Sadece doğuda değil bugün türkiyenin en modern yerlerinde bile bekaret gerçekten önemli... Ben bu namusu bacak arasında arama düşüncesine katılmıyorum ama benim babam, eşim, kardaşim de dahil bütün türk erkeklerinin %99u bekarete önem verir. Erkekler güzel, zeki yada becerikli değil namuslu, dokunulmamış meyve ararlar ve kim ne derse desin bu böyledir. En moderni de en yobazı da aynı düşünür "Benim kadınıma ilk ben elimi değdirmeliyim." Televizyonlara, üniversitelere yada zengin insanlara bakma yalan hepsi...
Senin yaşadıklarına gelince biliyorum çok zor şeyler yaşadın ama k. bakma kendi düşüncelerimi söyleyeceğim.
Şimdi tecavüz bir yere kadar kabuledilebilir. Ama sen tecavüze uğradıktan sonra senin değerini gerçekten bilecek erkeği evinde beklemek yerine neden aradın? arandın? O çocukla hiçbirşey yaşanmadı diyorsun, doğru olabilir ama neden o karakterli biriyle gezerek adını çıkardın? Ya bilmiyorum ama ülkemizin namusa bakış açısı belli, sen onların gözünde "namussuz" kategorisine kolayca girebilecek potansiyel namussuz bir insanken neden evinde edebinle oturmayıp mutlu bir evlilik yapma şansını çöpe attın??
Bak ben istanbulun en "sözde" modern semtlerinden birinde oturuyorum ve seninle aynı yaştayım. Mahallemde bir kız arkadaşım senin yaşadıklarına paralel şeyler yaşadı, 5 yada 6 kişiyle gezdi tozdu onunda adı çıktı ve o da henüz 23 yaşında kurtarıcısıyla evlendi. Şimdi annemin anlattığına göre kocasından hergün dayak yiyormuş "benden önce kaç kişinin daha oldun?" diye.. Normalde inanmazdım anneme (annem herşeyi abartır ve kız çok severek evlendi) ama 1 ay önce migrosta karşılaştığımda eli yüzü mosmordu ve güneş gözlüğü kapatmıyordu morluklarını, dudakları patlamıştı dayaktan....
Bende 19 yaşında daha 3 ay önce evlendim, üniversite öğrencisiyim. Ama cem karacanın da söylediği gibi "namus belası" olayına inanıyorum. Ben ilk öpücüğümü bile eşime verdim, üniversite öğrencisi ve açık bir kız olmama rağmen evden dışarı çıkmazdım ki hala çıkmıyorum.
Sözün özü ; eğer mutlu bir evlilik yapmak istiyorsan evinde edebinle otur. Yoksa eşinin gözlerinin içine baktığı bir evlilk yapman gerçekten çok çok zor...