geçmişimiz , hatıralarımız bir kalemde silindi...

olayı anlayamadım gerçekten, kasanın içindeki sabit hard disk nasıl kırılır?

kızların tornavida ile kasayı açıp diski yerinden çıkarıp fiziksel olarak zarar vermeleri lazım. anlattığınız şekildeki bir olay için.

kasa düşmüş olayı görmedim eşim kasayı bilgisaayrcıya götürmüş o öyle demiş açıkcası hard diskide görmedim çıkarılanı eşimde baktırcaz başka bi bilgisayarcıyada yani annlattığım olayın olması için tornavida felan lazım demişsiniz demekki olamdanda becerebilmişler işte :(

Uzuldum. Yalniz ne uslucocuklarmis oyle. Harddiski kirmayi nasil basarmislar bravo. Bildigin yamyamlarmis bunlar

:(( valla parasından değilim bak evde bişeyler kırılır edilir hiç sorun etmem hiçbişeyide kaldırmam herşey oldugu gb durur çocukalr olsada olmasada kaç tane vazom süs eşyam gitmiştir asla sorun etmem pc bozulsaydı 250tl tamam zülürdüm ama gene geçerdi ama anıalrımzıın yok omasını hiçbişey teselli etmiyo yani çok kzıgın ve üzgünüm genede çocukalra bişey diyemem benim hatam oturtmasaydım zin vermeseydim yani bilerek yapmadılar arkadaşın dediği gb tornavidayla acıp kurcalayıp kırsalr kızarımda yani kasayı düşürmüşler olabilir yani yanda çünkü masanın olca varmış ama keşke içindekielr gitmeseydi keşke...

kasa düşmüş olayı görmedim eşim kasayı bilgisaayrcıya götürmüş o öyle demiş açıkcası hard diskide görmedim çıkarılanı eşimde baktırcaz başka bi bilgisayarcıyada yani annlattığım olayın olması için tornavida felan lazım demişsiniz demekki olamdanda becerebilmişler işte :KK43:

işte olmadan öyle bir şey yapamazlar, bilgisayarcı saçma sapan bir açıklama yapmış.
kasayı yüksekten yere bırakmış olsalar bile hard diskin yazma yeri ve bu yerin altındaki bilgiler zarar görür sadece.
kalemle deftere yazarken biri kaleme çarpsa o anki yazdığımız kelime bozulur, defterin tamamı yırtılmaz.

size lazım olan http://the-gadgeteer.com/assets/brando-usb2ide-cable-v2-1.jpg gibi sata/ide den usbye dönüştürü kablo.
eski hard diskinizi bilgisayara takıp bu şekilde zarar görmemiş bilgileri kurtaracaksınız. Sorun hard diskin yazma kısmında değilse dosyalar rahatlıkla geri gelir.

çok üzüldüm sizin için...inşallah bir yolu vardır anılarınıza kavuşmanızın
ben de erteleyip durduğum hard disk işini halletmeye karar verdim hemen şimdi...

Bu kadar önem verdiğiniz şeyleri sadece bir bilgisayarın hard diskinde nasıl tutabiliyorsunuz şaşırdım doğrusu. En azından bir harici harddiske daha depolamadığınız sürece bu başınıza gelen şey er ya da geç gelecekmiş zaten.
Kasa kapalıyken verilen bir fiziksel darbe ile harddiskin veriler kurtarılamayacak kadar hasar alması fiziken mümkün değil. İyi bir bilgisayarcı her halükarda kurtarır.

en sinir olduğum şey ya.çocukları çok sevmeme rağmen eşyalarımın başkaları tarafından kullanılmasını sevmem.misafirler de "bu kız oyun yaşını geçmiş artık, belki bakıcılık yapmak istemiyor, belki bizimle oturmak istiyor" diye düşünmeden atarlar çocuklarını başıma.onlar da genelde bilgisayarda oyun oynamak isterler:KK53:şimdi bunu okuyunca tırstım.
bizim bilgisayar eski ve ikide bir çöküyor, tamir etmeleri için götürdüğümüzde de müzikleri, fotoğrafları vs yedekliyorlar ama kırılınca oluyor mu bilmiyorum.olmuyormuş heralde.siz ne olur ne olmaz birkaç yere daha sorun.kötü olmuş gerçekten.

Çok üzülmeyin; bugününüzü yaşayın asıl desem, kızmazsınız di mi? Sağlıklı bir evladınız, eşiniz, güzel bir yuvanız var :nazar: , geçmiş adı üstünde geçmiş, duygular en dolu dolu bu an da yaşanır. Üzülüp kızmak yerine, resimlerine bakamıyorsam da canlı evladım var yanımda diye doya doya onunla paylaştığınız anı en iyi değerlendirmek bir tercih.
Neyse kovayım ben; çok içli bir yanım yok galiba...ama düşüncem böyle bu konuda.

Harddiskin bicimini seklini biliyoruz. Bilgi yuklu olan bir cok diskin disinda onu koruyan oldukca sert bir yapi vardir. Yani yere atsaniz ustune otursaniz kirilmaz. Baltayla falan mi girismisler anlamadim ki.

Himm zor bi durum ya bnde cok severim herseyi cekmeyi ins kurtarirsiniz

çok kötü olmuş geçmiş olsun :(
büyük yazılım şirketlerine gidebilirisiniz,
özel bir yazılımla,
çok büyük bir fiyata geri getirebilirler...
o da BELKİ...
çok üzüldüm gerçekten :(

arkaşlar çok üzgünüm belki teselli edersiniz bilen vardır kurtarılır der diye buraya yazıyorum eşim konusunu açtırmıyo kavga ediyoruz çünkü

geçtiğimiz cumartesi misafir geldi eşleriyle 2 aile 3 çocuk 10 -5-4 yaşlarında 3 kız.... biri eski öğrencim... gayet uslu kızlar ... baya bi oturulunca biz bayanalr balkona cıktık ben kzıı uyuttum beşiğine yatırdım sonra kızların cnaı sıkıldı pcye oturalımmı dediler bende olur dedim her gelen cocuk oynar pcmizle asla malımızı kıskanan birileri değilizdir eşimde bende herşeyimi meydandadır gelenlerden asla bişeyimizi sakınmazyız neyse oturdular biz balkondayız eşlerimiz cocukalrın oldugu odadalar... çocuklar geldiler yanımıza bişey dmeediler ama misafirler baya oturdu gittiklerinde eşim dedi pc bozuldu noldu dedim bak istersen kasa düştü ekran gitti açılmıyo dedi dedim gelip geçicidir denedik denedik yok olmadı ertesi gün denedik yok tamire götürdü hard diski kırılmış deli oldum 250tlye yaptırdı getirdi ama 8 senemiz anıalrımız hatıralarımız yok oldu ...:KK43:((

çıldırıcak g boluyorum düşündükçe kime kızıcam bilmiyorum çocukalra kızsam herkezin başına gelebilir benimde kızım var annelerine kızsam babaalrına ilgilenmediler diye off neye yararı var eşime kızıyorum görmedin mi diye nababilirim diyo kendime kızıyorum zaten hep flaşa atcam dedim dedim atmadım resimelri vidyolarımızı

bebeğim 6 seneden sonra oldu balayımızdan tutunda bebeğime aldıgım çoraba kadar her evresini karnımda her anımı çektim anı diye neler vardı neler birikimlerim senelerim uçup gitti deliricem :KK43:((

anaoklu öğretmeniyim 6 senelik bilgi birikimim dosyalarım kaynakalrım gitti herşey herşey gitti binelrce oyun müzik biriktirmiştim faliyet örnekleri binelrce öğrecimle fotoraflarım vidyolarım herşey gitti düşünüp düşünüp ağlıyorum aklımdan çıakrmaıyorum

eşim hard diski almışa raştırıcaz kurtarabilirlermi diye ama herkez olmaz artık diyo çok ama çok üzgünüm :KK43::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:

canım fotografını atabilir misin harddiskin..
kurtarılıp kurtarılamayacağını bakıp söyleyebilirim...

işte olmadan öyle bir şey yapamazlar, bilgisayarcı saçma sapan bir açıklama yapmış.
kasayı yüksekten yere bırakmış olsalar bile hard diskin yazma yeri ve bu yerin altındaki bilgiler zarar görür sadece.
kalemle deftere yazarken biri kaleme çarpsa o anki yazdığımız kelime bozulur, defterin tamamı yırtılmaz.

size lazım olan http://the-gadgeteer.com/assets/brando-usb2ide-cable-v2-1.jpg gibi sata/ide den usbye dönüştürü kablo.
eski hard diskinizi bilgisayara takıp bu şekilde zarar görmemiş bilgileri kurtaracaksınız. Sorun hard diskin yazma kısmında değilse dosyalar rahatlıkla geri gelir.

dediklerinizi eşimede göstericem inş kenara atıp kırıldı dmeicez zaten göstericez mutlaka başka yerlerede inş dediğiniz gbdir ve inş kurtarılır dediğim gb götürdügümüz mahaleldeki bi bilgisayarcı yani ona güvenmiyorum tabiki başka iyi bilgisayarcılar araştırcam

çok üzüldüm sizin için...inşallah bir yolu vardır anılarınıza kavuşmanızın
ben de erteleyip durduğum hard disk işini halletmeye karar verdim hemen şimdi...

hemen hemen ertelemeyin hep bu hafta içinde attım fotoraflRI ve eşimle yeni konuşmuştuk bişey olursa diye ve oldu aman sizinde başınıza gelmesin

Bu kadar önem verdiğiniz şeyleri sadece bir bilgisayarın hard diskinde nasıl tutabiliyorsunuz şaşırdım doğrusu. En azından bir harici harddiske daha depolamadığınız sürece bu başınıza gelen şey er ya da geç gelecekmiş zaten.
Kasa kapalıyken verilen bir fiziksel darbe ile harddiskin veriler kurtarılamayacak kadar hasar alması fiziken mümkün değil. İyi bir bilgisayarcı her halükarda kurtarır.

güvenmiyoduk ama işte elim ermedi herşeyi hafıza kartına atmıştım lazım olunca pcye attık hard disk alcaktık ama hep erteledik işte olunca aldık hemen giden gitti inş. dediğiniz gbdirde kurtarılır

en sinir olduğum şey ya.çocukları çok sevmeme rağmen eşyalarımın başkaları tarafından kullanılmasını sevmem.misafirler de "bu kız oyun yaşını geçmiş artık, belki bakıcılık yapmak istemiyor, belki bizimle oturmak istiyor" diye düşünmeden atarlar çocuklarını başıma.onlar da genelde bilgisayarda oyun oynamak isterler:KK53:şimdi bunu okuyunca tırstım.
bizim bilgisayar eski ve ikide bir çöküyor, tamir etmeleri için götürdüğümüzde de müzikleri, fotoğrafları vs yedekliyorlar ama kırılınca oluyor mu bilmiyorum.olmuyormuş heralde.siz ne olur ne olmaz birkaç yere daha sorun.kötü olmuş gerçekten.

:))) bekarların sorunuda bu sizede yazık :)

Çok üzülmeyin; bugününüzü yaşayın asıl desem, kızmazsınız di mi? Sağlıklı bir evladınız, eşiniz, güzel bir yuvanız var :nazar: , geçmiş adı üstünde geçmiş, duygular en dolu dolu bu an da yaşanır. Üzülüp kızmak yerine, resimlerine bakamıyorsam da canlı evladım var yanımda diye doya doya onunla paylaştığınız anı en iyi değerlendirmek bir tercih.
Neyse kovayım ben; çok içli bir yanım yok galiba...ama düşüncem böyle bu konuda.

eşimde öyle diyo bak canlısı burda daha çekeriz diyo bende diyorum bebeğimiz 6 yıl sonra oldu bebekliği gitti 7 aylık ama işte o ilk güzel anılar dogmadan neler birikrimiştim neler yazmıştım ne vidyolar cekmiştim hepsi gitti yaniş evlaqtlık oldugunu biel düşünebilir o kadar yani :(( bu arada bende kova görünüyorum ama oğlakla iisinin arasında 20 ocak dogumluyum kızım kova belki oda sizin gb takmaz ielrde bebekliğim nerde demez :)

Harddiskin bicimini seklini biliyoruz. Bilgi yuklu olan bir cok diskin disinda onu koruyan oldukca sert bir yapi vardir. Yani yere atsaniz ustune otursaniz kirilmaz. Baltayla falan mi girismisler anlamadim ki.

o zman bilgisayarcının bi hatası avr tamam calışmıyo ama kırılmamş herelde dimi eşim gelsin ilk iş bakıcam tipinde bi kırıklıkm varmı diye :/

Himm zor bi durum ya bnde cok severim herseyi cekmeyi ins kurtarirsiniz

inşallah sizde kopyalayın mutlaka bırakmayın pcde

çok kötü olmuş geçmiş olsun :KK43:
büyük yazılım şirketlerine gidebilirisiniz,
özel bir yazılımla,
çok büyük bir fiyata geri getirebilirler...
o da BELKİ...
çok üzüldüm gerçekten :KK43:

inş kurtarılabilir bişeydir umt oldu bana kırılmaz diyo baya bi kişi

canım fotografını atabilir misin harddiskin..
kurtarılıp kurtarılamayacağını bakıp söyleyebilirim...

eşim gelince bakayım mutlaka buraya alıntılayıp yine yüklerim bende görmedim hiç kırıldı deyinc bakmadım kırık bişey düşündüm ama bak herkez düşmeuyle kırılmaz diyo belki bozulmuştur sadece resim yüklücem hoş telefonumda bozuldu o kadar aksilikler üst üste geldiki telefon pc fotoraf makiansı herşey bozuldu aynı haftada:((

misafir çocukalrına bakmak zorunda kalıyomuşsun ya ondan dedim bende bekarken öyleydi ablama gelirdima bam evli arkadaşalrı gelirdi hadiii abla sizi oynatsın bide anaoklu öğretmeni olunca ooo evlendim yine aynı gittim heryerde sana oyun öğretsin şarkı öğretsin sanki hemen tak diye öğretiliyo okulda bi şarkıyıkırk kere sölüyosun öyle öğreniliyo :) ondan dedim

Keşke Harici harddiske kopyalayıp kaydetseydiniz bir sorun yaşanmazdı, yazık olmuş ben olsam bende çok üzülürdüm.

Keşke Harici harddiske kopyalayıp kaydetseydiniz bir sorun yaşanmazdı, yazık olmuş ben olsam bende çok üzülürdüm.

artık öyle yapıcaz hemen aldı eşim hep almak aklımızdaydıda işte bir nusubet bin nasiyattan iyidir derlerya öle oldu :(

Bence de bir fotograf yukleyin bakalim nasil kirilmis. Cd den yada tasinabilir plastik korumali disklerden bahsetmiyorsak bu iste bir is var.

Bence de bir fotograf yukleyin bakalim nasil kirilmis. Cd den yada tasinabilir plastik korumali disklerden bahsetmiyorsak bu iste bir is var.

Bence de, al kırdın kırdın diyen işgüzar bilgisayarcı, eli baltalı hard disk okuma kafası düşmanı çocuk hayalinden daha mantıklı :))

Hafıza kartına veya harici diske kaydetmek 5 10 dakikalık bir iş yahu. Yazık olmuş.
İnşallah kurtarılır dosyalar.

Back