arkadaşlar merhaba. geçen yıl başlığı epey meşgul etmiştim uyuz yüzünden. ben ikinci defa uyuz oldum bu sene. geçen yıl arkadaşım bulaştırmıştı bu yıl babama geçmiş bir yerden o da bize bulaştırdı sonradan anlaşılıyor bu illet maalesef. çok fazla tecrübe kazandım. denize gir geçer sirkeyle yıkan geçer vs diyenlere itibar etmeyin.
ayrıca piyasadaki metrin kwellada falan da işe yaramıyor çünkü şu an uyuz salgını tüm ülkede var ve epey direnç kazanmış. biz geçen yıl eczanenin yaptığı bir karışımla kurtulduk. yetişkinler için benzil benzoatlı bir karışım yapmıştı. çocuk için de kükürt vazelin karışımı. evin temizliğine de dikkat ederseniz yani ben her gece koltuk yatakları sirkeyle ıslatıp ütüledim, bir giydiğimizi bir daha giymedik 60 derecede yıkadım. dokunduğumuz her yere sirke sıkıyordum. duştan önce de sirke bekletiyordum vücudumda o şekilde atlattım. bir de halıları tamamen kaldırdım çünkü halılara da bulaşıyor. yerleri de süpürüp sirkeli suyla sildim her gün.
bu yıl taşındık babam da bizimle beraber yaşıyor ev iki katlı ve işim çok zor bütün yatakları ütüle koca evi her gün sil süpür tonla çamaşır yıka vs. o yüzden şu ziver hapı alacağız artık pahalı da olsa. tek kullanımda geçirdiği söyleniyor. kullanmadığım için alın mutlaka diyemiyorum. umarım faydası olur yazdıklarımın.