merhablar arkadaşım senin halini benden iyi kimse anlamaz çünkü 3 yaşındaki kızmın 1 senedir tek problemi kabızlık sorunu ancak ben lagman yada fitil atarsam yaptırabiliyordum ki buda kızımda psikolojik olarak tuvalet alışkanlığını etkiledi götürmediğim doktor kalmadığını düşünüyordum ancak bir çoçuk gastroenteroloji uzmanına götürene dek ve alahıma şükürler olsun ben bu ğünleri asla yaşamayacagımı zannederken kabızlık sorunumuzun çoğunu hallettik lütfen çoçuklarımızı bu problemi inceleyen bir doktora götürelim malesef aynı hatayı bende yaptım ve çoçuk pediatrisine götürdüm ilaçlar ve fitil veriyorlar ama buradaki doktorumuz bize bir diyet listesi yazdı aslında diyet listesi denemez bunun adı bence saglılı beslenme ve kesinlikle lagman fitil yapılmaması gerektiğini bagaırsaktaki faydalı sıvıların lagmanla atıldığını söyledi 3 ayımızın içindeyiz ve kızım 2 gün aralıklarla kendisi tuvalete yapıyor burdaki amacın sadece lifi hücrelere metobolizmaya depolamak olduğunu ve takiben ne kadardır kabızsa iyleşmeninde o kadar zaman alacagını söyledi ve bu diyetin dışında agız yoluyla alınan sadece gliserin şurubu verdi ve şu anda o kadar rahatızki tuvalet korkusunu yenmiş devamlı karnındaki şişlikten dolayı ağlayan bir çoçugumuz yok sizede geçmiş olsun diliyorum
Daha önce de yazdığım gibi bizim de bu sorunumuz var.15 gün önce Çapa tıp.fak.hast.Çocuk cerrahına gittik.Yine diyet listesi verildi (21 günlük) uyguluyoruz sorunuz yok gibi birşey artık,diyetin bitmesine 1 hafta var.kontrole gideceğiz.
Çapa'ya ilk defa gittik,ama kapısından giren şifamı buluyor ne, çocuğum akşamına kaka yaptı,hemde diyete tam anlamıyla başlamamıştık,diyet öğünlerinden 1 öğün yemişti.
Güzel kuşum nazar değmesin hergün kakasını yapıyor.İnşallah diyet bitiminde bu böyle devam eder.
Ama diyete kesinlikle uyulması gerekiyor,
Herkese şifalar olsun,yaşayan anneleri çok iyi anlıyorum....
Bu sorunu aşmanın yolu diyet diye düşünüyorum..
merhabalar arkadaşım sizin diyet listenizde benim yazdıklarım gibimi yada farklı şeyler varmı
slm protein ve 2006model,aynı sorunlar bizdede var bizde diyet uyguluyoruz her doktor farklı veriyor şaşırdım kaldım.ama biz çözüm bulamadık hala kaka yapmıyor ilaç,agrı kesici şurup,krem,kayısı marmalatı ama nafile kafam karıştı.birde elma ve salatalık birinizde yasaklı listesinde digerinde verilecekler listesinde,birde patlamış mısır verme demişti doktoru sizde verilecek listesinde .birde kesinlikle 3ögün yiyecek dedi 4e çıkmayacakmış sizde nasıl?teşekkürler
merhaba arkadaşım şimdi şöyle söyleyim sorun kabızlık ama herkesin farklı farklı mutlaka benim kızım mesela diyete başlamadan önce 1 hafta boyunca ben fitil atmazsam yapmıyordu kakasını kakası geldiğinde çok af buyrun ayakta bir yere dayanarak domalır faziyette ter içinde yapmaya çalışıyordu bunun yanında farklı şikayetlerde varsa sanırım diyet ona göre degişiyordur benim doktorum bagarsak tembelliği geçene dek diyete devam edecegimizi bir süre sonra metobolizmaya lif depolanın bırakacamızı söyledi aylık kontürollere gidiyoruz ve durum degerlendirmesi yapıyor kaka yapma aralıklarını takvim yapyoruz zaten ilk ay 1 haftadan 3 gün ila 4 arasında degişiyor sonra ki aylar birergün arayla ilerliyorsun en azından bizimkinde öyle şu an bizimki 2 ğün aralıkları şeklinde patlamış mısıra gelince benim doktorum ğün aşırı yagsız şekilde çerezlerle birlikte vermemi hatta bol bol ay çekirdegi çitlemesini söyledi ve yapıyoruzda işede yaradı salatalık ve elma bizde yasak çünkü salatalık gaz şişkinlik yaptığını elmanında lif içerdiğini ama bagırsak için faydalı olan eriyen lifin bulunmadığını söyledi hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum ankara içerisindeysen doktorumuzu tavsiye edebilirim birde bize ilaç sadece gliserin verdi aslında ilaç özeliği bile olmayan yağ kıvamında bagarsaktan geçişi kolaylaştırsın diye ben kızımı yanılız genel cerrahiye yada çoçuk doktoruna götürmüyorum çoçuk gastroentoroloji bölümüne götürüyorum allah yardımcın olsun çok zor benim kızım kurtuldu darısı bu sıkıntıyı yaşayan tüm miniklere olsun
Canım Aynı sorun bizdede var doktorumuz kolonoskopi yapılmasını istedi bende Ankarada yaşıyorum ve sanırım sadece Gazi ve Hacettepe bakıyormuş çocuk olduğu için bişiler yazın ne olur giden yaptıran varmı?????:gitme:merhaba arkadaşım şimdi şöyle söyleyim sorun kabızlık ama herkesin farklı farklı mutlaka benim kızım mesela diyete başlamadan önce 1 hafta boyunca ben fitil atmazsam yapmıyordu kakasını kakası geldiğinde çok af buyrun ayakta bir yere dayanarak domalır faziyette ter içinde yapmaya çalışıyordu bunun yanında farklı şikayetlerde varsa sanırım diyet ona göre degişiyordur benim doktorum bagarsak tembelliği geçene dek diyete devam edecegimizi bir süre sonra metobolizmaya lif depolanın bırakacamızı söyledi aylık kontürollere gidiyoruz ve durum degerlendirmesi yapıyor kaka yapma aralıklarını takvim yapyoruz zaten ilk ay 1 haftadan 3 gün ila 4 arasında degişiyor sonra ki aylar birergün arayla ilerliyorsun en azından bizimkinde öyle şu an bizimki 2 ğün aralıkları şeklinde patlamış mısıra gelince benim doktorum ğün aşırı yagsız şekilde çerezlerle birlikte vermemi hatta bol bol ay çekirdegi çitlemesini söyledi ve yapıyoruzda işede yaradı salatalık ve elma bizde yasak çünkü salatalık gaz şişkinlik yaptığını elmanında lif içerdiğini ama bagırsak için faydalı olan eriyen lifin bulunmadığını söyledi hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum ankara içerisindeysen doktorumuzu tavsiye edebilirim birde bize ilaç sadece gliserin verdi aslında ilaç özeliği bile olmayan yağ kıvamında bagarsaktan geçişi kolaylaştırsın diye ben kızımı yanılız genel cerrahiye yada çoçuk doktoruna götürmüyorum çoçuk gastroentoroloji bölümüne götürüyorum allah yardımcın olsun çok zor benim kızım kurtuldu darısı bu sıkıntıyı yaşayan tüm miniklere olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?