- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Bizimki iyice çıkmaza girdi artık 1 haftadır tuvalete alıştırmaya çalışıyorum. Kabızlık had safhada iki kere lavmanla yaptırabildim. İki gündür acıyo diye yine kıvranıyor diyet asla uygulayamıyoruz yemek seçen bir çocuk aç kalıyor yine yemiyor. Zorla vermeye kalksam kusar bir kaç ilacı öyle çıkarmıştı napacağımı şaşırdım bir kere oturağına yapsa belki o kadar da acımadığını ayakta yapmaktan daha rahat olacağını anlayacak, anlatıyorum ama nafile napacağız bakalım Allahım sen yardım et... Kompostu ve su veriyorum bol bol beslenmesi düzelmeden ve korkusunu yenmeden rahat yok bize.
arkadaşım çok geçmiş olsun aslında yaz mevsiminde daha az olması gerek tabi yemekde seçen bir çoçuksa kabızlık vazgeçilmez son yemek te ısrar etme meyve yedir bol bol yaz meyveleri daha ilği çekicidir bak birde bir kaç hafta sonra böğürtlen çıkar bögürlen ve kırmızı eriği rondayla parçala marmelat kıvamında ama kaynatmadan tadı baya eşki oluyor çok azıcık şeker yada balla tatlandır harika bir müsil oluyor ona yedirikende kabızlığın için deme kan yapsın diye güçlen çabuk büyü diye yediriyorum diye hikaye yaz benim kızım 1 seneden fazla kabızlık çekti tedavide gördük çok şükür bitti ama benim kızımın tam tersi kışın nüksediyor kabızlığı bende bundan konserve yapıp hergün yemek arkasına 1 kase yediriyorum çok faydasını gördüm zarralıda degil bol bol yedirebilirsin çok geçmiş olsub
Öyle bir halde ki şu an meyve bile yemiyor elma sever onu bile yediremiyorum. Yarın yine cerraha gideceğiz ama napacak ki. Bu akşam 2 saat kıvrandı lavmanla yaptırabildim hiç sevmiyor psikolojisi mahvoldu sırt üstü yatmıyor bile krem bile süremiyorum o halde tir tir titriyor defalarca anlattım yemek seçtiği için acıdığını sebze meyve yemediği için olduğunu aslında psikolojik olarak daha baskın durumda şu an tuvalet eğitimi yüzünden. Çişe alışıyordu ne güzel ama kabızlık bozacak bu durumu kakayı beze yapıyor kafası karıştı yakında bez diye tutturursa yandım :1no2:
benşm 1.5 yaşında kızım var ve poposunda basurlu yetişkinlerde meme olur ya o tarz bişey çıkmış sizce ne olbilir bi uzmana göstermelimiyim yoksa geçermi
benim oğlum 8 yaşında 2 yaşından ber bu sorunu yaşadık , çok zor günler geçirdik altına kaçırmaya başlamıştı ve bu sene başına kadar devam etti. en son artık okadar biriktirmişki karın ağrssı bir gece boyu devam etti ishal zannetik ama değilmiş sabah hemen doktora götürdük bağırsakları şişmiş doktor eğer halletmez isek ameliyat gerekebilir dedi. oğlum çok korktu. ama şükür verdiği ilaçlarla bu sorunu halletik. şimdi kaçırmıyordüzenli bir şekilde tuvaletine gidiyor.bu sorunu halletmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum benim kızım 2 yaşında ve çatlakla başlayan kabız hikayemiz var napıcağımı bilmiyorum çatlağı iyileşti ama hala tutuyor kakasını bu yazdığınız diyet programını uygulayacağım başka önerileriniz varsa yardımcı olurmusunuz
bu sorunu halletmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum benim kızım 2 yaşında ve çatlakla başlayan kabız hikayemiz var napıcağımı bilmiyorum çatlağı iyileşti ama hala tutuyor kakasını bu yazdığınız diyet programını uygulayacağım başka önerileriniz varsa yardımcı olurmusunuz
arkadaşlar konu çok eski ama belki okuyup tavsiye veren olur..
oğlum 2 yaşını ekimde doldurdu ama geçmeyen kabızlığı var,tuvalet eğitimi, işe yaramıyor,bazen 1-2 ay düzeliyor sonra tekrar başlıyoruz...perişanız ikimiz de..
sorum hangi branşa götürmemiz gerektiği..kendi çocuk doktorumuz,kan falan yoksa bekleyelim dedi ama beklemeyle olmuyor ,duphalaca işe yaramıyor,hatta bazen lavman bile. artık onu da yaptırmıyor da..
neyse çocuk gastroentroloji her ilde yok,bulamadık ...çocuk cerrahii mi bakıyor???
lütfen birileri okusun da cevaplasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?