Geçinemeyenler kulübü

Çiğ süt daha ucuz oluyor aslında sanki. Sütçüdeki o çiğ sütler bana bakteri yuvası geliyor. Alamıyorum hiç.
Ank da çiğ süt daha pahalı😂
Alıp elbette kaynatmak, süzmek lazım.
Bir arkadaşım alıp yoğurt yapıyor, böyle bir kaymak yok.
Altın sarısı ve kaç kase kaymak çıkarıyor, nasıl lezzetli.

Annem de alıyor haftalık, benim bebelere yoğurt yapıyor.
Sanırım 4 buçuk tl litresi.

Bu da öyle. Belediye Eskişehirdeki ilçelere hayvan bağışladı. Onların sütü işleniyor. Toplama süt değil. En güzel kısmı da yağı alınmıyor. İki parmak kaymak tutuyor

Bende 780 den aldım 2 tane degerlendıreyım dedim bırıktırdıklerımı ama gel gor ki daha da dustu daha dusmez diye dusunuyordum halbukı

Allah bir sıkıntı vermez ise 780 ni tekrar gormeden bozdurmam😂

Valla suan kenarda 1 tane gram alacak kadar param var onuda daha once deneymden korktugumdan alamadım alırım altın kesin yine duser benim sansıma😁

Insallah yoktur oyle bırsey ya yaptılarsa bogazlarında kalsın 😔
Altın gene fırlayacak bana güvenin varsa elinizin altında para altına yatırın. Finans uzmanı murat özsor ve aakashi doshi.

Bu gün çocuk evde huysuzlandi hava da çok kötü diye markete götürdüm. Bir kaç eksik alacaktım ama taşıyamam diye hiç bir şey almadim. 19 sylık kziim kucak diye tuturuyor bir de onu taşıyorum çünkü. Neyse hiç bir şey almadım ama kasada 70 TL ödedim. Bu arada girdiğim market de Bim!

Neyapsamkisimdi Neyapsamkisimdi nasılsın bugün? Daha iyi misin?
Fiziksel olarak güçlü durmaya calısıyorum ama değilim. Boğazım çok fena, kemiklerim sızlıyor. Babam da pozitif olmuş haberi geldi, anneannemler dedemler de olmuş. Çok feciyim psikolojik anlamda. Aileme de belli etmiyorum söylemedim onlara. Yatağın dibinde cenin pozisyonu

Fiziksel olarak güçlü durmaya calısıyorum ama değilim. Boğazım çok fena, kemiklerim sızlıyor. Babam da pozitif olmuş haberi geldi, anneannemler dedemler de olmuş. Çok feciyim psikolojik anlamda. Aileme de belli etmiyorum söylemedim onlara. Yatağın dibinde cenin pozisyonu
Çook çok geçmiş olsun, hepiniz en kısa sürede atlatacaksınız 🙏

Bu arada ben Ankarada yaşarken AOÇ cam günlük süt alıyordum o da güzeldi. Hala Ankarada olsam herhalde ona devam ederdim. O sütün de dondurmanın da tadı başka yerde yok😍

Çok teşekkür ederim allah hiçbirinizin kapısından geçirtmesin ya. Gercekten bu derece yıpratacağını acıtacagını düşünmüyordum.
Benim kuzenim de atlattı. Az çok süreci gördük. Sigara içmeyen, sağlıklı beslenen, takviye alan 35 yaşında insan biz rahat atlatır demiştil ama o biraz zorlandı tabii. Hatta kanser hastası teyzem ondan daha iyi atlattı tuhaf bir şekilde.

Benim kuzenim de atlattı. Az çok süreci gördük. Sigara içmeyen, sağlıklı beslenen, takviye alan 35 yaşında insan biz rahat atlatır demiştil ama o biraz zorlandı tabii. Hatta kanser hastası teyzem ondan daha iyi atlattı tuhaf bir şekilde.
Ya yanlış anlaşılmak istemem ama benim et-tavuk-süt tüketmeyen evine girmeyen anca düz geçinen iş arkadaşım 0 belirti ile atlattı rastgele öğrendi. Benim dolapta etler sütler ballar,yaşım ondan genç. Ama sırtıma balyozla vuruyorlar sanki 🤦🏻‍♀️

Bu arada ben Ankarada yaşarken AOÇ cam günlük süt alıyordum o da güzeldi. Hala Ankarada olsam herhalde ona devam ederdim. O sütün de dondurmanın da tadı başka yerde yok😍
Tüm süt ürünlerine bayılırım aoç nin.
Hele tava yoğurdu of of.
Ama fiyatları gerçekten açık ara pahalı.
Çocuklara alıyordum, bebeklikten beri yoğurt peynirlerini o cam şişelerle yaptım. onlar da pipetli süt diye tutturunca bıraktım.

Çok geçmiş olsun.
Korona olarak nasıl bir boğaz ağrısı yaşanıyor bilmiyorum ama senelerdir kronik faranjit ve sinüziti olan bir insan olarak muhteşem gargaramız vardır, acıyı azaltır.

1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz ve birkaç damla limon.
Sürekli gelip gidip 2 3 olacak şekilde gargara yaparsan boğaz acısını hafifletir.
Elbet yine ballı limonlu ve zencefilli bitki çayları.

İnşallah hepiniz biran önce iyileşirsiniz.
İyi olmanın başlangıcı da ruhen iyi olmaktan başlar...

Cok gecmis olsun. Allah tum ailenize tez zamanda sifa versin insallah. 2 hafta önce evimize benim yüzümden bulasti, ben hic hissetmemistim ilk baslar bas agrim vardi ama normal birseydir diye gecistirdim covid hic aklima gelmedi, sonra tat koku gidince covid olduğumu anladim zaten atlatmistim ilac vs kullanmadan gecirdim. Esime de o siralarsa bulasmisti o ateslendi ve yogun halsizlik vardi. 20 aylik kızımda 2 gun ates sonra burun akintisi şeklinde covidi gecirdi.

Ben de pastorize daha pahalı diye biliyorum işte. Uht değil de günlük cam şişeler yami. Belediye süt olayına girmeden o şişelerden alıp yapıyordum. Biraz olsun ucuzladı yani
Buralarda çiğ süt de pahalı hatta kullanıyor olmak bir statü gibi😂
Bilemedim, bence pahalı ya.
Çiğ süt dediğin 2 tl olur maksimum, uht en ucuzu 4 tl.
Aoç daima pahalıydı, başka marka pastörize günlük sütler 5 tl civarı.

Süt, ekmek, su, yumurta, un vs.
Bir zahmet en en düşük seyirde, bedavadan biraz pahalı olmalı.
Mecliste birkaç gündür ‘geçim’ problemleri konuşuluyor, belki biraz insafa gelinir.

Buralarda çiğ süt de pahalı hatta kullanıyor olmak bir statü gibi😂
Bilemedim, bence pahalı ya.
Çiğ süt dediğin 2 tl olur maksimum, uht en ucuzu 4 tl.
Aoç daima pahalıydı, başka marka pastörize günlük sütler 5 tl civarı.

Süt, ekmek, su, yumurta, un vs.
Bir zahmet en en düşük seyirde, bedavadan biraz pahalı olmalı.
Mecliste birkaç gündür ‘geçim’ problemleri konuşuluyor, belki biraz insafa gelinir.
Kuru ekmek yiyen de doyar olayını görmüşsünüzdür. İnsaf falan beklemiyorum artıl ondan da..
Süt yoğurt bir de gerçekten ihtiyaç. Kadınların kemik erimesi yaşamaması için, büyüme çağındaki çocukların hele günlük alması gereken kalsiyum miktarı var. Bir aile nasıl ve ne kadar yoğurt yiyebilir ki bu
Fiyatlarla. Üç kişi bir kavanoz yoğurttan ayran yapıp içiyoruz sadece öğlen, akşama da ortaya bir kase koysan sadece bir günlük 1,5 şt yoğurt ediyor zaten

X