• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmiş, hatalar pismanlik...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Birteselliver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2020
47
20
3
32
Merhaba ,
Geçmişte yaşadığınız unutamadığınız pismanliklariniz varmi ? Vicdan azabinizi nasıl dindirdiniz? Nasıl ayakta kalmayı başarabildiniz? Tamamı ile unuttum artık acıtmıyor dediğiniz anılarıniz varmi ?
Ben çok çok çok pismanim aile baskısı , hormonlarım ve doktorumun dediğine göre borderline rahatsızlığım yüzünden birden fazla ilişkim oldu küçük yaşta başladı ailem muhafazakar kimseye ablama bile sevgilim olduğunu soylemedim hic .. Bulusmalarimda gizli saklı oluyordu yakinlasmalar oluyordu ama bunların bana zarar vereceğini ileride pişman olacağımı hiç düşünmedim manevi yönden zayıf ve cahildim ... hep terkedildim birisi bittiyse bi başkasında aradım sevgiyi hepte internetten buldum kısa sürede güvendim... Üniversitede daha da çok yanlışlar yaptım sonra hepsini atlattım zannettim ama baktım ki çevremde herkes evleniyor bense hiç evlilik hayali kurmuyorum neden böyle vs diye sorgularken çok yanlış bir yolda olduğumu anladım resmen gözümdeki perde indi ... Gerçeklerle yüzleşmek ağır oldu çok aşağılık hissettim kendimi :( Aileme ve kendime yakışmayan şeyler yaptım kimsede benden beklemez ... Tesetture girdim maneviyata yoneldim hergün ama hergün gecmisi düşündüm sonunda uyku uyuyamaz is yapamaz hale geldim .... Bir türlü kendimi affedemiyorum bir türlü vicdan azabimi dindiremiyorum ...Hayatımı mahvettim . Keşke geriye dönme düzeltme imkanım olsaydı ;( şimdi en son çare psikologa gitmeye başladım emdr terapisine başladı bir çok kötü hatıra ve küçüklükte taciz olduğu için uzun bir süreç dedi ...

Merhaba ,
Geçmişte yaşadığınız unutamadığınız pismanliklariniz varmi ? Vicdan azabinizi nasıl dindirdiniz? Nasıl ayakta kalmayı başarabildiniz? Tamamı ile unuttum artık acıtmıyor dediğiniz anılarıniz varmi ?
Ben çok çok çok pismanim aile baskısı , hormonlarım ve doktorumun dediğine göre borderline rahatsızlığım yüzünden birden fazla ilişkim oldu küçük yaşta başladı ailem muhafazakar kimseye ablama bile sevgilim olduğunu soylemedim hic .. Bulusmalarimda gizli saklı oluyordu yakinlasmalar oluyordu ama bunların bana zarar vereceğini ileride pişman olacağımı hiç düşünmedim manevi yönden zayıf ve cahildim ... hep terkedildim birisi bittiyse bi başkasında aradım sevgiyi hepte internetten buldum kısa sürede güvendim... Üniversitede daha da çok yanlışlar yaptım sonra hepsini atlattım zannettim ama baktım ki çevremde herkes evleniyor bense hiç evlilik hayali kurmuyorum neden böyle vs diye sorgularken çok yanlış bir yolda olduğumu anladım resmen gözümdeki perde indi ... Gerçeklerle yüzleşmek ağır oldu çok aşağılık hissettim kendimi :KK43: Aileme ve kendime yakışmayan şeyler yaptım kimsede benden beklemez ... Tesetture girdim maneviyata yoneldim hergün ama hergün gecmisi düşündüm sonunda uyku uyuyamaz is yapamaz hale geldim .... Bir türlü kendimi affedemiyorum bir türlü vicdan azabimi dindiremiyorum ...Hayatımı mahvettim . Keşke geriye dönme düzeltme imkanım olsaydı ;( şimdi en son çare psikologa gitmeye başladım emdr terapisine başladı bir çok kötü hatıra ve küçüklükte taciz olduğu için uzun bir süreç dedi ...

Birine zarar versem, canını yaksam, hırsızlık yapsam, cana kastetsem pişmanlık duyabilirdim. Ama sevgililerim oldu, yakınlaştım, elini tuttum, öpüştüm, seviştim diye hiç pişmanlık duymadım. Bunlar pişmanlık duyulacak şeyler değil. Tedavinize devam edin, umarım bu yaşadıklarınızın pişmanlık duyulması gereken şeyler olmadığını anlarsınız en kısa zamanda.

Gecmıs, adı ustunde gecmıs.
Herkesin var hatırlayınca kendine kızdıgı dönemlerı olayları ama onlara bakıp yasamiyoruz.

Ben olaylara sızın gıbı bakmiyorum
Yasamak ıstemısım yasamısım ve bıtmıs.
Hata olarak ele almıssam konuyu bir daha yapmam ve yoluma bakarım.

Sizde yolunuza bakın, hasta olursunuz dusune dusune.

Ben hayatımın hatasını yaptım işimden ayrılarak, 3 senedir bunun sıkıntısını ve pişmanlığını çok acı yaşıyorum.. dua et bana da
Keşke benimde bunun gibu bir derdim olsaydı ... Rabbim yardımcın olsun elbetteki zordur ama bak ne acılar var en azından seninki tekrar kazanilabilecek birşey ...

Hatalar yaptim bazi hatalarima fazla fazla üzüldüğüm de oldu ama suan kafama taktigim veya uzun yillar kendime eziyet ettigim bir pişmanligim olmadi.

Okul konusunda da biraz pişmanim mesela hayalimin pesinden yeterince koşmadim, sacma tercihlerle , hic alakam olmayan seyi okudum ve daha sonra da dogru durust calismadim bile. :)
27 yasimda olacagim yakinda ve karar verdim 15 yasimda yapmak istedigim meslek icin tekrar okuyacagım, bu saatten sonra calissam da calismasam da onemli degil ama okuyacagim yine de. :)

Sonuçta hayati biyerden kacirdik veya hata yaptik diye oturup kenarda kafayi yemek yerine ya takmayacaksin ya biyerden başlayacaksin. Oyun degil bu baştan başla diye bir olay yok.

Gecmıs, adı ustunde gecmıs.
Herkesin var hatırlayınca kendine kızdıgı dönemlerı olayları ama onlara bakıp yasamiyoruz.

Ben olaylara sızın gıbı bakmiyorum
Yasamak ıstemısım yasamısım ve bıtmıs.
Hata olarak ele almıssam konuyu bir daha yapmam ve yoluma bakarım.

Sizde yolunuza bakın, hasta olursunuz dusune dusune.
Hasta oldm zaten bir güne mutlu uyanamıyorum kalbimde derin bir sızı ile uyanıyorum hergünum zehir oldu ...

Hasta oldm zaten bir güne mutlu uyanamıyorum kalbimde derin bir sızı ile uyanıyorum hergünum zehir oldu ...
Gecmıstekı sevısmelere takılı kalmıssiniz sanırım.
Onun dısında var mı derdiniz bilmiyorum gecmıse dair..

Hata diyorsunuz bir daha yapmıyorsunuz tamam iste dersi almıssınız.

Bunu kafada dondure dondure kurmak size uzuntuden baska ne getirir ki?
Yasadım ve bıttı dıyın, diyebılın.

Maneviyata yöneldiyseniz o zaman Allah’a güvenin ve affediciliğine sığının. İnsan öldürmediniz, isteyerek kimseye zarar vermediniz. Önemli olan şu andır.
Haklısınız ama bir türlü uygulayamiyorum bunu ..Yaklaşık 6-7 aydır her gunum gecmisi düşünerek öyle olmasaydı böyle olsaydı vs gibı düşüncelerle geçiyor aklımdan bir türlü çıkmıyor hiç birşeye odaklanamiyorum işimi düzgün yapamıyorum her gunum ağlamakla geçiyor :( Bunu tetikleyen çok şey oluyir mesela babam tvde vs biryerdi uygunsuz bir sahne veya bir haber görse yorum yapar nasıl hayatlar vs der bense yerin dibine geçerim :(

Haklısınız ama bir türlü uygulayamiyorum bunu ..Yaklaşık 6-7 aydır her gunum gecmisi düşünerek öyle olmasaydı böyle olsaydı vs gibı düşüncelerle geçiyor aklımdan bir türlü çıkmıyor hiç birşeye odaklanamiyorum işimi düzgün yapamıyorum her gunum ağlamakla geçiyor :( Bunu tetikleyen çok şey oluyir mesela babam tvde vs biryerdi uygunsuz bir sahne veya bir haber görse yorum yapar nasıl hayatlar vs der bense yerin dibine geçerim :(
Baban o gordugunde kınadıgı seyleri yapmasın Kafı. Babanın kınadıgı seyler adına senın utanman cok gereksiz gercekten sana eziyet.

Milletin kınadıgı seyle kendinden utanacaksan ısın var.
Milletin isi gucu yok oturur TV karsısına veya balkona geleni gideni kınar.
Sen kendine bak, kendi hislerine bak

Hatalar yaptim bazi hatalarima fazla fazla üzüldüğüm de oldu ama suan kafama taktigim veya uzun yillar kendime eziyet ettigim bir pişmanligim olmadi.

Okul konusunda da biraz pişmanim mesela hayalimin pesinden yeterince koşmadim, sacma tercihlerle , hic alakam olmayan seyi okudum ve daha sonra da dogru durust calismadim bile. :)
27 yasimda olacagim yakinda ve karar verdim 15 yasimda yapmak istedigim meslek icin tekrar okuyacagım, bu saatten sonra calissam da calismasam da onemli degil ama okuyacagim yine de. :)

Sonuçta hayati biyerden kacirdik veya hata yaptik diye oturup kenarda kafayi yemek yerine ya takmayacaksin ya biyerden başlayacaksin. Oyun degil bu baştan başla diye bir olay yok.
Geleceğe dair umudunuzdan bir miktar bende istiyorum :(

Psikolojik destek almanız iyi bir şey, devam edin bırakmayın. Geçmişte yaşadıklarınız tecrübedir. Tecüibelerden ders alırız daha iyi olabilmek için. "Şimdiki kafam olsaydı yapmazdım" diyebildiğiiniz şeylerden artık pişman olmayın çünkü artık onları aştınız, akıllandınız demektir.

Bende bazen farklı durumlardan dolayı sizin yaşadığınıza benzer pişmanlıklar yaşadım. Meditasyon ve emdr beni çok rahatlattı mutlaka devam edin. Emdr ilk başta pişmanlık hissini güçlendirebilir pes etmeden devam edin

Sanirim dini yönden yasadiklariniz sizi pişman ediyor. Fakat maneviyata yöneldiyseniz affedici olan Allah'ın affına güvenin. Dua edin. Ve terapiye devam edin. Sağlıksız ilişkiler sizi psikolojik olarak çok yıpratmış olabilir

Birine zarar versem, canını yaksam, hırsızlık yapsam, cana kastetsem pişmanlık duyabilirdim. Ama sevgililerim oldu, yakınlaştım, elini tuttum, öpüştüm, seviştim diye hiç pişmanlık duymadım. Bunlar pişmanlık duyulacak şeyler değil. Tedavinize devam edin, umarım bu yaşadıklarınızın pişmanlık duyulması gereken şeyler olmadığını anlarsınız en kısa zamanda.
İnşallah :( ama malesef düşüncelerimi değiştiremiyorum :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X