• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişin cezasını çekiyorum...

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
Ne olur ya konumu bir süreliğine taşımayın lütfen ..
Merhabalar öncelikle , Canım çok sıkkın..
Zamanında iyi bir bölüm okumamanın, cahil zamanımda bugünlerde böyle sıkıntı çekeceğimi düşünmediğinden olsa gerek hiç önem vermedim derslerime :( :( .....

25 yaşındayım şuan .2 yıllık harita kadastro okudum, ve bu sene dgs ile harita mühendisliğine geçmeyi kafama öyle bir koymuştum ki.. Hatta bugün 2 tane daha soru bankası almıştım..

Ders saydırabileceğimi düşünerek, 2.hatta 3. Sınıftan başlarım ve zaten belli bir yaş kaybım var, mesleğime başlarım diye düşünürken..

O kadar çok hevesliydim ki.. sabahları 7 de kalkıp ders çalışmaya başlıyordum, renkli kalemlerle not tutuyordum ilk okul öğrencileri gibi :(Bugün, en çok istediğim ktü harita mühendisliğinde yabancı dil dahil toplam 5 yıl okumam gerektiğini, okuduğum 2 yıllık bölümün 4 ders saydırmakta başka hiçbir işe yaramadığını öğrendim..

Özelde de çalışma olanaklarını düşündüğümden diğerlerinden daha prestijli bir üniversite olması açısından tüm hedefimi katüye başlamıştım.. hayal kırıklığına uğradım..

Eğer bu yolda devam edersem 30-31 yaşında mezun olacağım.. düşünebiliyor musunuz...
Bugün aldığım kitapları yarın iade etmeyi düşünüyorum. Hiçbir hevesim , isteğim kalmadı..
Neden konu açtım onu da bilmiyorum, çevremde beni anlayabilecek hiç kimsem yok..

Bende senin gibi cekiyorum aynen. İki yıllık okuyordum. Sonra bi kaç ders yüzünden bıraktım şimdi o kadar pişmanım ki

Dgs şu anda çok adaletsiz bir sistem içerisinde ..
Aslında bakacak olur isek ülkemizde bütün sınavların sistemleri tartışmaya açık bir şekilde ama ...
Kendinize güveniyor iseniz sınav anlamında girin , bütün üniversiteleri arayıp hangisinin 3. Sınıftan başlattığıni öğrenin...
Önemli olan iş hayatına atılabilecek olmak..
3. Sınıftan başlayıp, 2 yıl işsiz kalmak da var ..
Sonuç aynı yani ...
Maddi yeterliliğe sahip iseniz 30 yaş çok güzel bir yaş..
Ama iş hayatı çok acımasız..
3 dil bilen , mastır yapmış arkadaşlarım çok düşük maaş akdi ile çalışma hayatına başladılar...
Adaletsizlik olduğu sürece durum bu ne yazık ki ...
Spotum: sınava olabildiğince çalışmanız , hir şey yolunda gitmese dahi başardım dersiniz..

Dgs şu anda çok adaletsiz bir sistem içerisinde ..
Aslında bakacak olur isek ülkemizde bütün sınavların sistemleri tartışmaya açık bir şekilde ama ...
Kendinize güveniyor iseniz sınav anlamında girin , bütün üniversiteleri arayıp hangisinin 3. Sınıftan başlattığıni öğrenin...
Önemli olan iş hayatına atılabilecek olmak..
3. Sınıftan başlayıp, 2 yıl işsiz kalmak da var ..
Sonuç aynı yani ...
Maddi yeterliliğe sahip iseniz 30 yaş çok güzel bir yaş..
Ama iş hayatı çok acımasız..
3 dil bilen , mastır yapmış arkadaşlarım çok düşük maaş akdi ile çalışma hayatına başladılar...
Adaletsizlik olduğu sürece durum bu ne yazık ki ...
Spotum: sınava olabildiğince çalışmanız , hir şey yolunda gitmese dahi başardım dersiniz..

Bölüm dikey geçiş anlamında pek bi üniversitede yok..
Ben ktü istiyordum mesela, hazırlıkla beraber 5 yıl eğitimi varmış :(
Diğer bulunduğu üniler ise; Selçuk,Aksaray,Gümüşhane,gaziosmanpaşa, Afyon Kocatepe, Erciyes gibi..
Ne yapacağımı hiç bilmiyorum, oysaki ne kadar hevesli çalışıyordum ..

Ne olur ya konumu bir süreliğine taşımayın lütfen ..
Merhabalar öncelikle , Canım çok sıkkın..
Zamanında iyi bir bölüm okumamanın, cahil zamanımda bugünlerde böyle sıkıntı çekeceğimi düşünmediğinden olsa gerek hiç önem vermedim derslerime :KK43: :KK43: .....

25 yaşındayım şuan .2 yıllık harita kadastro okudum, ve bu sene dgs ile harita mühendisliğine geçmeyi kafama öyle bir koymuştum ki.. Hatta bugün 2 tane daha soru bankası almıştım..

Ders saydırabileceğimi düşünerek, 2.hatta 3. Sınıftan başlarım ve zaten belli bir yaş kaybım var, mesleğime başlarım diye düşünürken..

O kadar çok hevesliydim ki.. sabahları 7 de kalkıp ders çalışmaya başlıyordum, renkli kalemlerle not tutuyordum ilk okul öğrencileri gibi :KK43:Bugün, en çok istediğim ktü harita mühendisliğinde yabancı dil dahil toplam 5 yıl okumam gerektiğini, okuduğum 2 yıllık bölümün 4 ders saydırmakta başka hiçbir işe yaramadığını öğrendim..

Özelde de çalışma olanaklarını düşündüğümden diğerlerinden daha prestijli bir üniversite olması açısından tüm hedefimi katüye başlamıştım.. hayal kırıklığına uğradım..

Eğer bu yolda devam edersem 30-31 yaşında mezun olacağım.. düşünebiliyor musunuz...
Bugün aldığım kitapları yarın iade etmeyi düşünüyorum. Hiçbir hevesim , isteğim kalmadı..
Neden konu açtım onu da bilmiyorum, çevremde beni anlayabilecek hiç kimsem yok..
Okusan ne kaybın olucak kazancın dışında, 2 yıl deilde 4 yıl olsun ne olucak, 4 yıl sonrasında aynı yerinde olmucan mı başlamasan ne değişcek ozaman da keşke diceksin. 2 yıl dahayı kafaya takma ömür bu hayaller için 2 yıl daha ne ki

Hazırlık geçme dil seviyesi neymiş acaba, belki bu yıl ingilizceye de çalışarak dınacı geçebilirsiniz ve hazırlık okumanız gerekmez.

Onun dışında 2 yılda bitirikiyor deniyor ama neredeyse bütün okullar 1 ve 2. Sınıftan ana dersleri aldırıyorlar. Başka üniversite de olsa o bir yıl kaybınız olacaktır, ama kayıp da değil aslında zira en temel dersler olacak onlar da.

Tabi böyle olunca dgs mi yoksa lisans sınavı mı daha mantıklı insan bilemiyor.

Back