Merhaba herkese. Bu durumu yaşayan var mı diye merak ediyorum. Çünkü ortalık hastalığı deniliyor ama bu kadar uzun sürer mi yani
Sorunum şu ki; Eylül ayında Korona varyantı Eris yaygınken boğaz çene bölgemde ağrı vardı. Aile hekimine gittim ağrı kesici yazdı. Eklem ağrım da olduğu için varyanttır dedi. Bu şekilde geçti bir süre. Çenemdeki ağrı geçiyordu tekrar başlıyordu. Mesela birkaç gün iyileşiyordum sonra tekrar halsizlik,çene ağrısı oluyordu. Sonra ağzımda aft şeklinde yaralar oldu birkaç gün aralarla.
1 ay sonra tam düzeldim derken yine ön damağımda çeneye yayılan bir ağrı oldu.20lik dişten olabilir diye çene cerrahına gittim muayene etti. Senin bu ağrılar 20'lik dişle ilgili gözükmüyor acaba diş mi sıkıyorsun dedi. 1 ay gözlemlemek için kas gevşetici verdi her gün içmem için ama iki gün sonra omzumda ve kulak çevremde ağrı ve göğüs bölgemin üst kismında tıkanıklık gibi bir şey olunca Aile hekimine gittim. Sinizüt belirtileri bunlar dedi.Hafif bir antibiyotik yazayım dedi. Onun son 2 günündeyim, yani kısmen iyi gibiyim ama ön damağımdan çeneye yayılan ağrı gün içinde bazen hafif de olsa devam ediyor. Annem de dün benimle aynı şikayetten doktora gitti. Çenesi kulak bölgesi çok ağrıdı bir anda. Doktor kulak enfeksiyonu olduğunu söylemiş. Annem bendeki durumu da doktora söyleyince bulaşıcı bir şey demiş.
Bunun dışında Temmuz ayında ön dişimin kökündeki kistin temizlenmesi için kanal tedavisi olmuştum diş hekimime onla ilgili olabilir mi diye sorunca röntgenden baktı bir sorun yok dedi. O bölgedeki ilaçla temizlenmesi 6 ayı buluyor dedi. Yani kafam çok karışık. Hafif düzeyde anksiyetesi olan biriydim bu durum anksiyetemi de arttırdı. Bir türlü iyileşemeyecek miyim diye kaygılara düştüm
Buna ek olarak KPSS çalışıyorum. Ders çalışma döneminde zaten stres oluyordum bir şekilde ders çalışıyorum ama kafamda hep bunu düşünüyorum ya da bazen hafif de olsa sızlama oluyor.
Antibiyotikle ilaçla hâlâ geçmemesi saçma değil mi? Daha önce bu tarz sorun yaşayan oldu mu? Hastalık hastası gibi sürekli doktora gitmek de istemiyorum ama bu durum da beni zorladı. Ne tavsiye edersiniz, sizce gereksiz mi stres yapıyorum ?