Canım Aynı sorun bizdede var doktorumuz kolonoskopi yapılmasını istedi bende Ankarada yaşıyorum ve sanırım sadece Gazi ve Hacettepe bakıyormuş çocuk olduğu için bişiler yazın ne olur giden yaptıran varmı?????:gitme:
merhaba arkadaşım ben kızımı dışkapıda dr. sami ulus çoçuk hastalıkları hastanesine götürüyordum tam teşkilatlı ve bir ünv. hastanesi kadar imkanları var doktorları çok iyi 2 sene gastroenterolojide uzm.doktor selim beye götürdüm benim kızıma bagırsak filmi ve safra kesesi filmi ayrıca t9 ları için kan alerji için kan vs.. alındı bunların ardından bagırsak tembelliği dendi ve diyet verdi zaman zaman halen aynı şikayetlerimiz var ama eskiye nazaran çok ama çok yol kat ettik enginar ve brokoli yediğinde düzeliyor koloskopi bilmiyorum ama bence seninkinde kabızlık dışında başka sıkıntılarda var sanıyorum bu yöntemle ince bagırsak girişine bakılıyor yinede başka bir hekime gitmeni öneririm sana ondan sonra gerekiyorsa tabiki yapacak bir şey yok çok geçmiş olsun iyi haberlerini bekliyorum
Biz duphalac tedavisine başladık 1 haftadır her gün yumuşak bir şekilde yapıyoruz.İlacı bırakınca acaba ne yapacağız..
benim oğlumda 3yaşında ve bikaç gün önce kakasını yaparken çok zorlandı lazımlığına baktığımda 4-5damla kan gördüm ve çok ktü oldum 4-5gün biriktiriyo sonra çok zorlanıyo dr a gitmedim napabilrim ?
Gittim canım ilaca başladık işte.Batikonlu suya oturma ve krem kullanıyoruz ve şuan iyiyiz.canım doktora götürecektin ne yaptın götürdün mü
Kabızlık bizimde 1 yıldır sorunumuz, geçen yıl tuvalet eğitimi verirken oldu ve son bir kaç aydır sürekli kabız halindeydi. 1 ay önce devlet hastanesinde çocuk cerrahisine götürdüm. sadece 15 gün kullanmak üzere likid parafin bir şurup ardından Duphalac a başladık. Sabah akşam poposuna anestol sürüyoruz. Şu an iyi gidiyor. Önümüzdeki günlerde kontrolü var ilacı bıraktırırsa ve yine olursa diye korkuyorum çünkü daha önce dr kontrolünde bir çok laksatif şurup kullanmıştık ya vücudu alışıyor etki etmiyor ya da ilacı kesince yine kabız oluyordu. Beslenme ile alakalı bir durummuş ama ben psikolojik olduğunu da düşünüyorum. Çocuk kakası sert olunca yapmak istemiyor erteledikçe de kabız oluyor.
Çelik198408 eğer bahsettiğin ilaç lavman türü bir şeyse yani ağızdan alınan türü oluyor barsakları temizliyor müshil gibi demişsin ya dr fazla kullandırtmıyor onu.
Benim oğlumda 2.5 aydır kabızlık tedavisi görüyor. İlk başta 2 hafta barsak temizleyici kullandık biz sonra duphalac a geçtik, bize de dr duphalac ı 6 ay 1 sene kullanabileceğini söyledi. Ayda bir kontrole gidiyoruz bizim durumumuzun psikolojik yönleri daha çok bu yüzden çocuk psikiyatristine gitmemizi önerdi. Beslenme düzenimiz berbat hiç bir yemeği sevmiyor ve tadına bile bakmayı reddediyor. Dr bize hangi çocuk cerrahına gitseniz eğer fizyolojik bir durum yoksa aynı tedavileri önereceğini söyledi. Psikiaytrist ve çocuk cerrahının uygulayacağı tedavilerle aşmaya çalışacağız bu kabızlık kabusunu Allah yardım etsin ne zor zamane çocukları.
DR sordum ilacın tek başına zararı yokmuş şiddetle tavsiye ederim önce bu ilaçla çocuğu rahatlatıp diyetine dikkat edildimi kısır döngü kırılmış olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?