Geçmişin cezasını çekiyorum...

Bence o kadar emeğinizi çöpe atmayın. Hayatta en önemli şey yaptığınız işi sevmektir. İşinde mutlu olmayan insan her alanda mutsuz olur. 25 yaş daha ne ki hem şimdi harika bir kariyeri çöpe atıp okula başlama durumunuz yok ki, zaten iyi bir yerlere gelmek için bu yola girmeyi düşünmüşsünüz şimdi sırf yaş faktörü yüzünden vazgeçmek olmaz. Okulda yıl kaybetmeyin, yarın öbür gün iş görüşmelerinde falan uzun bir karar verme sürecinden sonra çalışıp başardım azla yetinmedim dersiniz başınız dik şekilde
 
Öyle mi.. nette araştırdıklarım ile yetindim, çevremde bu bölüm mezunu tanıdığım yok..
Ne açıdan iyi değil dersiniz?

Ben de muhendıslık kokenlıyım, o yuzden etrafımda harıta muhendıslerı de var ınan bana pıyasadakı en az ıs alanı olan bolum, sanslı olanlar beledıyede calısanlar, onun dosında ısını yapıp ofıs ortamında saha ıle bırlıkte calısanlar daha dusuk maaslarla calısma ortamında
 

İş alanı olarak veya iş sıkıntısı çekmemek açısından iyi bir bölüm olduğu söyleniyordu çoğu sitede
Bu kadar kötü bir bölüm mü gerçekten.. hatta diğer mühendisliklere göre açığın daha fazla olduğunu vs yazmışlardı
 

Haklısınız.. geçiş yapabileceğim en iyi bölüm Harita Mühendisliği.. ama hakkında İyi yorum duyup seviniyorum, ardından bir kötü yorum görüp üzülüyorum..
Nasıl olacak bilmiyorum
 

Moralını bozma sakın. Sonucta ıyı bır ıs bulursun ınsallah. Ben genel durumdan bahsettım. Ama her turlu elınde muhendıslık dıploması olması avantajına olur.
 
İcinde insan sevgisi varsa ya hemsirelik oku ya ebelik. Emeklerin cope gitmez. Issiz muhendis dolu var yollarda .
 
Bu tarz teknik üniversitelerde ingilizce hazırlık her zaman diger üniversitelere göre daha zordur öncelikle bunu belirteyim.
Bunun haricinde piyasa içerisinde hele ki artık neredeyse barajı aşan herkesin üniversitede mühendislik okuyabildigi bir yer de kesinlikle ama kesinlikle ama kesinlikle üniversite hayatı boyunca yapılan "çalışmalar,stajlar,alınan sertifikalar vb.." şeyler çok fazla önem verdigi bariz ortadadır.Ayrıca yine mezun çok fazla oldugu için rekabet edeceginiz insan sayısı çok fazla.Yaşın getirdigi olgunlukla beraber çoluk çocukla 4-5 sene okumak,illa ki not ve vb.. şeyler için muhattap olmak zorunda kalmak tarzı şeylerde büyük sıkıntılar.Yine aynı şekilde mezun oldugunuzda çogu şirket "yetiştirilecek insan" daha dogrusu daha kolay yönlendirebilecegi insan aradıgı için yaş haddi diye bir durum var.Burada insanların yaş önemli degil laflarını çok ciddiye almayın.Mesela siz bana gelir dersiniz ki ben "Bilgisayar Mühendisliği" okuyacagım,o zaman size derim evet gerçekten de yaş haddi diye bir şey yok.Çünkü bu ülkede hatta dünyada yazılım alanı,yapay zeka,makine ögrenmesi vb.. konularındaki çok hızlı ilerlemeden dolayı çok fazla bu alanda uzmanlaşmış insana ihtiyaç duyuyor.Benim çevremdeki insanlara genelde tıp ve bilgisayar mühendisliği haricinde hangi bölümü okursanız okuyun(hukuk dahil) kesinlikle piyasa koşullarının kötüleşmesi,mezun fazlalıgı,çok fazla üniversite olması ve ekonominin gittikçe kötüleşmesinden ötürü iş sıkıntısı yaşayacaksınız dememin sebebi budur.Kendim grafik tasarım işiyle uğraşıyorum ve az çok bilgisayar ve yazılım mühendisleriyle iç içeyim.Aldıkları maaş ve alternatif fazlalıgından dolayı kesinlikle zamanında okumadıgım ve ilgi duymadıgım için pişmanım ben açıkçası.
Size tavsiyem bence okuyun ama bununla birlikte gelecek sıkıntıları(üstte yazdıklarım) göz önünde bulundurun ve mezun olduktan sonra iş hayatınızla ilgili beklentinizi düşük tutup,hayal kırıklıgına ugramamanız ve daha sonrasında "ee ben şimdi neden okudum ki" dememeniz.İçinizde kalmasın okuyun,keşke okusaydım dememek için ya da en ufak ihtimali bile degerlendirememe sıkıntısını önüne geçebilmek için....

Kısacası bence okuyun..
 
İcinde insan sevgisi varsa ya hemsirelik oku ya ebelik. Emeklerin cope gitmez. Issiz muhendis dolu var yollarda .

Eşit ağırlık mezunu olarak sayısal 2 yıllık tercihi yaptım..
Şöyle söyleyeyim lisede fizik ,kimya, biyoloji dersleri görmedim ben.. hemşirelik için bu derslerin Puanları etki ediyor maalesef..
Yani öyle bir şansım yok..
 

Teşekkürler.. her şeyi tüm gerçekliği ile yazmışsınız..
 
@1var1yok saçmalama. 31 yaşına geldiğin zaman diyeceksin ki "öyle de böyle de 31 oldum, eğer seneler önce vazgeçmeseydim şimdi mezun olacaktım, ben şimdi 31 yaşımdan sonra ne yapacağım?" ...

eğer vazgeçersen 31 yaşında hayalini gerçekleştirememiş bi kadın olacaksın. vazgeçmezsen yine 31 olacaksın ama bi farkla hayalini gerçekleştirmiş bi kadın olarak.
eğer vazgeçersen 31 ine bastığında asıl o zaman geçmişin cezasını çekeceksin.
 
@1var1yok annem bundan seneler önce bi yere işe girdi, aslında orda sadece çay kahveye bakıyordu, derken ordaki masa başı işleri de iyice öğrendi, müdür annemin bu kadar iyi öğrendiğini ve yapabildiğini görünce bi üst yetkililerine mail atmış annem için, annemi de onların bağlı olduğu yere alabilmek için. ama annem lise mezunu olmadığı için kabul edilmemiş. müdür anneme gir açıktan lise diplomanı al dedi. ben de çok ısrar ettim. annem yapmadı, bu yaştan sonra nasıl yapacağım, koskoca 4 sene geçecek ne olacağı belli mi falan dedi.

sonuç, koskoca 4 sene çoktan geçti ve annem hala aynı yerde çalışıyor, şimdi diyor ki keşke sizi dinleseydim şimdi bitmiş olacaktı...
 
85-90 arası puan şart..
Ve tarih dersine hiç ilgim yok..
O yüzden KPSS düşünmedim..

Alırsın... Benim hem otizm hem sizofreni sahibi kuzenim 88 aldi. Bence bi zaman yetecek kadar tarih ogreniver. Ozelde harita muhendisi olsan alacagin para 2bin lira. Devlette harita teknikeri olsan alacagin para 2500 lira.
 

Çok haklısınız..
Bölümümün geçiş sağladığı en iyi bölüm Harita Mühendisliği ..
Fakat bazı yorumlar insanı karamsarlığa itiyor..
Bölüm hakkında.
(İş bulma imkanı az gibi)
Liseden mezun olalı 7-8 yıl oldu, ve tekrar hazırlanmaya kalksam o gücü bulamıyorum kendimde..
Sadece mat1 çalışayım kazanayım diyordum ben, fakat umutsuz yorumlar dediğim gibi insanın Canını sıkıyor
 
Okuduğum 2 yıllık bölüm sadece belli başlı bölümlere geçiş imkanı sunuyor ve içlerinde en iyisi Harita Mühendisliği ..
Yok oyle degil. Tekrar universite sinavina girsen de baska bi bolum okusan turkce cografya ogretmenlik falan. En azindan o sekilde 4 sene okiycaksin
Baksana pek is imkani yok diyolar.
Ama sen gene de oku ben 25 yasindayken isletme son siniftim. Sinava girip baska bi bolum kazanmistim ayni senin gibi dusundum mezun olsam yasim 30 olacak diye
Vazgectim kpss kazanirim diye dusundum
Malesef olmadi okumadigima da cook pisman oldum.
Okumaktan vazgecme sana tek tavsiyem
 

Eşit ağırlık mezunuyum ve dediğini gibi işletme, iktisat vs gibi bölümler var önümde..
Ama bu bölümlerden çok mezun olduğunu biliyorsunuzdur, yani harita mühendisliğini bu bölümlere tercih ederim.. çünkü diğer bölümler gibi çok mezunu yok..
Tabi ben okuyana kadar bayağı bir mezun verecek orası ayrı..
Aslında bu mesleği yapan kişilerden bizzat yorum almak isterdim, ama yok sanırım..
Vaz geçmeyeceğim, ama bu yorumlar insanın moralini bozuyor işte .. çünkü o kadar yıl aradan sonra 6-7 dersin yükünü tekrar kaldıramam..
 
Universitedeki hocalarina danismalisin onlar seni daha iyi yonlendirir.
Evet tabiki isletme okuma, belki dedim sistem degismistir de istedigin bolumu okuyabiliyosun diye.
Hakkinda hayirlisi olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…