Geçinemeyenler kulübü

benimde en son hatirladigim batikte calisiyorum aksam 9 da isten ciktim, kar zaten baya yagmisti dolmusa bindim eve gelicem, aksamin o saatinde adam polisevinde indiriyoruz sonrasini yurumeniz gerekiyor dedi eve geldigimde saat gece 11 12 falandi

buraya baya yağdi ama yavaşladi bu sadece bugun ki degi dun yagan karda var birikintide
Dün mün yağmadı hiç, aksine güneş vardı dün.
Şuan bir hızlandı, tutuyor gibi.
Evde giydirdim çocukları, zeytin ve havuç hazırladık bekliyoruz biraz tutsun diye camda

Dün mün yağmadı hiç, aksine güneş vardı dün.
Şuan bir hızlandı, tutuyor gibi.
Evde giydirdim çocukları, zeytin ve havuç hazırladık bekliyoruz biraz tutsun diye camda
burada hizlanmis baktin olmuyor binin arabaya gelin dikmende oynasinlar lozan parki cok guzeldie simdi

Anne köftesinin içerisine ne koyuyorsunuz bende çok severim ama kendim tutturamıyorum
Ekmek içi, yumurta, maydonoz, rende soğan, kimyon, yenibahar, karabiber, pul biber, tuz.

İsteğe göre tatlı kaşığı ile ev yapımı salça koyanlar var ya da sarımsak rendeleyenler ama bence tadı bozuluyor.

Arkadaşlar konu başlığıyla çok uyumsuz olacak ama bir sorum var.
Geçtiğimiz ay kayınpederim üç çocuğuna eşit miktarda hatrı sayılır bir para hibe etti.
Orta sınıf bir araç parası diyeyim siz anlayın.
İsteyen aracını yenilesin, isteyen üstüne ekleyip yatırımlık daire alsın dedi.
Eşim Kasım ayında kendine 2017 model bir
Seat Leon almıştı araçtan memnun o nedenle bana senin arabanı yenileyelim diye bir teklifte bulundu.
Arabalarımız 5 yaşını geçince satarız genelde.
Benim aracım 6 yaşında VW Polo.
Üzerine 50-75 bin bandında para eklersek sıfır km 2020 model orta veya tam donanımlı Polo alınabiliyor.

Eşim çok kararsız bir adamdır.
Üç dört farklı araç bulmuş birinin rengini ben beğenmedim, biri full paket 240 bin
ona niyet etsek nerdeyse 90 bine çıkıyor eklenecek para.
Bana gereksiz fazla geldi ‘bu kadar parayı küçücük Polo’ya vermem’ dedim.
Eşim biraz bozuldu.
Aracını sıfırlayacaksın, istediğin rengi (tarçın rengi) arıyorum sen memnun olmuyorsun, istemiyorsan kalsın dedi sitemli bir şekilde.
Böyle olunca benim de hevesim kaçtı.
Bu konuşma dün gece oldu.

Az önce aradı beni tekrar açtı konuyu, ‘düşün, taşın, yenileyelim diyorsan kapora göndereceğim hayır diyorsan 2021 model gelecek araçları bekleyelim’ dedi.
Sizce arabama binmeye devam mı edeyim?
Aynı marka ve model bile olsa sıfır araç cazip mi?
Kocamdan bana bulaştı kararsızlık resmen ben böyle değildim yaaaa.
Bi el atın bana nolur...

Şuan araba piyasası durgun, fiyatlar düştü.
Almak için tam zamanı.
Fakat, ben sizin yerinizde olsam üzerine para verip aynı model aracı almam.
Ya model yükseltirim ya da başka markalara yönelirim.
Üzerine konacak para az buz değil, hayatımda bir şey değişeceği vakit elimden bu para çıksın isterim.

Ben de uzun bir süre polo kullandıktan sonra yaklaşık 6 ay önce ikinci el 2019 model 10.000 km’de Golf aldım. Golf, Polo’ya göre çok daha konforlu bir araç. Sıfır Polo’ya bu kadar para vermek yerine düşük km’de ikinci el Golf tavsiye ederim. Yol tutuşu, konfor ve seri hareket bakımından gerçekten çok fark ediyor.

Anne köftesinin içerisine ne koyuyorsunuz bende çok severim ama kendim tutturamıyorum
Yarım kg kıymaya 1 büyük soğan, 2 sarımsak rendeliyorum. Yarım çay bardağı kadar ekmek içi, 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, kimyon ve pul biber, yarım çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım demet maydanoz ekleyip yoğuruyorum. Yarım saat dolapta bekletip kızartıyorum.

filmdelisi elecda fikir için teşekkür ederim.
Ben de aynı sizin gibi aynı arabaya niye o kadar para vereyim? Diyorum.

Şöyle de bir durum var eşim ikinci el araç tercih etmiyor ilk defa kendine o da tanıdık birinden aldı.
Adamda sıfır araç takıntısı var adeta.
VW Seat grubu da aynı şekilde.
Araba sağlam olacak kolay satılacak.
Başka markalara yönelemiyoruz beni de bir şekllde vazgeçiriyor.

Golf değişiyor yenisi Mayıs’tan önce yok piyasada.
Onu beklesek kuru ve fiyat ertışını öngöremiyoruz.
Leon’u bana ver sen ne istiyorsan al deyip karşı atağa mı geçsem?

İkinci el piyasası riskli zaten, eşiniz haklı. Ben otokoç’tan aldım arabayı. VW, kendi elindeki araçları oraya satmıştı düşük km’de. Bütün kontrolleri yapılmıştı. Öyle bir şey bakabilirsiniz veya Leon’a el koymak da gayet mantıklı bence:))

kesinlikle golf poloya göre daha konforlu bir araç

yarim kilo kiyma icine ben yaninda kuzu kolda alip o kuzu kolun ozellikle yagli kismindan 250 gr kadar ekletip cift cekim yaptiriyorum.
icine sogan 1 yumurta 1 cay bardagi ekmek ici ekliyorum (galeta degil kesinlikle) baharatlar cay kasiginin ucuyla karbonat maydonoz ve baharatlar, biraz zeytin yagi
baharati ve tuzu cok katmayin etin tadini bastirmasin 1 diste sarimsak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…