• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmeyen hastalık hastalığı

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.817
1.934
83
26
Arkadaşlar ayda bir doktora gidiyorum sonuçlar çok şükür temiz gelse de inanmıyorum yarına yine randevu aldım ama gitmemem gerektiğini biliyorum. ben gittikçe kaygılarım güçleniyor ama bu sefer gitmedikçe daha paranoyak oluyorum çıldırıcam bu durumda olan var mı? bana yardım edin doktorlara inanmıyorum bi türlü. Tahlillerime kendim bakıyorum eski sonuçlarımla karşılaştırıyorum. Sürekli vücudumu kontrol ediyorum kendimi dinliyorum hiç bitmeyen bir döngüdeyim sanki.

Psikolog ya da psikiyatriye gitmelisiniz bence. Bu problemi onlarla çözebilirsiniz çünkü psikolojik bir sıkıntı bu.
Psikoloğa gidecek durumum yok maalesef. Psikiyatrlar da ilaç verip yolluyor tek başına ilaç işe yaramıyor daha önce iki kere gittim. Tek başıma aşmaya çalışıyorum

Psikoloğa gidecek durumum yok maalesef. Psikiyatrlar da ilaç verip yolluyor tek başına ilaç işe yaramıyor daha önce iki kere gittim. Tek başıma aşmaya çalışıyorum

zaten sorununuz psikolog ile değil. Psikiyatri ile ilgili. İlaç tedavisi gerekiyor. Nasıl grip olursak ilaç içeriz iyileşiriz. Sizin de zihninizde takıntılı düşüncelere neden olan bir yer var zihninizde ilaçlar da bunu tedavi ederler. İlaçsız geçmez böyle takıntılar.

zaten sorununuz psikolog ile değil. Psikiyatri ile ilgili. İlaç tedavisi gerekiyor. Nasıl grip olursak ilaç içeriz iyileşiriz. Sizin de zihninizde takıntılı düşüncelere neden olan bir yer var zihninizde ilaçlar da bunu tedavi ederler. İlaçsız geçmez böyle takıntılar.
Daha önce birkaç ay kullandım fayda görmedim diye ilaçlara olan inancımı kaybettim ama ben de farkındayım kesinlikle psikiyatra gitmem gerek. Yine de bu durumu yaşayıp atlatanlar varsa fikir almak istedim.

Daha önce birkaç ay kullandım fayda görmedim diye ilaçlara olan inancımı kaybettim ama ben de farkındayım kesinlikle psikiyatra gitmem gerek. Yine de bu durumu yaşayıp atlatanlar varsa fikir almak istedim.

Onların etki süresi 6 ay, zaten ilk bir ay ilaca alışma süresi, sonrasında yavaşça etki etmesi gerekiyor. Eğitim araştırma hastanelerinden ranrevu alın. Orda doktorlar daha genç ve ilaçlar konusunda daha çeşitli bilgiye sahipler. Belki kullandığınız ilaç size iyi gelmemiştir, başka ilaç verilir.

Birde b vitamini alın. B1,b2 b3 gibi vitaminleri takviye edici besin olarak depresyon gibi, sınav döneminde stres yaşama gibi süreçlerde tavsiye ediyorlar.

15 yıldır ara ara uzun sure doktor gezerım
Allaha şükür bişey cıkmaz
Benım enabızı bı gorsen gezmeye gıder gıbı randevuya gıderım full dolu .
Ama bunu yasamayan anlamıyor
Ikı senedırde mıdeden cekıyorum
Endoskopı cekıldım bısey yok
10 bın para verdım dahılıyeye gıttım tum testler yapılsın fonksıyonel tıp adı altında
Bı ton ılac vıtamın
Onları ıcsem zaten mıdem sorun dıyorum
Oyle kaldı ılaclarda
Evde okadar ılac stogu oluyorki uzuluyorumda
Gıttıgım doktorlara bana ne yazdıklarınıda soylemelerıno ıstıyorum ,zaten ılaclarada fobım olustu korkuyorum ıcmem her ılacı
Yok yazıyorlarda yazıyorlar
Sımdı mıdem patlıcak gıbı hem sıskınlık bar hem bulantı .. neden sabahtan berı 3 bardak belkı su ıcmısımdır kalbıme vuran bır sıkıntı oluyor
Bıseyvyok dıyorlar ..
Sımdı arada taktıgım unutkanlıgı kafama taktım .. fecı unutkanlıklar var konustugumuda unutuyorum
Eskı yasadıklarımı ,yenı zamanda konustugumu arkadaslar anlatıyor yenı duymus gıbı davranıyorum
Bunada gıdeyım bıdaha doktora gıtmıcem dıyorum
Yıne bısey cıkıyor

Unutkanlıgımın onceden kullandıgım antıdepresan sonrası oldugunu dusundum ılacı bıraktım bıdaha kullanmadım
Belkıde bana uygun ılacı bulamadık
Bır sene bana ıyı gelıp ıstahımı kesen bır ılac vardı
Ikı sene sonra o ılacı ıstedım yazdılar
Zaten bızım psıkıyatr muayenlerı 5 dk sürmuyor
Ilacı verip yolluyorlar..
ıctıgım gıbı bu mode sorunlarım bır ay acıl kapılarında yattım kalktım
Mıdemdekı sıskınlık kalp spazmı yasatıyo gıbı oluyordu
Acıllerde kalp krızı gecırıyorum dıye yerlere atıyodum kendımı
Sımdı ılacta ıcmek ıstemıyorım
Insallah sız cabuk atlatırsınız

Unutkanlıgımın onceden kullandıgım antıdepresan sonrası oldugunu dusundum ılacı bıraktım bıdaha kullanmadım
Belkıde bana uygun ılacı bulamadık
Bır sene bana ıyı gelıp ıstahımı kesen bır ılac vardı
Ikı sene sonra o ılacı ıstedım yazdılar
Zaten bızım psıkıyatr muayenlerı 5 dk sürmuyor
Ilacı verip yolluyorlar..
ıctıgım gıbı bu mode sorunlarım bır ay acıl kapılarında yattım kalktım
Mıdemdekı sıskınlık kalp spazmı yasatıyo gıbı oluyordu
Acıllerde kalp krızı gecırıyorum dıye yerlere atıyodum kendımı
Sımdı ılacta ıcmek ıstemıyorım
Insallah sız cabuk atlatırsınız
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de takıntılarımdan şeytanın vesveselerinden kurtulamıyorum. Çok şükür elhamdülillah her günümüze, isyan etmiyorum ama doktorlarda harcadığım para ve vakit de israf oluyor. Ayrıca içim rahat etmiyor etse de kısa bir süre rahat olup sonra kafaya takacak bir şey buluyorum. Henüz 25 yaşındayım bu kadar evhamlı olmak istemiyorum ama çıldırmak üzereyim engel olamıyorum kendime

Bende bu hastalıga basladıgımda 23 yasındaydım
Gercekten yasıyosun yanı
Uydurmuyorum bırsey olacak dıye beklemıyorum
Çevrendekılere okadar komık ve sacma gelıyorkı
ara ara degısıyor mesela bır dönem beynım agrıyordu basınc vardı norolojı gezdım
Kalp ıcın zaten devamlı gıdıyorum panık atak carpıntı vs🫣
Ikı senedır mıde ıcın gastrolojı
20 senedır arada unutup arada benı sınırlendıren kendını gosteren kansızlıl ıcın
Bı ara tansıyonum cıktı ılk hamılellılte
Kesınlıkle ılaca baslamaşıyız dedıler ben kullanmadım . Bır sure sonra cıkmadı artık
Tuhaf bır durum bır hastalık buluyorım varmı yokmu bellı degıl
Bır sene bırkac gun bılegımı oynatamadım
Norolojıye gıttım fılm vs derken ..karpal tunel sendromu amelıyat dedı
Bır hafta sonra gectı 😅
Gecen senede mıdemdekı problem kalbıme vuruyor sıskınlık bunu yapıyor dedım
Rıtım bozuklugu oluyordu kardıyolojıye gıttım
Ama gıderkende en az 3 4 farklı doktora gıdıyorum guvenmıyorum
Rıtım bozuklugu hastasısın omur boyu rıtım duzenleyıcı kullanacaksın dedı ılac verdı
Benım nabız yerlerde 40 fılan oluyor
Ben mıdemdekı sorun yapıyor dıyorum ınanmıyorlar ..
Ilacı bıraktım rıtım bozuklugı fılan gectı ..
Arrık doktorlarada güvenmıyorum
Ben teshısımı koyup gıttıgım halde bısey anlamıyorlar
Cokta gezmek ıyı degıl aslında ama gelde bunu vucuda anlat..
Panık atak krızı gecırdıgımde acile kosardım
Sımdı gıtmıyorum gıtsemde kapıda beklıyorum
Icerı gırsem ne yaptıkları bellı degıl daha cok korkuyorum

Hercek terapı gerekıyor galıba onunda seansı 1000 lıra ben etkılı acıl cozum ıstedıgım ıcın ona gıdecek sabırda yok bende .
Ama bence terapı etkılı olur

Bırde youtubda rukye var obsesıfle ılgılı vs herseyle ılgılı onları dınlemenı tavsıye ederım ıyı gelıyor

Bende bu hastalıga basladıgımda 23 yasındaydım
Gercekten yasıyosun yanı
Uydurmuyorum bırsey olacak dıye beklemıyorum
Çevrendekılere okadar komık ve sacma gelıyorkı
ara ara degısıyor mesela bır dönem beynım agrıyordu basınc vardı norolojı gezdım
Kalp ıcın zaten devamlı gıdıyorum panık atak carpıntı vs🫣
Ikı senedır mıde ıcın gastrolojı
20 senedır arada unutup arada benı sınırlendıren kendını gosteren kansızlıl ıcın
Bı ara tansıyonum cıktı ılk hamılellılte
Kesınlıkle ılaca baslamaşıyız dedıler ben kullanmadım . Bır sure sonra cıkmadı artık
Tuhaf bır durum bır hastalık buluyorım varmı yokmu bellı degıl
Bır sene bırkac gun bılegımı oynatamadım
Norolojıye gıttım fılm vs derken ..karpal tunel sendromu amelıyat dedı
Bır hafta sonra gectı 😅
Gecen senede mıdemdekı problem kalbıme vuruyor sıskınlık bunu yapıyor dedım
Rıtım bozuklugu oluyordu kardıyolojıye gıttım
Ama gıderkende en az 3 4 farklı doktora gıdıyorum guvenmıyorum
Rıtım bozuklugu hastasısın omur boyu rıtım duzenleyıcı kullanacaksın dedı ılac verdı
Benım nabız yerlerde 40 fılan oluyor
Ben mıdemdekı sorun yapıyor dıyorum ınanmıyorlar ..
Ilacı bıraktım rıtım bozuklugı fılan gectı ..
Arrık doktorlarada güvenmıyorum
Ben teshısımı koyup gıttıgım halde bısey anlamıyorlar
Cokta gezmek ıyı degıl aslında ama gelde bunu vucuda anlat..
Panık atak krızı gecırdıgımde acile kosardım
Sımdı gıtmıyorum gıtsemde kapıda beklıyorum
Icerı gırsem ne yaptıkları bellı degıl daha cok korkuyorum

Hercek terapı gerekıyor galıba onunda seansı 1000 lıra ben etkılı acıl cozum ıstedıgım ıcın ona gıdecek sabırda yok bende .
Ama bence terapı etkılı olur
Bence de terapi gerekiyor ilaç bir yere kadar duyguları köreltiyor ama bu endişelerin ve takıntının kaynağına kökenine inmek gerek ki bu da ancak terapiyle mümkün olur gibi geliyor. Yarın sabah randevum var mesela gitsem dert gitmesem dert. Ne yapacağımı şaşırdım. Bazen elim ayağım uyuşuyor panikten içim titriyor sanki sonra geçiyor çok şükür ama tamamen geçmiyor tabi takıntılarım hep duruyor yerli yerinde

Bence de terapi gerekiyor ilaç bir yere kadar duyguları köreltiyor ama bu endişelerin ve takıntının kaynağına kökenine inmek gerek ki bu da ancak terapiyle mümkün olur gibi geliyor. Yarın sabah randevum var mesela gitsem dert gitmesem dert. Ne yapacağımı şaşırdım. Bazen elim ayağım uyuşuyor panikten içim titriyor sanki sonra geçiyor çok şükür ama tamamen geçmiyor tabi takıntılarım hep duruyor yerli yerinde
Aynen hıc bıtmıyor arada azalıyor ama gerı gelıyor
Terapı 1000 tl bırde haftalık .. sacma geldı artık para sacamıcam dedım beklıyorum oyle
Gelısme olursa yazarsan sevınırım

Aynen hıc bıtmıyor arada azalıyor ama gerı gelıyor
Terapı 1000 tl bırde haftalık .. sacma geldı artık para sacamıcam dedım beklıyorum oyle
Gelısme olursa yazarsan sevınırım
Gelişme olursa muhakkak paylaşırım tabi ama dediğiniz gibi terapi olmadan ilerlemek ne kadar mümkün Allah bilir. Size de çok geçmiş olsun

Merhaba nerede yaşıyorsunuz. Sizinle aynı şeyleri senelerce çektim ama psikiyatri doktorumdan Allah razı olsun bir ayda bitti hepsi şu an aşırı iyi herşey ..

Back