yaş konusu senin hedeflerine mani olmasın. Sonuçta 31 yaşına geleceksin, o yaşa ulaştığında en azından bir meslek sahibi ol.
Baya azimlisin bakıyorum. Sabahtan kalkıp dersine çalışıyorsun. Bence pes etme ve hedefine odaklan. Çevreye de pek aldırma çünkü bu senin hayatın ve geleceğin. Eğer okumaya devam etmezsen ileride çok pişman olursun. Benim çevremde yaş ilerledi diye okulu bırakıp pişman olanlar var.
Benimde yaşım 27 ve hala üni okuyorum. Ben yaşıma bakmadan devam ettim. Bence sende devam etmelisin.

Madem 5 yıl okuyacaksın o zaman baska bir bolumu kazanmaya calıssan cunku harita muhendıslıgı eger cok hayalın degılse daha gecerlı bir muhendislik secebilirsin

Madem 5 yıl okuyacaksın o zaman baska bir bolumu kazanmaya calıssan cunku harita muhendıslıgı eger cok hayalın degılse daha gecerlı bir muhendislik secebilirsin

Ben eşit ağırlıkçı idim. Okuduğum 2 yıllık bölüm sayısal idi..
Eşit ağırlıkta en iyi bölüm hukuk zaten, onun İçin de mat 2 ve geometrinin iyi olması gerek .. benim geometriden yana hep sıkıntım vardı, şimdi onca sene aradan sonra halledebileceğimi hiç sanmıyorum..
Ve tekrar tarih-coğrafya-mat2-geometri-edebiyat uğraşmak yerine sadece mat1 çalışıp okuduğum bölüm üzerine tamamlamak daha mantıklı diye düşünüyorum :(

Ben eşit ağırlıkçı idim. Okuduğum 2 yıllık bölüm sayısal idi..
Eşit ağırlıkta en iyi bölüm hukuk zaten, onun İçin de mat 2 ve geometrinin iyi olması gerek .. benim geometriden yana hep sıkıntım vardı, şimdi onca sene aradan sonra halledebileceğimi hiç sanmıyorum..
Ve tekrar tarih-coğrafya-mat2-geometri-edebiyat uğraşmak yerine sadece mat1 çalışıp okuduğum bölüm üzerine tamamlamak daha mantıklı diye düşünüyorum :KK43:

Anladım ancak su an bu meslek ıs olanakları pek ıyı durumda degıl, detaylı arastırın ona gore kararınızı verın derım. Ama yıne de hıcbır zaman 4 yıllık muhendıslık dıplomasının zararı degeıl faydası olur baska bır ıste calıssanız bıle

Anladım ancak su an bu meslek ıs olanakları pek ıyı durumda degıl, detaylı arastırın ona gore kararınızı verın derım. Ama yıne de hıcbır zaman 4 yıllık muhendıslık dıplomasının zararı degeıl faydası olur baska bır ıste calıssanız bıle

Öyle mi.. nette araştırdıklarım ile yetindim, çevremde bu bölüm mezunu tanıdığım yok..
Ne açıdan iyi değil dersiniz?

Back